Bloginspiratie tag

Alweer een paar weken geleden werd ik door Els getagd om de bloginspiratie tag in te vullen. Deze tag is bedacht door Patricia van BlogQueen in het kader van haar 365 dagen bloggen challenge. Waar haal ik mijn inspiratie vandaan, hoe blijf ik gefocust en in welke omgeving werk ik graag? Je leest het allemaal in deze tag.

Regels blogspiratie tag

 • Link naar deze blogpost
 • Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert Vinkje afvinken lijst
 • Beantwoord alle vragen op jouw manier
 • Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

Flowmagazine inspiratie mindjoy

Flowmagazine is een erg grote inspiratiebron voor mij. Al sinds het allereerste nummer ben ik een abonnee van het magazine en wordt iedere keer weer blij als ik hem in mijn brievenbus zie liggen. Wat eind 2008 als nieuw me-time magazine werd geïntroduceerd is nu uitgegroeid tot een immens groot succes.

Blogspiratie tag vragen

1. Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

Inspiratie heb ik altijd volop maar ik wil het soms nog wel eens te goed doen of vind dat het idee niet goed genoeg is. Een echte bloggers block heb ik nog niet gekend, maar ik blog dan ook nog maar sinds augustus vorig jaar. Een voordeel is dat ik maar 4x per week een artikel plaats en daardoor minder hoef te bedenken en dus inspiratie voor nodig heb. Maar toen ik nog elke dag een artikel plaatste was dat eigenlijk ook geen probleem moet ik zeggen.

2. Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Dan baal ik best wel en vind ik het moeilijk om dat naast mij neer te leggen. Het gaat al veel en veel beter maar ik zou het fijn vinden als de woorden gemakkelijk uit mijn vingers zouden komen en ik er niet teveel erover na zou denken.

3. Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Ik heb een werkplek op zolder gemaakt waar ik al mijn boeken, creatieve spullen en quotes om mij heen heb verzameld. Het is hier rustig, word niet afgeleid door wat er buiten gebeurt en ik zorg ervoor dat ik regelmatig beweeg door beneden wat te drinken te halen. Voorheen zat ik aan de eettafel maar toen moest ik alles steeds naar beneden slepen en dat werkte toch minder goed voor mij. En tevens werd het daar zo’n zooi. Hier op zolder kan ik nu alles gewoon lekker laten liggen zonder dat ik het steeds moest verhuizen als er bijvoorbeeld bezoek kwam.

4. Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?

Een echte techniek heb ik niet, maar vaak zoek ik naar inspiratie in tijdschriften, boeken, internet en de dingen die ik meemaak en onderneem. Ik heb een notitieboekje waar ik alle ideeën verzamel en deze blader ik eens in de zoveel tijd door als de inspiratie uitblijft. Ook naast mijn bed ligt altijd een notitieblok waar gedachten en ideeën opgeschreven kunnen worden

5. Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Muziek helpt mij wel om gefocust te blijven en zorgt ervoor dat ik niet naar afleiding zoek in de vorm van social media of YouTube filmpjes. Ik ervaar hierdoor meer rust en het zorgt ervoor dat ik mijn gedachten beter kan ordenen. Muziek is zeer zeker inspirerend voor mij en momenteel geniet ik volop van de Kygo mixtapen.

6. Waar ontstaan de beste ideeën?

Eigenlijk overal moet ik zeggen. Tijdens een gesprek met anderen, bij het lezen van een tijdschrift of boek tot het kijken naar wat er in de natuur gebeurt of als ik in mijn auto rijd op weg naar de plaats van bestemming. De beste ideeën ontstaan namelijk wanneer je het niet verwacht.

7. In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Het liefst zou ik met grote regelmaat in de Starbucks willen gaan werken. Een heerlijke omgeving met lekkere koffie en rustgevende muziek. Maar mijn zolderkamer is eigenlijk wel een betere en goedkopere optie. Als het weer wat beter weer is lijkt mij een plekje in de natuur ook een goede optie om eens uit te gaan proberen.

8. Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Ik heb het blogboek van Kelly Deriemaecker in mijn bezit en vond het erg inspirerend om te lezen. Ze geeft goede tips en adviezen en heeft mij laten nadenken. Ik pak het boek er echter niet zo vaak bij als dat ik in eerste instantie gedacht had. Maar het is wel fijn om het blogboek in mijn boekenkast te hebben staan en wie weet open ik hem binnenkort weer wat vaker.

9. Welke bloggers inspireren jou?

Er zijn zoveel leuke en inspirerende bloggers die ik heb ontdekt sinds dat ik zelf ben gaan bloggen. De één zorgt ervoor dat mijn creativiteit aangewakkerd wordt terwijl de ander mij weer laat nadenken over de belangrijke dingen in het leven. En dan heb ik het nog niet gehad over de lekkere recepten die ik regelmatig voorbij zie komen. Iedereen is inspirerend op zijn eigen manier.

10. Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Volgens mij heb ik alles al genoemd. De mensen om mij heen, gesprekken die ik voer en de dingen die ik meemaak. Ook kunnen de cliënten die ik begeleid wel eens opmerkingen plaatsen die mij aan het denken zetten. Inspiratiebronnen zijn eindeloos en ik hoop dat anderen mij nog lang en vaak weten te inspireren.

Ik tag Nicole » Meisje eigenwijsje, Sytse » The S Files, Deisy » Visionary Life, Whitney » Whtny’s world & Marij » Zomersproetje

Voel je natuurlijk niet verplicht om de tag over te nemen.

 Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

19 thoughts on “Bloginspiratie tag

 1. Wat leuk ingevuld. Sommige anwoorden komen mij bekend voor. Fijn dat je je eigen plek heb om te bloggen. Die wil ik ook in ons nieuwe huisje 🙂

 2. Wat een leuke tag! Bedankt voor het taggen. Ik ga m komende week online zetten! X

 3. leuk om jouw antwoorden te lezen!

 4. Lijkt mij ook heerlijk, in de natuur op een picknick kleedje.. Alleen zo jammer dat mijn laptop niet zo lang zonder stroom kan!

 5. Weer zo’n leuke tag!

 6. Toffe tag, deze is nieuw voor mij. Leuk om je antwoorden te lezen! Wat ideaal dat je een eigen kamer op zolder hebt met alle spulletjes erbij, dat lijkt me heerlijk.

 7. Zo’n blogzolder zou ik ook wel willen! Ben nieuwsgierig naar het blogboek, mag ik dat eens van je lenen? O ja bedankt voor het taggen, leuk! Zal hem deze week nog online zetten! x

  • Anita

   Je weet waar mijn huis woont Marij 😉

 8. Wat een leuke antwoorden! Inspiratie komt inderdaad altijd overal vandaan 🙂

 9. High five bij punt 7! Dit lijkt mij ook een genot maar dan vliegen de euro’s eruit zoals je zegt. Leuk om te lezen waar jij je inspiratie vandaan haalt.

 10. Interessant om te lezen! Flow Magazine moet ik toch ook vaker kopen!

 11. Wat een fijne tag zeg! Ik wist helemaal niet dat Flow al uit 2008 kwam, wow

 12. Wat heb je deze tag leuk beantwoord zeg en lief dat je mij tagt hihi 🙂 Alleen ben ik bang dat mijn antwoorden wel veel op die van jou gaan lijken haha, want kan mij echt vinden in jouw antwoorden. Hoe dan ook: ik neem hem mee hoor. X

  • Anita

   Veel inspiratiebronnen zijn natuurlijk universeel, maar alsnog ben ik ontzettend benieuwd naar je antwoorden!

 13. Wat ontzettend leuk dat je m’n tag ook hebt ingevuld. Je staat in het overzicht hoor.

 14. Super leuk ingevuld! Vind het ook echt een leuke tag 🙂
  Wat heerlijk dat je op zolder je eigen plekje hebt om te bloggen, lijkt me super fijn. Kun je je ook even terugtrekken. Ik zou dat ook wel willen. Misschien ben ik dan minder snel afgeleid.

 15. ik vind dit zo’n leuke tag om bij iemand anders te lezen…
  zo’n plekje op zolder klinkt heerlijk, ik heb wel een kamertje maar het is daar altijd zo koud dat ik vanaf de bank alles doe, wat soms voor teveel afleiding zorgt (maar tegelijk ook inspiratie)

 16. Leuke tag! En met de plek om te schrijven ben ik het helemaal met je eens. Ik zat ook eerst aan de eettafel, maar daar kun je geen spullen laten slingeren, dus ik ben ook naar een hoekje op zolder verkast.

 17. Lijkt me heerlijk om een eigen plekje te hebben om te bloggen. Hoop die in ons volgende huis te kunnen creëren. Bedankt voor het taggen, al de tweede super leuk! Ik laat het je weten wanneer het online komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.