Adventschallenge #1 Minimalisme

Morgen start de advent, de aanloopperiode naar kerst. Ik ben gedoopt, heb mijn communie gedaan maar ben verder vrij gelaten hoe ik met het geloof omging. Met de start van advent komen ook de adventskalenders, die starten op 1 december, weer tevoorschijn. Iedere dag een luikje of doosje openen waar een leuk presentje in zit. Een goed voorbeeld van geduld hebben, zelfbeheersing en verwondering. Kerst is een periode van samenzijn, stilstaan en bewustwording. Ontzettend leuk dat Linda, samen met nog een aantal mama’s, een adventschallenge is gestart en ook als niet mama doe ik graag mee. Vandaag laat ik jullie de uitwerking van de eerste opdracht zien.

Mama's adventschallenge logo
Bron

Uitgangspunten van de challenge

De afspraken voor de adventschallenge luiden als volgt;

 • De challenge duurt vier weken, iedere week staat in het teken van een ander thema met een nieuwe opdracht. Op zondag wordt de opdracht voor de volgende week gedeeld.
 • Je bent vrij om je eigen twist aan de opdracht te geven. Zo blijft het leuk om alles te lezen.
 • Voor vragen, uitwisseling en het delen van je blogjes is er een facebook groep aangemaakt en gebruiken we de hashtag #adventschallenge op social media.

Challenge week 1

De eerste challenge staat in het teken van minimalisme en weggeven. Een minimalistische leefomgeving zorgt voor rust & orde waarbij je ervoor kiest om alleen spullen in huis te hebben die je echt nodig hebt. Een vol huis staat vaak ook voor een onrustig en chaotisch hoofd. Om te bepalen wat essentieel is moet je weten wat je belangrijk en echt nodig vindt. Is het nodig om 100 boeken in je boekenkast te hebben staan, 30 paar schoenen of een shirtje in elke kleur die ze verkopen? Nee natuurlijk niet! We verzamelen in de loop der jaren zoveel spullen dat je huis overvol raakt en daar moeten we vanaf. Ik verzamel, maar probeer eens in de zoveel tijd op te ruimen en dat geef ik dan weg. Dus de opdracht van deze week was voor mij al iets vanzelfsprekend:

Verzamel iedere dag een voorwerp waar je niets meer mee doet. En geef deze weg.

Ik heb mijn schoenen stash uitgezocht en deze dus geminimaliseerd. De schoenen die ik maar weinig tot niet heb gedragen en er dus nog goed uit zien heb ik in de kleding inzamelbak gedaan. Hier liggen ze maar te verstoffen en andere mensen zijn er ontzettend blij mee. Komende tijd ga ik nog veel meer uitzoeken, maar dit was weer een eerste aanzet tot extra bewustwording van de hoeveelheid aan spullen die je in huis kan hebben.

Schoenen weggeven Kledinginzamelzak schoenen

Check de facebook groep en blog van Linda voor de volgende opdracht en andere deelnemende blogs.

Leef je minimalistisch en geef jij wel eens wat weg?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

15 thoughts on “Adventschallenge #1 Minimalisme

 1. Wat een mooi initiatief! Meer geduld hebben mag er bij mij zeker wel in. Ik ben heel benieuwd naar de challenge en lees het graag terug op je blog.

 2. Goed dat je je schoenen hebt uitgezocht, heb ik niet eens aan gedacht.

 3. Heel leuk! Ik zag ‘m voorbij komen toen ik net aan de 100 Happy Days was begonnen. Ik kijk dus lekker met jullie mee!

  • Anita

   Ja teveel dingen tegelijk doen is niet handig! Leuk dat je de 100 happy days doet Marion.

 4. Wat leuk dat je ook mee doet! Ik heb ook mijn schoenen uitgezocht haha.
  Succes met de volgende opdracht!

  Groetjes Minke

  • Anita

   Wat toevallig Minke! Jij ook veel plezier met de challenge.

 5. mooie eerste opdracht. Ik ga het volgen.

 6. Leuk! Ik geef zeker wel eens wat weg, een tijdje geleden deed ik de 100thingschallenge, waarbij ik 100 dingen heb weggegooid of -gegeven 🙂

  • Anita

   Dat klinkt ook als een mooie challenge Jenn!

 7. Wat leuk! Succes met de opdrachten 🙂

 8. Wat leuk! Veel succes en plezier. Laatste tijd ben ik toch wel bezig met minimaliseren. Geeft mij veel meer rust en overzicht in mijn hoofd! En ik
  Maak andere mensen weer blij met mijn spullen!

 9. Wat fijn dat je zo iets doet! 🙂 Ik ga oude kleren aan daklozen geven!

 10. Wat een leuk idee! 🙂 En leuk dat je meedoet!

 11. Mooi! Ik geef graag weg. Het is gewoon leuk om iemand (onverwachts) blij te maken. Leuke challenge is ga het volgen.

 12. Ik gooi regelmatig dingen weg en probeer ook niet teveel nieuwe dingen te kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.