1 jaar huiseigenaar

Vandaag is het precies een jaar geleden dat wij de sleutel van onze woning kregen overhandigd. Het was een leuke maar zeker ook spannende dag omdat we het huis voor de eerst keer kaal te zien zouden krijgen en de leverings- & hypotheekakte gingen ondertekenen. Ondanks alle voorbereidingen weet je niet wat je aantreft en kan het voorkomen dat je voor een eventuele onaangename verassing komt te staan. Wij zagen bij binnenkomst meteen een schimmelvlek waar de bank in de woonkamer had gestaan. De vorige bewoners hadden de bank tegen de muur aangezet, de muur kon hierdoor niet ademen waardoor de schimmelplek was ontstaan. Dat was wel even een domper, maar bij verdere inspectie van het huis bleek de rest gelukkig in orde te zijn. En ook de onroerende zaken waren achterbleven zoals afgesproken.

Huiseigenaar 1 jaar

Tekenen van de aktes

Na de inspectie was het tijd om een bezoek te brengen aan de notaris. In de auto hadden mijn man en ik het nog even over de schimmelplek en besloten het nog even aan te kaarten tijdens het tekenen van de leveringsakte. En toen was het officiële moment daar en gingen we met z’n vieren de kamer binnen waar we tegenover elkaar plaats namen. De notaris nam het woord, de belangrijkste punten uit de akte werden nog eens goed doorgenomen en de schimmelplek werd besproken. We waren het overal over eens, maakte wat afspraken en iedereen zette één voor één zijn handtekening. En ineens was het gebeurd en konden de verkopers de kamer verlaten. Wij bleven achter en tekende de hypotheekakte waarna mijn man en ik nog een handtekening zouden zetten onder een andere akte.

Huiseigenaar

En toen was het huis van ons, dat was het meest onwerkelijke van de dag. Na zes jaar samen te hebben gewoond in een kleine studio, waren we gewoon in één klap huiseigenaar. Mijn man en ik reden meteen weer naar de woning en lieten het goed tot ons doordringen. Ja, het was echt en niemand kon het ons meer afpakken. Ik was en ben nog steeds zo blij dat ik eindelijk weer een thuis heb waar ik samen met mijn man nog jaren van kan genieten. Maar voordat het een thuis kon worden moest er natuurlijk eerst nog geklust gaan worden. Hiervoor haalde wij deze dag maar alvast wat spullen in huis zodat we de volgende dag meteen konden starten. In de avond kwam er nog familie langs om het huis te bekijken en maakte wij kennis met onze buren. Het was een erg fijne dag waarin wij weer een nieuwe stap in ons leven hebben kunnen zetten. Vele leuke momenten gaan nog komen en hierin neem ik jullie graag mee.

Ben jij een blije huiseigenaar?

8 thoughts on “1 jaar huiseigenaar

 1. Ik woon met mijn vriend in een klushuis. Het is dus nog een niet ingeloste belofte. Maar het huis wordt alsmaar mooier met elke klus die af is.

  • Anita

   En wanneer denk je dat die belofte ingelost is? Fijn om te zien hé als een klus klaar is! Succes met de verdere verbouwing Paul!

 2. Nee helaas ben ik geen blije huiseigenaar… Dat is wel mijn droom!

  • Anita

   Die droom komt zeker uit meis!

 3. Ja. We wonen er nu al in November 6 jaar.

 4. Gertie

  Wat is dat jaar ongelofelijk snel gegaan.
  En we zijn nog steeds blij met jullie als buren!

  • Anita

   Snel hé! Wij zijn ook blij met jullie 😉

 5. Wij hebben al weer 6 jaar ons eigen paleisje. Een heerlijke woning waar ik mezelf wel oud zie worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.