Bewust alcoholvrij

Alcohol drinken, iedereen doet het. Als je op een feestje bent, een wijntje neemt passend bij het gerecht wat je eet of gewoon omdat je er zin in hebt. Het hoort bij het leven. Mensen snappen dat je niet drinkt als je zwanger bent of medicijnen neemt waarbij je niet mag drinken omdat dan de werking afneemt. Sinds 6 jaar drinken mijn man en ik geen alcohol meer en daar hebben wij bewust voor gekozen. Wij zijn geheelonthouders zoals dat heet en missen het drinken van alcohol helemaal niet. Als je geen alcohol drinkt dan wordt bijna altijd de waarom vraag gesteld, maar waarom moet je jezelf hiervoor verantwoorden.

Bewust alcoholvrij

Waarom ik geen alcohol drink

Vroeger, nu klink ik wel erg oud, toen ik ging stappen dronk ik gewoon alcohol. Een glas bessenjenever met ijs was favoriet. Ook een glaasje wijn, voornamelijk zoet & wit, vond ik wel lekker om te drinken. Ik ben nooit zat geweest want wilde de controle over mijn lichaam & geest niet verliezen en was dus altijd al een bewuste drinker. Dit ook omdat ik van dichtbij heb gezien wat alcohol met je kan doen. Ik vond het wel lekker, maar toen ik merkte hoeveel calorie├źn ik eigenlijk aan het drinken was ben ik ermee gestopt. Ik wilde namelijk bewuster en gezonder gaan leven. Mijn man heeft door gebruik van ibuprofen een maagzweer opgelopen en moest daardoor alcohol laten staan. Ik besloot dus met hem mee te doen.

Reacties uit je omgeving

Momenteel is iedereen eraan gewend dat ik geen alcohol meer drink, maar het heeft even geduurd voordat we het niet meer aangeboden kregen. Zeker op feestjes en tijdens het stappen werd nog wel eens aangedrongen om alcohol te drinken en dan vooral bij mijn man. Mannen onder elkaar zijn daarin toch wat erger dan vrouwen heb ik gemerkt. Drinken om je losser en vrijer te voelen daar geloof ik niet in en je bent ook zeker niet ongezellig zonder alcohol. Ik kijk dan ook vol afgrijzen naar programma’s waarin jongeren zich helemaal klem zuipen. Er wordt wel eens gezegd dat regelmatig rode wijn drinken goed voor je gezondheid is en als je dat lekker vindt moet je het zeker niet laten. Ik mis het drinken van alcohol niet en het is een bewuste keuze geweest waar ik nog steeds achter sta.

Ben jij een geheelonthouder of vind je een drankje op z’n tijd wel lekker?

8 thoughts on “Bewust alcoholvrij

 1. Anja

  een goede keuze van jullie (ik ben ook een geheelonthouder)

 2. Ik drink wel en vroeger ook teveel. Niet zoals ik die jongeren op tv zie doen dat dan weer niet. Maar ik vind het lekker net zoals chocolade bijvoorbeeld. Ik wil ook gezond leven maar kies dan bewust voor een glaasje wijn als joker.. Maar als iemand niet drinkt ook prima!

 3. Dit heb ik nooit zo goed begrepen. Alcohol is niet goed voor je, het is duur, je mag niet meer autorijden, etc. Ik zie veel meer logica in het niet drinken van alcohol dan het wel drinken ervan, dus ik snap die vraag eigenlijk ook nooit. Zelf drink ik wel, maar meestal een Radler, daar zit amper alcohol in, maar ik vind het zo lekker. Vroeger dronk ik meer en dronk ik wijn, maar nu ik medicijnen gebruik doe ik dat logischerwijs niet meer. Nee hoor, ik kan alleen maar zeggen: Goede en verstandige keuze dat jullie niet (meer) drinken.

  • Anita

   Ook Radler is niet aan mij besteed. Ben nooit een bierdrinker geweest namelijk! Manlief heeft dit wel herontdekt en pakt nu wel eens een 0% biertje.

 4. Ik drink zelf wel, maar nooit overdreven. Zo ben ik nog nooit dronken geweest ­čÖé Goed van jezelf dat je hier voor kiest!

 5. Gertie

  Je hoeft jezelf n├│├│it te verantwoorden voor wat je wel of niet drinkt/eet, maar uitleg kan nooit kwaad!!

 6. Ik drink ‘normaal’ wel zo af en toe iets (een biertje of een wijntje). Nu we bezig zijn met onze kinderwens heb ik dat naar nul terug geschroefd, en eigenlijk bevalt me dat wel. Alleen nu de herfstbok in de winkels ligt vind ik het wat moeilijker (als ik drink is het echt voor de lekker, en dus eerder speciaalbier etc), maar ach, over een (paar) jaar is dat er ook nog wel.

 7. Een heel bewuste keuze. Goed van jullie. Mijn man en ik drinken misschien 3 keer per jaar, wij hebben er niet veel mee ook nooit gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.