1 jaar getrouwd

Eén jaar alweer, waar blijft de tijd. Vandaag is dan de dag dat R en ik vorig jaar in het geheim getrouwd zijn. Als je mijn artikel over trouwen op de traditionele manier gelezen hebt weet je waarom wij hiervoor hebben gekozen. Doordat we het erg klein hebben gevierd merk je dat het minder blijft hangen bij anderen. Lange tijd nadat wij getrouwd waren zag je nog wel eens een ‘oh ja’ blik en dat was best grappig om te zien. Logisch omdat wij voor anderen plotseling getrouwd waren en ze de trouwdag natuurlijk niet daadwerkelijk hebben meegemaakt.

Indeling trouwdag

Gratis trouwen gebeurt altijd aan het begin van de dag en zo moesten we dus om half 10 in het gemeentehuis staan. We reden samen naar het gemeentehuis en zagen daar onze getuigen. We gingen naar binnen en de huwelijksvoltrekking vond plaats in een spreekkamer. Zo onwerkelijk dat je binnen 10 minuten al getrouwd bent en ik mocht mijzelf dan ook vrouw van noemen. Daarna ging iedereen weer naar huis en besloten R en ik om verder te gaan klussen. Nee natuurlijk niet, dacht je dat echt? We wilde de dag zo speciaal als mogelijk maken en schoten wat foto’s. Samen met de getuigen genoten we daarna van een high tea en sloten hiermee de ochtend af.

1 jaar getrouwd

Hoe wij familie, vrienden en kennissen op de hoogte brachten

Twee vriendinnen van mij en een vriend van R waren er dus bij als getuigen. Nadat we samen de ochtend feestelijk afgesloten hadden was het grote moment daar om onze ouders, R’s broers en mijn zusje op de hoogte te stellen. Van tevoren hadden wij al geregeld dat we bij iedereen langs konden komen met de mededeling dat we iets kwamen afgeven. We hadden dus een hele route uitgestippeld. Als eerste waren onze ouders natuurlijk aan de beurt, beide vonden het jammer maar begrepen wel waarom we het zo gedaan hadden. Twee broers van R en mijn zusje hadden al verwacht dat we iets belangrijks kwamen vertellen, maar dachten niet dat we al getrouwd zouden zijn. Bij de laatste broer van R hadden wij eigenlijk een erg goed smoesje waarvoor we langs zouden komen. Door het klussen was het niet eerder mogelijk geweest om hun oudste dochter de cadeaus voor haar verjaardag te geven. En ze kreeg ook nog een leuke kaart van ons om voor te lezen. Nou, je had de gezichten moeten zien, één en al verbazing.

Het werd hierdoor echt een ontzettend leuke maar ook vermoeiende dag. Doordat wij onze familie toch nog persoonlijk het nieuws op de dag zelf wilden vertellen zaten we elke keer weer met spanning in de auto. Hoe reageert iedereen en nog belangrijker, wat vinden ze ervan. Het feit dat je getrouwd bent wil je eigenlijk van de daken schreeuwen maar dat was door onze keuze niet echt gepast vonden wij. De getrouwd kaarten hebben we de volgende dag in de brievenbus gedaan zodat hopelijk iedereen aan het eind van de week het nieuws ontvangen zou hebben. En daarna hadden we het Facebook-kundig gemaakt.

trouwkaart voorkant

Het was trouwens ontzettend moeilijk om een leuke ‘getrouwd kaart’ te vinden. Bijna alle kaarten bevatten uitnodigingsteksten voor een huwelijk, maar wij wilden het juist mededelen. Uiteindelijk hadden we bovenstaande gevonden op trouwkaarten drukkerij.

Hoe kijk jij terug op je trouwdag?

14 thoughts on “1 jaar getrouwd

 1. Ja onze trouwdag was totaal anders zoals je weet. Ik kijk er met heel veel plezier naar terug. Wel heb ik weinig kunnen nagenieten ervan omdat ik al vrij snel erna zwanger was en dus het centrale onderwerp werd!

 2. Ik kijk er altijd met een glimlach op terug…

  Gefeliciteerd!

 3. Mijn man en ik zijn ook op een gratis ochtend getrouwd. Alleen de getuigen waren erbij. Wat wel grappig was dat wij de tegelijkertijd met een ander stel trouwden. Bij hen was wel de hele familie aanwezig en ook een fotograaf en zo. De rest van ons leven zullen we elkaar herinneren op onze trouwdag zo van: Oh ja, weet je dat stel nog wat tegelijkertijd met ons trouwden??? Grappig.

  Gefeliciteerd!

  • Anita

   Wat grappig om zo verbonden te zijn met anderen. Misschien sta je nog ergens op foto’s van ze 😉

 4. En wat schrokken wij… Op een heel positieve manier! Het past bij jullie, om je eigen ding te doen, op je eigen manier. Dat maakt het heel mooi.

  Gefeliciteerd. Gaan jullie iets leuks doen om het te vieren?

  • Anita

   Zijn naar heusden gegaan maar het bezoekje viel letterlijk in het water door een enorme hoosbui. Maar wel lekker geluncht daar!

 5. Franca van den Meijdenberg

  Hartelijk gefeliciteerd en een fijne dag toegewenst!

 6. Debbie

  Gefeliciteerd!!

  Voelde me vereerd dat ik er bij mocht zijn.
  Tijd gaat snel, 21-08-2013 was onze trouwdag

  • Anita

   Ja jij was 1 van de gelukkige ;). Ik vergeet jullie datum nooit meer doordat het ook op de 21e is.

 7. Gefeliciteerd! Wat leuk om te lezen.

 8. Gefeliciteerd! En het is uiteindelijk jullie dag die je moet vieren zoals die bij jullie past.

  • Anita

   Dat hebben we ook zeker gedaan. Thnx voor de felicitatie.

 9. Gertie

  Bij ons al bijna 40 jaar geleden (!!), maar nog steeds in mijn herinnering als een héle mooie dag!
  Jullie héél hartelijk gefeliciteerd met jullie (hoe toepasselijk voor jou?) papieren huwelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.