Blog enquête | de uitslag

Ter ere van het één jarig bestaan van mindjoy besloot ik een enquête op te stellen. Ik wilde wel eens weten hoe je mijn blog vindt en daarnaast wat jij als lezer graag zou willen zien. Ook leek het mij fijn om te horen of er verbeterpunten waren en dat kon je allemaal in de 13 vragen die ik aan je stelde kwijt. In totaal hebben 29 lieve mensen de enquête ingevuld en in dit artikel kom je te weten wat er uit is gekomen.

Wie bezoekt mindjoy en waarom

Niet geheel verrassend maar 97% van de bezoekers van mijn blog is vrouw, 26-30 jaar (45%) en woont in Noord-Brabant (41%). 66% heeft mijn blog via een andere of de eigen blog ontdekt en de meeste bezoekers (52%) bezoekt mindjoy meerdere keren per week. Zelfs drie mensen komen dagelijks langs en dat terwijl ik niet dagelijks blog. Zowel Bloglovin, Instagram en Twitter zijn de populairste sociale media kanalen (66%), waarna Facebook direct volgt (52%). De meeste komen voornamelijk via Bloglovin (31%) op mindjoy, maar ook direct (28%) weten mensen mijn blog te vinden. En Facebook (17%) wint het daarnaast van Twitter (14%) dus beide social media kanalen hebben een meerwaarde. Maar waarom wordt mijn blog dan bezocht? De meeste doen dat om de persoon erachter (76%), waar ik enorm dankbaar voor ben. Daarna de onderwerpen die aangesneden worden (72%) en originaliteit & schrijfstijl (31%)

Blogboek kelly deriemaeker

Plus- en minpunten van mindjoy

Ik heb gevraagd welke categorieën jullie leuk en minder leuk vinden en of je nog iets anders/verbeterd wil zien met eventueel nog aanvullende opmerkingen. Ik kreeg een hele hoop lieve reacties dat ik vooral zo moet doorgaan, mijn blog mooi en leerzaam is, verfrissend, mindfulness maandag een geweldige meerwaarde is en ik er vooral van moet genieten. Er werd ook geroepen: meer plogs, meer interviews, meer foto’s en meer Louie-spam! Erg leuk om te lezen en ik ga ermee aan de slag. Natuurlijk werden er ook verbeterpunten benoemd en dat was spelling, een andere header bij mijn quote artikelen en mijn thema/lay-out mag wat spannender en hipper. Wat betreft mijn lay-out, een geheel witte blog die clean oogt is niet iets wat bij mij past. Aan de ene kant vind ik het wel leuk om een vreemde eend in de bijt te zijn maar ik snap dat ik niet het meest indrukwekkende thema heb wat er is. Ik laat het nog even bezinken.

 Leukste categorie:
– Persoonlijk (79%);
– Mindfulness maandag (52%);
– Hoe mindful is (48%);
– DIY tutorials & joy in my mind (34%).

Minste leuke categorie:
– TAG (14%);
– Books & magazines, film, muziek dans & serie, hoe mindful is en shoplog (10%).

Hoe mindful is wordt dus heel divers ontvangen, maar dat kan ook komen doordat niet iedereen de andere bloggers kent. En ik heb daarnaast volgers uit mijn directe omgeving die verder geen andere blogs lezen. Verder springen de persoonlijke artikelen er ver bovenuit, ontzettend leuk, en een tag probeer ik sowieso al te beperken tot maximaal één per twee maanden. En dan nog het cijfer wat gegeven werd aan mindjoy. Het laagste cijfer was een 6, hoogste een 10 en gemiddeld maakte dat:

Cijfer voor mindjoy uitslag enquete

Iedereen super bedankt voor het invullen van de enquête!

Heb jij al wel eens een enquête opgesteld en had je wat aan de uitslag? 

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

15 thoughts on “Blog enquête | de uitslag

 1. Wat lijkt me dat fijn om zo je blog vanuit een ander oogpunt te bekijken en dat tags dus het minste scoren. Ik heb zelf nog nooit een enquête gemaakt, geen idee hoe ik dat doe 🙂

  • Anita

   Ik heb het via typeform gedaan, handige site!

 2. Wat leuk om te lezen! Je weet ik ben dol op statistieken. (Nerd!) Fijn dat het zwaartepunt bij je persoonlijke artikelen ligt, dat is ook het belangrijkste toch? Fijn dat je weer iets beter weet wie je lezers zijn. 🙂

  • Anita

   Ja zeker fijn om te merken dat ze mijn blog bezoeken om mijn persoonlijkheid 🙂

 3. Leuke uitslag! Lijkt me behoorlijk positief dame!

 4. Leuk om te lezen! Fijn dat je zoveel feedback kreeg waar je ook nog wat mee bent 🙂

 5. Wat grappig zeg! Het is inderdaad een hele andere manier om inzicht te krijgen in je website. Lijkt me interessant om te zien dat je bijvoorbeeld zelf iets erg leuk vindt, wat anderen dan weer minder vinden. Dat hele cleane witte past inderdaad niet bij je. Ik zou het wel ter kennisgeving nemen en er goed over nadenken of het echt iets is wat je wil veranderen. Niet je eigen identiteit kwijt raken in het bloggerswereldje hoor! 😉

  • Anita

   Dat ga ik ook zeker doen Laura, bedankt voor deze fijne reactie!

 6. Wat een mooie resultaten 🙂 Al had ik ook niet anders verwacht! Daar mag je trots op zijn. Feedback is zo fijn! Ik heb momenteel ook een vragenlijst lopen waarin ik al wat tips heb gekregen. Fijn!

  • Anita

   Wat lief, dank je Nina! Heel benieuwd wat er bij jou uit gaat komen! Al veel reacties?

 7. Leuk om jouw uitslag te lezen. Een 8 gemiddeld voor je blog. Mag je heel trots op zijn! Ik heb naar aanleiding van jouw vragenlijst zelf een vragenlijst gemaakt, dus thank you! Ik heb uiteindelijk niet veel met de uitslag gedaan, maar het was zeer interessant om te lezen.

  • Anita

   Ik had het ook weer via Kim van dansen in de storm, zo helpen we elkaar allemaal op weg 🙂

 8. Ah zo fijn om te lezen dat mensen zo positief zijn 🙂 Helemaal verdient!

 9. Niks anders verwacht dan een positieve uitslag! Wat fijn dat je ook zoveel goede tips hebt gehad. En meer louis spammen mag altijd ;-).

 10. Wat een fijne uitslag! Enquêtes zijn zeker handig om eens te doen, had heel veel aan de mijne vorige keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.