Banaan en ei, de perfecte combinatie

Ik maakte al wel eens banaan ei pannenkoekjes maar op basis van banaan en ei kan je nog veel meer lekkere tussendoortjes en ontbijt- & lunchgerechten maken. Ik ben op zoek gegaan naar recepten die voornamelijk gemaakt worden van de hoofdingrediënten banaan en ei en deel deze vandaag graag met jullie.

Banaan ei pannenkoekjes

Pannenkoeken

Het meest simpele recept is 1 banaan prakken en daar 1 ei doorheen klutsen, dat ik voldoende voor één persoon. Je kan er eventueel ook voor kiezen om er wat kaneel doorheen te strooien. Lekker om te eten met frambozen, bosbessen of ander fruit en wat Griekse yoghurt of noten. Variatie: voeg havermout en/of kokos toe zoals bij fitbeauty.

Mugcake

Ik zag de mugcakes al vaker voorbij komen, maar vergat het steeds uit te proberen. Totdat meisje-eigenwijsje hier een artikel over schreef. Ook de mugcake is op basis van banaan en ei, maar havermout behoort daarnaast ook tot de basisingrediënten. Ik stop de mugcake 2 minuten op 900 watt in de magnetron. Zelf maak ik het liefst de standaard variant met een paar dadels er doorheen, maar binnenkort wil ik ook kijken hoe hij smaakt met toevoeging van cacaopoeder of stukjes pure chocolade. Een heerlijke gezonde cake waarmee je eindeloos kan variëren.

Banaan ei havermout mugcake

Muffin

Het banaan en ei mengsel kan je ook in een muffin vorm gieten en in de oven afbakken zoals go paleo. Net als bij de pannenkoekjes kan je ervoor kiezen om er wat kaneel bij het mengsel te strooien en garneren met fruit en noten naar keuze. Variatie: voeg havermout, (soja)melk, bakpoeder en een handje walnoten bij het mengsel zoals lekker en simpel of voeg er ook pure chocolade bij zoals sofoodphie. Ik ga ze binnenkort maar eens uitproberen

Wafels

Heb je geen zin in pannenkoekjes of muffins, dan kan je het banaan en ei mengsel ook in de wafelijzer stoppen. Helaas heb ik geen wafelijzer in huis, maar voor de afwisseling lijkt mij dit erg lekker. Je voegt alleen wat (spelt)meel, bakpoeder en wat (amandel)melk toe en klaar zijn je wafels op basis van banaan en ei. Gevonden op Sofoodphie.

Bananenbrood

Bananenbrood, de naam zegt het al, is ook op basis van banaan en ei. Heerlijk als tussendoortje of gewoon als vervanger van brood voor je ontbijt of lunch. Naast (amandel)meel en bakpoeder voeg je toe wat jij lekker vindt zoals chocolade, noten, kokos, pindakaas. Fijn basisrecept is te vinden op uit Pauline’s keuken.

Banaan ei bananenbrood
Gemaakt met Nicole

Repen

Als laatste kan je ervoor kiezen om banaan repen te maken als tussendoortje. Je kan gaan voor de no bake (zonder ei) of bake versie. Bij de no bake variant zet je het mengsel voor 2 tot 3 uur in de vriezer. Net als bij de andere recepten voeg je (naast banaan) dadels, pindakaas, havermout en zaadjes naar keuze toe. Recept heb ik gevonden op wat eet je dan wel. Op focus on foodies vond ik de versie de je in de oven bakt en deze zag er erg lekker uit door het laagje chocolade wat je er bovenop giet.

Heb jij misschien nog andere banaan en ei variatierecepten?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

6 thoughts on “Banaan en ei, de perfecte combinatie

  1. Ik lig op bed én ik heb honger. Nu nog meer trek door deze post. Lekker allemaal…

  2. Anja

    Ziet er allemaal lekker uit

  3. Ik heb de pannenkoeken nog nooit op maar wil het nog wel steeds proberen.

    • Anita

      Zo makkelijk en zo lekker. Ik zou zeggen snel een keer uitproberen 😉

  4. De pannenkoeken maak ik regelmatig, heerlijk en gezond!

  5. Gertie

    Ga dit allemaal zéker naar Wim doorspelen! Mmmmmm……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.