5x TV series gekeken als tiener

Als tiener kom je in de puberteit en ga je op zoek naar wie je bent en wat je belangrijk vindt. In mijn tijd was internet nog niet zo populair en moest je het hebben van tijdschriften en de TV. Een tijdschrift wat ik graag las was Fancy en daarna was het Yes, beide tijdschriften zijn gestopt maar ken jij ze nog? Vandaag mijn top 5 van series die ik toen graag keek. Dit omdat ik mij kon vereenzelvigen met de karakters of dat ik even in een andere wereld kon stappen. Natuurlijk zijn series niet het echte leven, maar je kan er wel veel uithalen en dat heb ik ook zeker gedaan.

Beverly Hills 90210

Beverly Hills 90210 is gestart net voor mijn tienerjaren maar ik heb wel veel afleveringen van deze TV serie gekeken. Deze serie trok mijn aandacht doordat het gaat over een grote vriendengroep. School, relaties, vriendschappen, ruzies, verslavingen en nog veel meer zaken die je als jongvolwassene mee kan maken komen erin voor. Ik heb Beverly Hills 90210 altijd nog eens helemaal willen zien maar helaas zijn de DVD boxes momenteel nog steeds niet goedkoop. Fun fact: Melrose Place is een spin-off van Beverly Hills 90210.

Beverly hills 90210 tienerserie

Dawson’s Creek

Mijn liefde voor TV series is eigenlijk met Dawson’s Creek begonnen. Ik heb deze serie van begin tot het eind gevolgd en voelde mij echt verbonden met de karakters. Een paar jaar geleden heb ik alle afleveringen nogmaals gekeken toen ik de DVD box aanschafte en Dawson’s Creek blijft in mijn ogen een erg goede serie. Ik heb zelfs een paar CD’s in huis met de soundtracks en ook de boeken die ervan zijn uitgekomen. Als puber heb ik best veel aan deze serie gehad. Fun fact: Dawson Creek is een stad in Canada.

Dawsons creek tienerserie

Felicity

Felicity is een TV serie waar ik ook maar gedeeltes van heb gezien maar waar ik mij als verlegen tiener wel in herkende. Jammer genoeg zijn er maar vier seizoenen van gemaakt. Door Felicity wilde ik ook graag een bandrecorder hebben, maar heb deze nooit aangeschaft. Pas geleden heb ik alle afleveringen helemaal gezien en wat ik leuk vind is dat het zich afspeelt in New York. Het bezoeken van Amerika en specifiek New York staat namelijk nog steeds op mijn Bucketlist. Fun fact: doordat Keri Russel (Felicity) haar haar afknipte en dat niet goed werd ontvangen, heeft Warner Brothers verboden om acteurs zonder toestemming van kapsel te laten veranderen.

Felicity tienerserie

Charmed

Drie zussen die erachter komen dat ze heksen zijn en hierdoor moeten vechten tegen demons en warlocks daar draait het in Charmed allemaal om. Speciale krachten hebben om het kwade buiten te houden is natuurlijk niet erg realistisch maar is wel erg leuk om naar te kijken. Charmed gaat natuurlijk ook om de relatie met je zussen en dat deze niet altijd vlekkeloos verloopt. Deze serie heb ik aangeschaft en een paar jaar geleden nog eens helemaal gekeken zo goed dat ik hem vindt. Fun fact: achter de schermen bleek er vaak ruzie te zijn tussen tussen acteurs en producers onderling.

Charmed tienerserie

Buffy the Vampire Slayer

Mijn liefde voor vampier en fantasy series is hieruit voortgekomen. Buffy the vampire slayer is natuurlijk niet een TV serie waar je als tiener veel uit kan halen, maar vriendschappen en relaties komen er natuurlijk wel in voor. Ook de spin-off Angel is een aanrader. Eerst dacht ik dat ze het succes van Buffy nog verder wilde uitbuiten, maar het is ook echt een goede serie. Angel wil anderen helpen en dat doet hij samen met een paar karakters uit Buffy the vampire slayer dus ze blijven met elkaar verbonden. Fun fact: Alyson Hannigan (Willow) en Alexis Denisof (Wesley, voornamelijk te zien in Angel) hebben elkaar leren kennen op de set, zijn getrouwd en hebben twee kinderen.

Buffy the vampire slayer tienerserie

Welke TV series keek jij graag als tiener?

7 thoughts on “5x TV series gekeken als tiener

 1. Beverly Hills keek ook. Ik volgde ook Melrose Place.

 2. Ik was als kind (en puber) helemaal geobsedeerd van Charmed. 8 jaar lang kon ik in de loop van mijn verjaardag uitkijken naar een nieuwe dvd box en heb deze allemaal meerdere keren verslonden. Ik ken de serie zowat uit mijn hoofd en ben nóg steeds niet uitgekeken, nee ik kan charmed als een van mijn all time favourites benoemen! Daarnaast heb ik Buffy ooit op dvd gekocht en vind ik inderdaad ook echt een kei goede serie, alleen het einde vond ik diep en diep teleurstellend :(, ik had er veel meer van verwacht, maar aan de andere kant was deze ook erg logisch. :)!

  • Anita

   Wat leuk Lies! Hmm, het einde van Buffy kan ik mij niet meer zo erg goed herinneren eerlijk gezegd. Teveel series gekeken 😉

 3. Blast from the past…. Wat vond ik Luke Perry een lekker ding in Beverly Hills 90210. En Joshua Jackson in Dawsons Creek. Leuk om die kalverliefdes uit mijn pubertijd te zien. Alleen Felicity ken ik helemaal niet.

 4. Charmed was echt mijn favoriet!!! Heb ik later zelfs nog een keer helemaal gekeken in de herhaling. Heerlijke serie! En ja, 90210. Guilty as charged!

 5. Dawson creek is weer op tv! Zo leuk om terug te zien, Charmed en buffy waren toppers!

  • Anita

   Oh echt waar Melissa! Op welke zender wordt het uitgezonden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.