4x must see films met Robin Williams

Helaas heeft Robin Williams dit jaar besloten niet meer te willen leven maar in zijn films leeft hij zeer zeker voort. Ik bekeek mijn DVD collectie en kwam tot de conclusie dat in veel goede films Robin Williams een rol speelt. Ik houd van drama films en heb er dan ook veel gekeken. Robin Williams weet de karakter die hij speelt altijd zo goed neer te zetten. Erg jammer dat hij geen nieuwe rollen meer kan gaan spelen, maar hij heeft een ontzettend mooie nalatenschap achtergelaten. Vandaag vier films van Robin Williams die je dus gezien moet hebben.

Dead poets society

Dead Poets Society dateert alweer uit 1989. Robin Williams speelt hierin een docent (John Keating) die Engels geeft op een kostschool. Normaal worden de jongens op de kostschool opgeleid met traditie, discipline en eer maar John leert zijn leerlingen om vrijdenkers te worden. Enkele jongens uit de klas beginnen de Dead Poets Society club waarin ze samen plezier hebben door gedichten te lezen, deze te schrijven en muziek te maken. Echter zijn de directeur en ouders het hier natuurlijk niet mee eens als ze erachter komen. Carpe diem, pluk de dag, staat centraal in de lesmethode van John.

Film Robin Williams dead poets society

Awakenings

Een jaar later dan Dead Poets Society kwam Awakenings uit. De film draait om het medicijn L-DOPA wat op experimentele basis in de jaren 60 gebruikt werd. In een verpleeghuis verblijven veel patiënten die als gevolg van de slaapziekte in catatonie zijn geraakt. Robin Williams (Dr. Malcolm Sayer) werkt hier als arts en wil deze mensen helpen ondanks dat er geen uitzicht op genezing is. Door gebruik van L-DOPA ontwaakt Robert de Niro (Leonard Lowe) en krijg je te zien wat het medicijn kan betekenen.

Film Robin Williams awakenings

Good Will Hunting

Good Will Hunting komt uit 1997 en het scenario is geschreven door Matt Damon en Ben Affleck. Robin Williams (Sean Maguire) is de psycholoog waar Matt Damon (Will Hunting) naar aanleiding van een gevecht komt om aan zijn problemen te werken. Will kan heel goed feiten onthouden en kan de meest complexe wiskundige problemen oplossen. Hij hangt echter op straat rond, doet lichamelijk werk en verbergt hiermee zijn enorme wiskundeknobbel. De taak aan Sean om tot Will door te dringen.

Film Robin Williams good will hunting

Patch Adams

Patch Adams is semi-biografisch en wordt in 1998 uitgebracht. Robin Williams (Patch Adams) wil arts worden en start op latere leeftijd nog aan deze studie. Patch wil dat patiënten in het ziekenhuis anders behandeld horen te worden en niet alleen een nummer moeten zijn. Hij denkt ook dat als je patiënten laat lachen ze sneller genezen. Als hij dit wil toepassen tijdens zijn studie heeft hij het gevoel niet begrepen te worden. Maar Patch wil toch bezoekjes brengen aan patiënten in het ziekenhuis om zijn theorie uit te testen.

Film Robin Williams patch adams

Ook Mrs. Doubtfire en Night at the Museum vind ik aanraders.

Welke film met Robin Williams moet je volgens jou gezien hebben?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

14 thoughts on “4x must see films met Robin Williams

 1. Marjoleine

  Heel blij dat je Mrs. Doubtfire niet genoemd hebt 😉
  En mijn eerste gedachte was: Dead Poets Sociëty, maar die staat bij jou ook als eerste.
  Welke écht nog ontbreekt in je rijtje is “Jack”. Geen omschrijving, gewoon gaan kijken 🙂

  • Anita

   Wat leuk dat je reageert Marjoleine. Jack ga ik zeker kijken, thnx!

 2. Ik toch echt Mrs. Doubtfire 😉

  Dead poets society en Good will hunting moet ik nog zien, shame on me.

  • Anita

   Hij staat er wel tussen, maar dan nog even in het kort onderaan 😉 Shame on you idd!!

 3. Ik MIS bedoel ik uiteraard. Typ weer te snel 😉

 4. De eerste ken ik nog niet, die ga ik zeker checken! Favoriet blijft Mrs. Doubtfire en inderdaad ook Jack is een aanrader!

  • Anita

   Leuk om te horen Denise, Jack gaat hier idd op mijn lijst om binnenkort te kijken!

 5. Good Will Hunting vind ik een prachtige film.

 6. Patch Adams is echt een van mijn favorieten!

 7. Ik heb ze allemaal gezien, mooie films!

 8. Om eerlijk te zijn heb ik ze alle 4 nog niet gezien… maar nu weet ik wel wat ik de komende dagen ga kijken 😀

  • Anita

   Veel plezier de komende dagen dan 😉

 9. Net vorige week 2 Robin Williams films gekeken, met mijn dochter Good Will Hunting en met de jongens Jumanji. Mijn jongens kennen Robin Williams eigenlijk niet, heel apart want ik ben echt met hem opgegroeid. Enneh….mijn favoriet staat niet op je lijst….Good morning Vietnaaaaaaaaaaaaam!

  • Anita

   Oh ja Jumanji, helemaal vergeten! Vroeger ook een aantal keer gezien. Good morning Vietnam heb ik volgens mij niet gezien, maar weet wel dat zijn talent daar is opgevallen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.