Blog challenge | beste & slechtste eigenschappen

En door met de blog challenge van Hare Maristeit want van de 30 heb ik alleen nog maar nummer 1, 5 en 29 gedaan. Hoeveel ik er uiteindelijk uit ga werken, geen idee. Maar deze keer wil ik met de billen bloot en deel ik mijn 3 beste en slechtste eigenschappen. Heel benieuwd of jullie onderstaande eigenschappen bij mij hadden verwacht.

30 day blog challenge NL

Beste eigenschappen

Natuurlijk begin ik met de beste eigenschappen. Ook al is het soms moeilijk om positief naar jezelf te kijken, het is toch ontzettend belangrijk. Daarom probeer ik zoveel mogelijk het positieve in te zien van wat ik heb meegemaakt in mijn leven. Ik deelde als eens wat mijn verlegenheid mij gebracht heeft en hoe een burn-out je leven veranderd. Zo ook mijn top 10 van trotse momenten in mijn leven maar nu dan eerst mijn 3 beste eigenschappen.

Doorzetter

Deze kan ik wel met stip op nummer 1 zetten. Ik ben iemand die niet snel opgeeft en soms wel eens te ver doorgaat. Maar opgeven komt niet snel in mijn vocabulaire voor want hoe is het mij anders gelukt om drie studies af te ronden. Al liep ik als vroege leerling wel op mijn tenen. En tegenslagen zijn er zeker in het leven want niet alles loopt zoals je zou willen. Je kan wel bij de pakken neer gaan zitten maar daar bereik je ook niets mee. Ik probeer dus altijd wel door te zetten waarbij ik goed naar mezelf kijk en of ik het aankan op dat moment.

Behulpzaam

Als ik iemand kan helpen of bijstaan dan doe ik dat ook gewoon. Zie ik dat iemand duidelijk aan het zoeken is, ergens niet bij kan of iets nodig heeft dan bied ik mijn hulp aan. Vrienden weten dat ik altijd voor ze klaar sta en ik het nooit maar dan ook nooit vervelend vind om ze bij te staan. Ook tijdens het werk ben ik vaak de persoon waar mensen naartoe komen als ze hulp nodig hebben of als ze iets moeten weten. Anderen helpen, ja dat kan je wel aan mij over laten.

Flexibel

Ineens ergens anders afspreken of naartoe gaan, geen probleem. Zelf vind ik het namelijk ook fijn als er flexibel met mij wordt omgegaan. Ik pas mij wel aan op dat wat er op dat moment mogelijk is. Want niet alle middelen zijn altijd voor handen en soms moet je roeien met de riemen die er zijn. En inspelen op onverwachte situaties, ja dat lukt mij zeker. Structuur is fijn maar ook in een nieuwe situatie heb ik vaak redelijk snel weer een nieuwe structuur aangebracht. Onwijs fijn!

Mindjoy profielfoto klein

Slechtste eigenschappen

Niemand is perfect dus natuurlijk zijn er ook een aantal slechte eigenschappen die typisch Anita zijn. Soms kunnen we deze eerder opnoemen maar ik vind het tegenwoordig moeilijker moet ik zeggen. Dit omdat ik zo positief mogelijk naar mezelf wil kijken en de slechte eigenschappen aanpak.

Eigenwijs

Eigenwijs is my middle name en samen met mijn eigenwijze man en hond is het gezin compleet. Ik ben iemand die graag zelf op zoek gaat naar wijsheid en dit door ervaring wil leren. Natuurlijk leer ik ook door de ervaring van anderen en neem ik zeker iets van iemand aan. Maar ik kan koppig zijn als ik zeker weet dat ik gelijk heb en dat kan soms wel eens als vervelend ervaren worden. Voornamelijk door mensen die ook eigenwijs zijn en mezelf want een echte doordrammer ben ik zeer zeker niet. Ik laat een ander altijd in zijn waarden.

Teveel tegelijk willen

Iets wat ook vervelend is voor mezelf is dat ik vaak teveel tegelijk wil doen. Structuur aanbrengen kan ik goed maar multitasken werkt vaak averechts. Want als ik het gevoel heb dat zaken te lang zijn blijven liggen of dat ik veel moet doen op een dag dan spring ik soms van de hak op de tak. Structuur aanbrengen is dan moeilijk maar lijstjes maken is voor mij dan een goed hulpmiddel. En grenzen stellen is dan ook ontzettend belangrijk om het behapbaar te houden.

Perfectionistisch

Een eigenschap die zowel positief als negatief is. Maar ik ben iemand die zaken wel goed op orde wil hebben en dingen goed wil uitvoeren. Ik heb mijn eigen administratie altijd goed op orde en ook hier komt het gestructureerde weer naar voren. Ook controleer ik mijn teksten altijd voordat ik deze online plaats en denk ik goed na bij wat ik schrijf. Vroeger was het best extreem maar tegenwoordig belemmerd het mij gelukkig steeds minder.

Wat is jouw beste en slechtste eigenschap?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

8 thoughts on “Blog challenge | beste & slechtste eigenschappen

 1. Eigenwijs zijn heeft ook een positieve kant omdat je feitelijk kiest voor jezelf. Mooie inzichten!

  • Anita

   Wat mooi, zo heb ik het eigenlijk nog nooit bekeken!

 2. Ik schreef vroeger toen ik solliciteerde altijd dat ik zo flexibel was, maar eigenlijk ben ik dat helemaal niet. Ik wil altijd graag van tevoren weten wat er staat te gebeuren, anders raak ik van slag.

  Voor wat betreft je dingen tegelijk willen doen, misschien moet je ook de Marie Kondo methode toepassen (zie mijn blog van afgelopen maandag) 😉

 3. Perfectionisme lijkt me een hele zware!

  Maar een doorzetter is dan weer super!

 4. Het klinkt zo makkelijk om drie goede en drie slechte eigenschappen te noemen maar ik vind dit eigenlijk vaak toch moeilijk.

  Wat goed dat je zo een doorzetter bent én drie studies hebt afgerond. Knap werk!

  • Anita

   Makkelijk is het zeker niet geweest maar wel leuk om mee bezig te zijn!

 5. Ja, die goede eigenschappen zie ik wel in je :-).
  In je “slechte” eigenschappen kan ik me helemaal herkennen. Dit zijn vaak ook mijn valkuilen.

 6. Leuk om te lezen wat jouw goede en slechte eigenschappen zijn. Oei qua flexibel zijn kan ik nog iets van jou leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.