Blog challenge | Mijn eerste baantjes

En we gaan weer door met een onderwerp uit de blog challenge bedacht door Maris. Ik heb de naam van mijn blog al toegelicht en daarnaast vijf bloggers in het zonnetje gezet. Vandaag kom je te weten wat mijn eerste baantjes waren. Met veel plezier heb ik deze artikelen dan ook gelezen op andere blogs dat ik niet achter kan blijven met het delen van mijn werkverleden.

30 day blog challenge NL

Mijn eerste baantjes

Ik werk volgens mij al vanaf mijn vijftiende en ben iemand die niet zomaar uitgekeken raakt op het werk wat ik doe. Vroeger was het natuurlijk veel gemakkelijker om een vaste bijbaan te hebben en kreeg je al vrij snel een contract voor onbepaalde tijd. Er zijn ook tijden geweest dat ik twee baantjes tegelijkertijd had. En in de zomervakantie dus mijn tijd alleen maar daar doorbracht met soms wel werkweken van 48 uur. Gekkenwerk, maar zo kon ik altijd wel lekker extra geld verdienen.

Rondbrengen huis-aan-huis krant

Elke zaterdag reed ik met mijn fiets heen en weer naar mijn krantenwijk. Gelukkig hoefde dat niet super vroeg omdat het om een huis-aan-huis krant ging. Fiets tactisch in de straat plaatsen, voldoende kranten op je arm hangen en bezorgen maar. Gelukkig had ik een aantal flats in mijn wijk en stonden de huizen niet al te ver van elkaar verwijderd. Wel had ik één straat pal in het centrum maar in de ochtend was het daar gelukkig nog nooit zo druk. Ik heb het een aantal maanden gedaan want toen ik de dikke kermiseditie moest bezorgen, en nog vaker op en neer moest fietsen, was ik er klaar mee.

Schoolcampus en kantoorboekhandel V&D

In mijn schitterende Hawaïblouse stond ik dan voor de eerste keer op mijn vijftiende in een winkel te werken. Ik ging in de schoolvakantie aan de slag bij de V&D en vond het heerlijk om daar rond te lopen. Altijd een gezellige sfeer op de schoolcampus, leuke jonge collega’s en hippe muziek op de achtergrond. Toen de school weer begon en de campus weggehaald werd mocht ik blijven op de kantoorboekhandel. Niet meer in het shirt van de campus met je eigen broek maar in het V&D pakje. Witte blouse, gilet, donkerblauwe rok en volgens mij ook nog een sjaaltje. En dan altijd weer het gedoe met je panty en zorgen dat je er geen ladders in krijgt. Elke donderdagavond en zaterdag was ik daar te vinden en in de vakanties stond ik weer op de schoolcampus. Na 3 jaar was het niet duidelijk of ze mij een vast contract wilde bieden dus ging ik een paar deuren verderop in de stad werken.

Dolcis logo

Schoenenwinkel Dolcis

Waar ik bij de V&D voornamelijk achter de kassa zat en mensen maar weinig hoefde te helpen met hun aankoop was dat bij Dolcis wel anders. Klanten helpen met het vinden van de juiste maat schoenen, pasvorm en model. Soms wel tien keer voor een klant andere schoenen halen en dat ze dan alsnog zonder aankoop de deur uit gaan. Soms frustrerend maar ik vond het altijd leuk om een tevreden klant de deur uit te zien gaan. En wat dacht je van een man helpen aan pumps in zijn maat of iemand met ontzettende zweetvoeten. Zie dan maar professioneel te blijven maar ik heb hier echt de tijd van mijn leven gehad. Een super leuke club meiden en toffe baas die altijd wel in was voor een personeelsfeestje. Na 6 jaar ben ik gestopt om volledig te gaan werken in mijn werkveld naast mijn studie.

Oproepkracht gehandicaptenzorg

Ik werkte ook nog bij Dolcis maar had de mogelijkheid om na mijn stage als oproepkracht te blijven. Ik kwam in aanraking met de gehandicaptenzorg en was verkocht. Werken met mensen die dankbaar zijn voor wat je doet, altijd een uitdaging en afwisselende werktijden. Naast het werken in de schoenenwinkel en mijn studie dus prima te combineren. In het begin kon ik maar sporadisch invallen maar ik werd steeds meer vast in het rooster meegenomen. In de vakanties werkte ik bij beide baantjes en maakte wel eens werkweken van 48 uur. Zwaar en zeker als er cliënten niet lekker in hun vel zaten nog zwaarder. Maar het was fijn om zo wat extra ervaring op te doen. Na 6 jaar nam ik afscheid van deze woongroep en ging werken op de dagbesteding bij een andere instelling. Een nog moeilijkere cliëntengroep maar wel alleen overdag waardoor ik in de avonden en weekenden vrij was. Ik zat regelmatig vol met krassen door de agressieve uitingen van een cliënt en werd zelfs door haar tijdens een aanval in mijn oog geprikt. Toch iets teveel uitdaging en na dat bedrijfsongeval ben ik dan ook gestopt. Ik werkte er toen 2 jaar.

Afscheid Prisma 2009

JMW horeca uitzendbureau

Een bijbaan die ik bijna vergeten was, is dat ik ook een tijdje via JMW als uitzendkracht bij evenementen heb gewerkt. Toen ik nog weinig ingepland werd in de gehandicaptenzorg leek het mij wel eens leuk om een uitstapje te maken naar de horeca. Ook werkte ik nog gewoon bij Dolcis maar daar kon ik alleen op vaste dagen werken. Je kon bij JWM zelf kiezen welke opdrachten je aannam en dat was ideaal. Ik heb op een paar leuke feestjes gestaan, zoals XFM, waar ik de drank uitserveerde. Leuke ervaring maar toch niet helemaal voor mij.

Interviewer Mobiel Centre

Omdat ik best resoluut was gestopt in de gehandicaptenzorg en toch geld nodig had om alles te bekostigen ging ik aan de slag als interviewer. In de stad passanten op straat aanspreken en uitnodigen om mee te werken aan een onderzoek. Een smaaktest wel te verstaan. Op straat dachten mensen bijna altijd dat je een verkoper was en riepen al nee voordat je ook maar iets kon zeggen. Gelukkig waren er ook een hoop die je wel lieten uitpraten en zo lukte het toch iedere keer om iemand mee te laten doen. Samen met je collega’s moest je een bepaald aantal mannen en vrouwen binnen halen op één dag in verschillende leeftijdscategorieën. Dus het was soms best hard werken. Maar gelukkig kon ik na een paar maanden stoppen omdat ik iets leukers had gevonden.

Pedagogisch medewerker kinderopvang

Al snel kon ik aan de slag als oproepkracht bij de kinderopvang. Mijn laatste bijbaan naast mijn drie studies waar ik twaalf jaar mee bezig ben geweest. Ik werkte voornamelijk bij de groepen 0-4 jaar en soms viel ik in op de BSO. Een leuke baan waar ik ineens niet met kinderen in een groot mensenlichaam met problemen werkte. Ontzettend leuk om al die ontwikkelingen te zien en kleine kinderen te verzorgen. Vraagt toch ineens weer andere vaardigheden van je maar ik vond het echt super leuk om te doen.

Wil je ook meedoen, lees dan het artikel op Hare Maristeit en deel het op social media met de hashtag #30DayBlogChallengeNL

Welk (bij)baantje is jou het meeste bijgebleven? 

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

9 thoughts on “Blog challenge | Mijn eerste baantjes

 1. Oeeii bijbaantje op de schoolcampus en kantoorboekhandel. Sounds my ideal job 🙂

  Mijn bijbaantjes waren vooral in de horeca en in de zomer altijd heel veel werken om te sparen voor de winter. Jaren gewerkt op het strand, ijssalon en restaurants. Daarna in porcelein winkels. Toch wel de leukste baantjes die ik heb gehad.

  • Anita

   Ja mijn liefde voor stationary is ook zeker daar vandaan gekomen 😉

 2. Heel erg leuk om te lezen dat je zoveel verschillende baantjes hebt gehad. Van alle markten thuis! 😉

 3. Wat leuk om te lezen. Van Dolcis wist ik. Leuk dat je op de schoolcampus hebt gewerkt! Klinkt echt super gaaf! Helaas kunnen we daar nooit meer naar toe, Dolcis en de V&D zijn er gewoon al niet meer.

  • Anita

   Zo ontzettend gek inderdaad!

 4. Jij hebt veel verschillende baantjes gehad zeg! Best leuke baantjes ook, lijkt mij.

 5. Anja

  Mijn bijbaantje was vakken vullen op de non food afdeling bij de Gruyter (een supermarkt die niet meer bestaat )op zaterdag

 6. gertie

  Wat grappig! Nooit geweten dat je zo veelzijdig bent! Wat ben je aan t doen op de foto?
  Wat mij is bijgebleven is mijn bijbaantje bij C&A. Waar ik al snel ontslagen werd omdat ik weigerde te jokken over pasvorm en of het kledingstuk flatteerde of niet!

  • Anita

   Ze hadden de vogelkooi die op het werk stond ingepakt als zijnde cadeau, grapjassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.