Als tijdreizen mogelijk was dan…

Ken je de film About time? Nee? Dan moet je hem echt een keer gaan kijken. Een heerlijke feelgood film waar tijdreizen een grote rol in speelt. Maar je kent hopelijk wel de Back to the Future reeks. Ik kijk deze eens in de zoveel jaar weer eens samen met R, heerlijk nostalgisch. Dit jaar, 21 oktober 2015, is zelfs het moment waar Marty naar de toekomst afreisde en wat voor ons dus het heden gaat zijn. Maar wat als tijdreizen echt mogelijk is, naar welk moment zou ik dan willen reizen en wat zou ik er willen doen? Deze vraag stelde de gelukskalender mij een tijd geleden en vandaag deel ik je mijn antwoord.

tijdreizen back to the future 21-10-2015

Als tijdreizen mogelijk was dan…

 • Zou ik graag een avondje uit willen gaan in de jaren 20 in New Orléans. Het moment waarop de vrouwen geen korset meer aan hoeven, de rok niet meer tot over de knie moest en de bob zijn intrede maakte. Samen met mijn vriendinnen de Charleston dansen en genieten van de sfeer.
 • De maker van de eerste handtas bedanken en deze een hand geven. Tja dames, hoe zou ik ooit zonder een handtas hebben kunnen leven. Nu slepen we natuurlijk veel meer mee dan eeuwen geleden maar dan nog. Ik ben blij dat de handtas is doorontwikkeld en heb er dan ook altijd eentje bij.
 • Op de bruiloft van mijn grootouders aanwezig zijn. Zelf heb ik ervoor gekozen om het kleinschalig te houden, maar dat neemt niet weg dat ik kan genieten van de trouwdag van een ander. En ook omdat al mijn grootouders helaas overleden zijn kan ik nog een moment bij ze zijn en wel op een heuglijk moment tijdens hun leven.
 • Mijn 12-jarige ik een bezoekje brengen. Dit niet alleen om samen te kletsen maar ook om als wijzere en oudere ik te vertellen dat verlegen zijn niet nodig is. Dat ik er mag zijn, goed voor mijzelf op moet komen en moet doen waar ik gelukkig van wordt. Als ik eerder wist wat ik nu weet was ik misschien wel eerder uit mijn schulp gekropen.
 • Een bezoek brengen aan 2022. En waarom 2022 zal je misschien wel denken? Nou dat is het jaar voordat ik 40 wordt en ik wil wel graag weten waar ik op dat moment in mijn leven sta. En daarnaast vind ik 2 een mooi getal, maar 2222 is natuurlijk niet erg realistisch.

Naar welk moment zou jij willen reizen om wat te gaan doen?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

17 thoughts on “Als tijdreizen mogelijk was dan…

 1. Ik heb About Time toevallig afgelopen weekend nog gezien, heerlijke film 🙂

 2. Leuk om te lezen, ik ken de film niet. Als tijdreizen mogelijk zou zijn zou ik wel een bezoekje willen brengen aan de tijd van de piraten. En een bezoekje aan mijn jongere ik lijkt me inderdaad ook niet zo’n slecht idee.

 3. lijkt me best leuk om in de tijd te kunnen reizen…
  Mijn hoofd loopt gelijk over met dingen die ik zou willen doen, waar ik naar terug wil, of even vooruit spieken…

  • Anita

   Benieuwd naar de dingen die je zou willen doen Jackie 😉

 4. Leuk om over na te denken! Ik zou de toekomst niet in willen… veel te deprimerend als het er niet uit ziet zoals je wil.
  Maar naar vroeger gaan? Graag!

 5. Wat leuk! Een dansje in de jaren ’20 wow.

  Terug in de tijd lijkt mij echt heel gaaf maar ik zou de toekomst niet in willen, het idee dat er sommige mensen dan misschien niet zijn…bleh.

 6. About time ken ik niet, Back to the future natuurlijk wel ;-). Leuk om zo te fantaseren! Doet me ook denken aan Suske & Wiske en hun tijdmachine. Hihi ik zou dan deze handtas ook mee willen ontwerpen :-P. Wat mij dan verder leuk lijkt is om eens terug te gaan naar de jaren ’30 tijd van mijn opa en oma. En dan zelf een zusje zijn van oma. Of naar de tijd dat papa en mama zo oud waren als ik nu ben en dan naar de toekomst kijken hoe Eline is als ze 30 is en of zij dan ook een kindje heeft (oeps dan ben ik al 60.. kan ik meteen zien hoe ik er dan uit zie haha). Hum is wel allemaal iets met het getal 30, grappig..hihi

 7. Wat leuk om hier over na te denken! Ik ken About Time wel van naam maar volgens mij heb ik deze film nog niet gezien. Mooi om te lezen dat jij je 12-jarige zelf zou vertellen dat je er mag zijn! Ik zou ook wel graag een goed gesprek willen hebben met mijn jongere zelf, wat ik nu weet zou heel behulpzaam zijn geweest toen ik jonger was. Ook zou ik erg graag de jaren 60 bezoeken om de hippiecultuur van dichtbij mee te maken, dat lijkt me geweldig om te ervaren!

 8. Ik heb altijd al gezegd dat als ik kon tijdreizen dat ik mezelf naar Woodstock bracht.

 9. Leuk om te lezen en graag dat je hier zo over nagedacht hebt. Als het mogelijk is weet ik niet eens in welke tijd ik graag terug zou willen. Wellicht iets om over na te denken? Leuke blogpost.

 10. Heel erg leuk om hier eens over na te denken! Je hebt ook een aantal dingen op je lijstje staan die niet voor de hand liggend zijn! Ik zou zelf zo snel niet weten waar ik graag heen zou willen.

 11. Wat een leuk artikel! Ik vind het een hele goede vraag haha! Ik zou juist wel naar de korsettentijd willen haha of naar de tijd van de hippies! Er zijn zoveel leuke momenten in de geschiedenis waar ik wel eens naartoe zou willen gaan 🙂

 12. Wat een leuk artikelen. Heerlijk om over weg te dromen. De maker van de eerste handtas bedanken en deze een hand geven is echt grappig :-). Ik zou zelf denk ik alleen naar het verleden willen reizen. Ik wil eigenlijk niet weten wat de toekomst brengt. Wie weet is het niet veel goed. Als ik naar het verleden zou reizen, kies ik voor de jaren 90. Alleen dat wel met deze leeftijd. Ik zou best het verleden een beetje willen helpen voor een betere toekomst :-P.

  • Anita

   Ja de handtas, ik zou er niet zonder kunnen 😉 Je zou de jaren 90 dus gewoon wat bewuster willen beleven?

 13. Oooh dat heeft me altijd gefascineerd, tijdreizen met name weten hoe het was om te leven in de oude tijden. Ik zou de middeleeuwen, de nieuwe tijd en de tijd van de Egyptenaren, Romeinen en Grieken wel eens willen beleven…

 14. Wat zou je een mooie reizen maken! Grappig dat je de uitvinder van de handtas een hand zou willen geven! Wat zou het fijn zijn hè, als dit toch kon… Ik zou denk ik het liefste een reis naar de toekomst willen maken, zeg over tien of vijftien jaar, gewoon om even te zien hoe mijn leven er dan uitziet.

 15. Ohh tijdreizen lijkt me zó vet! Ik hoop stiekem nog steeds dat dat ooit mogelijk wordt haha! Ik zou niet naar de toekomst willen denk ik, of in ieder geval niet naar m’n eigen toekomst, want stel dat die helemaal niet leuk is! Lijkt me behoorlijk deprimerend dan! Ik zou wel een kijkje in verschillende vroegere tijden willen nemen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.