Boeken gelezen in Boektober

Afgelopen maand stond in het teken van boektober. Dagmar heeft mij uitgedaagd om meer te lezen dan dat ik normaal gesproken zou doen en met succes. Ik was natuurlijk al bezig met de reading challenge en moest aan het begin van oktober nog vier boeken lezen om mijn eigen challenge te behalen. En laat ik nu net vier boeken uitgelezen hebben dus ik ben super trots op mijzelf. Wil je weten welke boeken ik gelezen heb en wat ik ervan vond? Je leest het nu.

Lezen boektober ereader Louie

Toen ik je zag – Isa Hoes

Het eerste boek waar ik mee startte was meteen een heftig boek. Isa Hoes verteld heel open over haar leven met Antonie Kamerling en hoe turbulent de relatie is geweest. Ze ontmoeten elkaar op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden en vanuit daar start het hectische leven. Antonie kan maar moeilijk omgaan met het onvoorspelbare bestaan als acteur en heeft vaak last van neerslachtige buien. Dit gaat heel wat jaren op en af waarbij hij niet naar een arts wil maar het zoekt in het alternatieve circuit. Als het ineens erg slecht met Antonie gaat weigert hij elke vorm van behandeling en escaleert de boel. Antonie is steeds meer maar korte periodes zichzelf en besluit uiteindelijk zelf een einde aan zijn leven te maken waardoor hij Isa en zijn twee kinderen achterliet. Toen ik je zag stond al ontzettend lang op mijn verlanglijst om te lezen en ik kan hem iedereen aanbevelen. Binnen een paar dagen had ik het boek ook nog eens uit dus het leest makkelijk weg. Het zorgt voor meer bewustwording van psychische ziektes en dat het belangrijk is om tijdig aan de bel te trekken. Iedereen kan het namelijk overkomen en hulp is echt tijdig aan te raden.

Huiver Maggie Stiefvater recensie

Huiver, Fluister en Voor altijd – Maggie Stiefvater

Grace heeft zo lang ze zich kan herinneren iets met de wolven die in haar gebied wonen. Eén wolf trekt specifiek haar aandacht en dat blijkt Sam te zijn, de wolf die haar gered heeft. Grace is namelijk zelf ook ooit gebeten en dat zorgt altijd tot verandering in een weerwolf als het koud is. Maar dat was bij haar niet het geval. Huiver gaat over het bij elkaar komen van Grace en Sam, het ontdekken hoe het je weerwolf wordt en wat dat betekend voor de liefde die ze voor elkaar voelen. In fluister volg je het verhaal vanuit Sam en Grace maar hier komt ook Cole om de hoek kijken. Ze krijgen verschillende hindernissen op hun pad wat leidt tot een aantal spannende situaties. Lukt het Grace om samen te leven met Sam als mens? Of verliezen ze elkaar als er een verandering naar wolf heeft plaats gevonden? En wat voor rol speelt Cole in dit verhaal? In het slotdeel voor altijd is daar een vierde verteller in het verhaal, Isabel. Hierdoor lopen er twee liefdesverhalen door het boek en is het de vader van Isabel die actie onderneemt als er een dood meisje gevonden wordt. De jacht op de weerwolven van Mercy Falls wordt hiermee geopend maar hoe redden Sam en Grace zich uit deze situatie? En wat is de relatie tussen Cole en Isabel?

Fluister Maggie Stiefvater review

Een young adult trilogie over de wolven van Mercy Falls. Zoals je weet lees ik graag young adult fantasie boeken ook al ben ik volwassen. Deel één en drie had ik al thuis liggen en lagen op de te lezen stapel die maar bleef groeien. Deel twee kon ik lezen op de e-reader van mijn man, wat echt ideaal was. In het begin moest ik even wennen aan de verschuiving van verteller van het verhaal maar al snel wen je daar aan. Dit ook omdat je graag wil weten wat de ander doet en denkt. In huiver staan er daarnaast ook graden onder de kop, dit komt omdat het weer van grote invloed is op de verandering naar weerwolf en daarom van groot belang is om te weten. De boeken lezen, zoals gewoonlijk bij young adult, erg lekker weg en je wordt helemaal in het verhaal meegenomen. Iedere keer ben je weer ontzettend benieuwd wat de veranderingen voor effect gaan hebben op de hoofdpersonen. Ik vond het zeker niet voorspelbaar en ook al wordt het vergeleken met Twilight, het zijn echt twee totaal verschillende verhalen.

Voor altijd Maggie Stiefvater review

Komende tijd gaan er zeker nog twee boekrecensies online komen. Want van lieve Dagmar kreeg ik het boek Stuk van jou van Sophie Jackson opgestuurd. En daarnaast heb ik het nieuwe boek van Jonas Jonasson – Ganster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand) gekregen. Dus beide boeken ga ik komende tijd met veel plezier lezen en komt er een review van op mijn blog.

Heb jij in boektober ook voldoende boeken gelezen?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

17 thoughts on “Boeken gelezen in Boektober

 1. Wat heerlijk dat je zoveel hebt kunnen lezen! Toen ik je zag vond ik ook een heel mooi boek.

 2. Gefeliciteerd! Je hebt het gehaald! Ik ben ook begonnen met Toen Ik Je Zag. Ik had het boek in 2 dagen uit. Daarna begon ik in PAAZ en helaas is dat gebleven bij begonnen. De leesflow was net zo als hij opkwam weer verdwenen. Helaas pindakaas.

  • Anita

   Als één voor jou haalbaar is, is dat toch ook een prima doel 🙂

 3. Nee ik heb 4,5 boek gelezen en wilde er 5… Helaas 🙁
  Toen ik je zag wil ik ook nog steeds lezen!

 4. Wat heb je lekker veel gelezen zeg! En oh wauw: toen ik je zag! Zo mooi!

 5. Toen ik je zag staat ook op mijn tablet, maar ik kan maar niet de rust vinden om eraan te beginnen. Waarom? Geen idee. Misschien bang om getriggerd te worden? Misschien toch gewoon omdat ik druk druk druk bezig ben. Eigenlijk zou ik er eens wat tijd voor moeten maken. Ik heb zelf ervaring met een soortgelijke stoornis en ik heb hem gelukkig overwonnen, maar ik ben zo benieuwd waar deze mensen doorheen zijn gegaan. Triest he en wat is ze sterk!

  • Anita

   Ja soms zorgt die confrontatie voor het niet willen beginnen. Super dat je het overwonnen hebt maar makkelijk moet het zeker niet geweest zijn!?

 6. Toen Ik Je Zag heb ik nog niet gelezen, maar ben er wel benieuwd naar. Staat nog op het lijstje! En ik heb dus ook één boek meer gelezen dan gedacht, dus daar ben ik erg blij mee! 🙂

  • Anita

   Topper! Heerlijk als je jezelf kan overtreffen toch!

 7. Toen ik je zag is een boek dat ik nog steeds graag wil lezen. Gaaf dat je zoveel hebt gelezen. Reminds me om dadelijk mijn digitale boek weer open te slaan.

 8. Wow, daar kun je idd trots op zijn! Toen ik je zag moet ik ook echt eens gaan lezen!

 9. Toen ik je zag wil ik ook echt graag lezen. De rest heeft ook absoluut mijn interesse. Zeker dat verhaal met die wolven. Dank voor de tips!

 10. Ik vind dit concept zo motiverend. Elke keer als ik wat voorbij zie komen over de boektober besef ik weer hoeveel boeken ik nog ongelezen heb liggen. Knap dat je zoveel in zo’n korte tijd hebt kunnen lezen. Lijkt me heel ontspannend 🙂

  • Anita

   Gewoon weer eens beginnen. Je zal versteld staan hoe snel je weer in de flow zit Kim 🙂

 11. Super dat je de challenge hebt gehaald! Lezen is iets waar ik ook meer tijd voor zou moeten vrijmaken..

 12. Wat heb je veel gelezen! Alle boeken wil ik ook nog graag eens lezen.

 13. Heerlijke boeken die je hebt gelezen, Isa hoes heb ik in 1 ruk uitgelezen en de andere boeken hou ik op mijn wishlist 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.