Aqua Licious versus Dopper

Waterflesjes, ik neem ze overal mee naartoe om zo aan mijn dagelijkse dosis vocht te komen. Ik koop zo min mogelijk bronwater in flesjes omdat ik thuis een brita waterfilter heb en het gefilterde water graag meeneem. Aqua Licious en dopper willen er beide voor zorgen dat de afvalberg door de wegwerpflesjes zo min mogelijk wordt en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Als je nog twijfelt over welk waterflesje je moet kopen lees dan vooral verder.

Dopper versus aqua licious

Aqua Licious waterflesje

Vorig jaar kocht ik de Aqua Licious op de FeelGood Market omdat het design mij heel erg aansprak. Ze hebben leuke printjes en als het flesje leeg is dan neemt het weinig plek in beslag doordat je hem op kan vouwen. Door de haak kan je het flesje gemakkelijk ergens aan vastmaken of opgerold houden. Ik stopte de aqua licious voor de eerste keer vol in mijn tas en haalde hem er wat later leger uit. Hij bleek gelekt te hebben en sindsdien houd ik hem als hij vol is alleen nog maar rechtop. Het is alleen even wennen aan het drinken uit de aqua licious want je knijpt er snel in en knikt als er weinig water meer in zit. Het haakje haalde ik er echter snel af omdat ik het irritant vond rinkelen tijdens het drinken. Een voordeel is wel, hij kan in de vriezer en mag in de vaatwasser. Prijs €4,95

  Aqua Licious leeg Aqua licious vol

Dopper

Pas geleden kocht ik ook de dopper, oké twee omdat ik bij de waar een erg mooie zeegroene vond die alleen daar te verkrijgen is. Het design van de dopper is door Rinke van Remortel bedacht en was de winnaar van de design wedstrijd, haar naam staat dan ook op elk waterflesje. De originele kleuren zijn; blauw, roze, oranje, rood, wit & groen, maar je kan er ook voor kiezen om hem te personaliseren. De dopper is licht en een deel van het waterflesje kan als beker gebruikt worden. Hij kan daarnaast ook gewoon in de vaatwasser. Nadeel is wel dat er iets minder dan een halve liter in gaat. Prijs €12,50

Dopper blauw en zeegroen Dopper design

Nu ik beide waterflesje heb gebruikt kan ik zeggen dat ik de dopper toch het fijnst vind. Ik kan maar niet echt wennen aan het slappe design van de aqua licious en ben daarnaast ook bang dat hij lekt in mijn tas. Als je niet zoveel uit wil geven dan is de aqua licious natuurlijk wel een goede keus want hij is 2½ keer zo goedkoop als de dopper.

Welk waterflesje heeft jou voorkeur?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

9 thoughts on “Aqua Licious versus Dopper

 1. Toevallig heb ik sinds eergisteren twee waterflesjes van Tupperware. Ik ben er heel erg blij mee. Wilde eerst ook een Dopper kopen, maar toevallig kon ik deze via mijn zus krijgen.

  • Anita

   Tupperware is altijd goed!

 2. Wat grappig kom Aqua Licious voor het eerst tegen. Leuk idee maar het lijkt mij ook niet heel praktisch…Wel eye catcher joh.

 3. Ik zou ook voor de dopper gaan, lijkt mij erg handig!

 4. Barbara

  Mooie vergelijking! Ik heb zelf ook de Dopper. Leuk handigheidje is ook dat er een app te downloaden is van Dopper, waardoor je bij allerlei shops gratis water bij kunt laten vullen. Extra voordeel 🙂

  • Anita

   Zag zoiets idd ook bij de waar hangen. App ook voor de windows phone ;)?

 5. Waar heb je de dopper fles aqua gekocht?

  • iris

   die zijn bij de WAAR
   heb hem zelf ook! ben er suuuuper blij mee 🙂

 6. Nathalie

  Ik heb ook de zeegroene Dopper. Deze kocht ik in een kookwinkel in Goes. Ik heb deze fles al 8 maanden en hij is nog steeds goed en lekt niet. Ook heb ik een witte, een paarse,een blauwe en een rode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.