Bijna mama tag

In mijn zoektocht naar een leuke tag kwam ik op de blog van Betty Blogt. Zij bedacht de bijna mama tag en het leek mij leuk om deze zo vlak voor de bevalling nog even in te vullen. Ik heb op mijn blog niet onwijs veel gedeeld over de zwangerschap en hoop je hiermee weer wat meer informatie te geven. Want hoe vind ik het om zwanger te zijn en waar kijk ik het meeste naar uit?

Sneakpeak babykamer mindjoy

Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?

Wat is lang? Ik heb nooit een leeftijd gehad waarop ik vroeger had gedacht kinderen te willen. Het leven gebeurd en ik zou wel kijken wanneer ik eraan toe zou zijn en het mij gegund was. Toen we dit huis kochten hadden we de ruimte voor een kindje en ging de pil de deur uit. Ik heb nu al bijna 10 jaar een relatie met R. maar niet eerder waren de omstandigheden goed genoeg. Helaas was het zwanger worden niet gemakkelijk en hebben we dus wel langer moeten wachten dan gedacht.

Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?

Iedere zwangerschap is anders en dat zag ik al bij mijn (schoon)zussen en vriendinnen. Sommige hadden weinig klachten en anderen hadden een zware zwangerschap. Ik zou dus wel zien hoe het bij mij zou vergaan en of ik moest leren omgaan met bepaalde klachten. Toen ik clomid slikte bracht dat wel een aantal onaangename veranderingen met zich mee. Alleen waren dit kunstmatig toegediende hormonen en ik had geen idee hoe ik zou reageren op de zwangerschapshormonen.

Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?

Voornamelijk de angst of het deze keer wel goed zou gaan. Na twee miskramen sprong ik bij een positieve zwangerschapstest niet meteen in de lucht van blijdschap. Pas bij een goede echo rolde de tranen over mijn wangen en duurde het nog een hele tijd voor het vertrouwen kwam. Maar de magie van een positieve test zal ik denk ik nooit meer ervaren. Dit omdat het te beladen is geworden voor mij.

Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?

In de familie zijn er, op de jongste na, alleen maar meisjes geboren. Voor de afwisseling was het leuk geweest als er wederom een jongetje bij zou komen. Maar we zetten de traditie gewoon voort en krijgen een meisje.

Franse Basset knuffel Tommy Hilfiger

Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?

We waren niet van plan om alles nieuw te kopen of een hele babykamer van een bepaalde lijn in huis te halen. Want alles waar baby voor staat is zoveel duurder terwijl je bijvoorbeeld ook gewoon een ladekast als commode kan gebruiken. En dat is ook precies wat wij hebben gedaan en kochten de hemnes ladekast met acht lades. Verder hebben we veel gehad zoals de kinderwagen, wieg, box en ledikant. En zijn deze opgeknapt waar nodig. Voordeel ook van de laatste zwangere in de rij zijn.

Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?

Ik heb van mezelf al een klein buikje dus in het begin was het moeilijk te zien of ik gewoon dikker werd of zwanger was. Ik kon al snel mijn eigen broeken niet meer aan en kocht een aantal zwangerschapsbroeken. Wat een verademing was dat! Toen het zichtbaar begon te worden droeg ik vaker jurken en durfde ik mijn buik ook echt te laten zien. Vanaf die tijd had ik er weinig moeite meer mee. Nu ik 38 weken zwanger ben kan je niet meer om mij heen. Het enige wat ik wilde was qua gewicht onder de magische grens van drie cijfers blijven en dat is gelukt!

Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?

Tot de 20 weken echo was er alleen maar onzekerheid maar na elke echo groeide gelukkig het vertrouwen. Vanaf dat moment voelde ik de kleine dame ook steeds vaker, groeide de buik en durfden we spullen aan te schaffen. Hierdoor kon ik ook steeds beter genieten van het zwanger zijn en kon de zoektocht naar een naam beginnen. Ik ben blij dat de twijfels op den duur weggingen en ik het verleden achter mij kon laten. De kleine baby verdient gewoon mijn volle aandacht tijdens de zwangerschap en die kon ik toen ook geven.

kleed babykamer 23 weken zwanger

Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?

Ik heb veel boeken gelezen. Ervaringsverhalen van bekende mama’s maar ook praktische raadgevers. Daarnaast is er op internet en blogs veel te vinden en volgde ik een cursus zwangerschapsyoga. En daarnaast kon ik met vragen altijd terecht bij (schoon)moeder, (schoon)zussen en vriendinnen. Nu we weten dat het een keizersnede wordt kreeg ik de mogelijkheid om deze via een virtual reality bril te bekijken. Fijn om dit alvast te mogen ervaren want zelf zal ik onder narcose zijn en maak ik het helaas niet mee.

Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?

Ik ben onwijs benieuwd hoe de kleine dame eruit ziet en op wie ze lijkt! Maar waar ik voornamelijk naar uit kijk is het eerste moment dat ik haar zie en waar dat gaat zijn. Is dat al in de uitslaapkamer of pas weer op de afdeling. Ook heb ik zin in de fijne knuffel-, verzorgings- en aankleedmomenten. Je kijkt er toch negen maanden naar uit en nu het bijna daar is begint het wel te kriebelen moet ik zeggen.

Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?

Op wat kleine klachten vind ik het echt reuze meegevallen. In het begin was ik veel misselijk en nu op het laatst heb ik meer last van mijn darmen. Maar ik was bang voor flinke rugklachten en eventueel bekkeninstabiliteit in verband met mijn zwakke rug. Echter is dit uitgebleven en daar ben ik onwijs dankbaar voor.

Hoe was/is jouw zwangerschap en keek/kijk je het meeste naar uit?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

5 thoughts on “Bijna mama tag

 1. Wat spannend allemaal en de bevalling komt steeds dichterbij! Het lijkt mij inderdaad ook het handigste om er niet allerlei verwachtingen van te hebben, want de werkelijkheid is toch altijd anders. Succes nog even met de laatste loodjes.

 2. Leuk om te lezen. Ja, tradities qua jongens en meisjes. Ik weet er alles van in een familie met heel veel vrouwen ;-).

 3. Ik vind het stuk over babyspulletjes zo heerlijk herkenbaar! Wij hebben ook heel veel tweedehands gekocht en onze luiertafel is dus een dubbele malm met vier schoven van Ikea. Blijkbaar hadden we een gelijksoortig idee. En achteraf kan het nog steeds gebruikt worden hè 🙂
  Leuk om nog eens iets over je zwangerschap te lezen, lieve Anita!

  • Anita

   Ja waarom duur doen als het ook goedkoop kan hé 😉

 4. Succes met de laatste loodjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.