4x feelgood films

Naast het volgen van series vind ik het ook wel eens lekker om gewoon een film te kijken. Ik houd echt van feelgood films als afwisseling van de drama’s, romantische en waargebeurde films die ik ook graag kijk. En zeker wanneer ik een glimlach op mijn gezicht wil krijgen moet ik zo’n film opzetten. Vandaag vier feelgood films die ik je aanraad, waarvan twee vorig jaar zijn uitgebracht.

Under the tuscan sun

Deze film kreeg ik dit jaar van een vriendin te leen omdat ze het een goede film vond. Under the tuscan sun is een al wat oudere film (2003) en is een echte feelgood film met een vleugje romantiek. Frances is schrijfster en zit midden in een echtscheiding als ze besluit om op vakantie te gaan naar Toscane. Omdat ze geen thuis meer heeft in Amerika besluit Frances in Toscane een huis te kopen en deze helemaal op te knappen. En wie weet ontmoet ze daar wel de liefde van haar leven.

Films under the tuscan sun

About time

Vorig jaar zag ik About Time in de bioscoop tijdens Ladies night en kort daarna nog eens omdat ik hem zo mooi vond. Deze film onderscheidt zich van de anderen door het fantasy element. Tim ontdekt namelijk dat hij kan reizen in de tijd en dat elke man in zijn familie dat kan. Hij kan de geschiedenis niet veranderen maar alleen wat hijzelf in het verleden heeft gedaan en gezegd. Er zitten natuurlijk grenzen aan het tijdreizen en daar komt Tim in de jaren die komen dan ook achter.

Films about time

Amélie

Vooral de muziek van Yann Tiersen maakt Amélie (2001) tot een sprookjesachtige film. Amélie komt nauwelijks in contact met andere mensen omdat ze voor haar vader moet zorgen. Hierdoor neemt ze door haar verbeeldingskracht toevlucht tot een eigen fantasie wereld. Op een dag besluit ze met kleine dingen andere mensen gelukkig te maken en gaat daarnaast op zoek naar de liefde. Ook deze film heb ik pas een paar jaar geleden voor het eerst gezien, maar de filmmuziek galmde al veel eerder door mijn boxen.

films amelie

Soof

Een Nederlands film die ik vorig jaar ook bij Ladies night heb gezien is Soof. Het is een heerlijke komische film en Dan Karaty speelt er ook een rol in. Soof heeft last van het veertigers dilemma terwijl ze alles heeft wat je maar zou willen. Als ze Jim (Dan Karaty), een choreograaf, tegen het lijf loopt is daar meteen een klik en veranderd dat haar kijk op het leven en relatie. Ik ben normaal niet zo van de Nederlandse film maar deze vond ik erg leuk.

films soof

Welke feelgood film raad jij aan?

4 thoughts on “4x feelgood films

  1. Ik ken alleen de eerste. Ik ga de rest op een lijstje zetten. Feel good films zijn altijd leuk. Zelf vind ik Midnight in Paris ook erg leuk.

    • Anita

      Ziet er ook erg feelgood uit. Die gaat op mijn lijstje 😉 Thnx!

  2. About time wil ik nog steeds eens zien!

  3. About Time is echt heel leuk en mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.