Bouw je eigen luchtkasteel

Afgelopen zaterdag was ik op het feel good & shop event en deed mee aan de workshop van Obviousz. De titel ‘Bouw je eigen luchtkasteel en fantaseer je gelukkig‘ trok alleen al mijn aandacht. Helaas voor Gert zat hij bij de uitgang en had hij geen plek meer in de grote zaal kunnen krijgen. Hierdoor viel hij niet zo op. Zoals je misschien wel weet ben ik geen dromer en weet ik momenteel niet zo goed welke richting ik op wil met mijn leven. Ik kon dus wel wat handvaten gebruiken om hier meer duidelijkheid in te kunnen scheppen.

Mijn luchtkasteel

Allereerst nam Gert mij mee naar mijn ademhaling zodat ik helemaal in het moment was. Hierna mocht ik langzaam mijn eigen luchtkasteel gaan visualiseren. Kijken hoe het eruit zag, waar de deur zat en hoe ik naar binnen kon komen. Eenmaal binnen moest het luchtkasteel natuurlijk verkend worden; welke ruimtes zijn er, waar is de trap te vinden en ik werd gevraagd om deze gewoon even op en neer te rennen. Boven maakte ik ook nog even een rondje en langzaam werd ik weer in het nu gebracht. Ik had een blad voor mijn neus en daar kreeg het kasteel vorm. Drie torens, drie ramen en een grote houten deur. Ook konden bomen natuurlijk niet ontbreken. Had mijn luchtkasteel ook een kleur en kwam er eventueel nog geluid vanaf? Rood en groen voerden de boventoon en het was op dat moment redelijk rustig in mijn kasteel.

luchtkastelen bouwen
Bron

Ruimtes in het luchtkasteel

Samen gingen we de binnenplaats op, zat ik aan de eettafel, bekeken we de traanzaal, bezochten we de geluk kamer en eindigden we in de wenstuin. Op mijn binnenplaats plaatste ik mijn kritische ik achter de dikke en hoge muren en als waakhond een herder zodat ik nee blijf zeggen tegen de kritische ik. Aan de eettafel gingen kracht, liefde, vreugde, angst, trots, kind en licht met elkaar in gesprek waarna ik in de traanzaal flessen kon vullen met de tranen die ik al gelaten had. De geluk kamer is een kamer die je altijd via een ander kamer betreed. In de kamer zelf gebeurt niet zoveel dus je moet op zoek naar wat je gelukkig maakt om zo de geluksmomenten te kunnen beleven. Ik word gelukkig van de mensen om mij heen, de liefde die ik krijg, hobby’s die ik uit kan voeren en alles wat ik meemaak doordat ik besloten heb om te gaan bloggen. Als laatste bezochten we de wenstuin en mocht ik een wens opschrijven zodat ik mijzelf toestemming geef om deze ook waar te maken. Door deze 20x per dag voor 6 weken uit te spreken kom je dichter tot je doel. Ik ga het proberen, nee ik ga het doen. Ik moet mijzelf een belofte doen door te kijken waar ik aandacht aan besteed.

Ook Gert gaf aan dat een goede ademhaling en meditatie van belang zijn dus ik kreeg nogmaals de reminder om hier echt mee aan de slag te gaan. Daarnaast is het maken van een dankbaarheidsboom een goede oefening en laat ik nu net al bijna een maand aan het eind van elke dag een dankbaarheidslijstje maken. Ik ben op de goede weg maar mag in mijn luchtkasteel nog wel aandacht besteden aan de kelder en zolder door deze op te ruimen. En natuurlijk in mijn hoofdkantoor de ervaringen anders gaan labelen. Ik ben blij dat ik aan deze workshop mee heb gedaan en kan weer met een frissere blik naar mijn eigen luchtkasteel kijken om zo mijn dromen te creëren en wensen waar te maken.

Het handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel is geschreven door Barbara Tammes.

Heb jij je eigen luchtkasteel al eens een bezoek gebracht?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

20 thoughts on “Bouw je eigen luchtkasteel

 1. Mooi. Heel erg mooi, Anita!

 2. Wow! Klinkt heel interessant!! Ga me er in verdiepen.x

 3. Bijzonder dit en goed dat je hiermee aan de slag gaat.

  Ik ga zo mijn luchtkasteel in, ben benieuwd of het mij gaat lukken.

 4. Dat klinkt als een heel krachtige pathworking! Mooi dat je dit hebt kunnen meemaken.

 5. Dit klinkt als een goede oefening. Je hebt mooi beschreven wat dit voor jou heeft betekent. Ik heb mijn luchtkasteel nog nooit een bezoekje gebracht, maar wil dit nu zeker eens gaan doen!
  (De stukken over energie vind ik trouwens ook erg interessant om te lezen!)

  • Anita

   Wat fijn dat je die artikelen ook met plezier leest!

 6. Wauw. dit klinkt echt goed!

 7. Wat enorm interessant. Ik snap dat je blij bent met deze ervaring!

 8. Wat een erg mooi blogje zeg!

 9. dit heb je mooi geschreven….
  volgens mij heb ik een boek met deze titel, en opdrachten waar ik nog nooit iets mee gedaan heb….
  straks thuis eens even checken..

 10. Ja…en altijd blijven bouwen!

 11. Wat interessant zeg. Dit zou ik ook wel eens willen mee maken.

 12. Hmz, hoe goed ik mindfulness ook vind, dit is waar ik een beetje afhaak vanwege de zweverigheid!

  • Anita

   Het is eigenlijk niet meer en minder dan je gedachten ordenen en indelen in kamers 😉

 13. Wat een ongelooflijke interessante workshop zeg. Volgens mij heb je ook heel veel geleerd hiervan en ben benieuwd wat het jou allemaal gaat brengen. En inderdaad een beloften aan jezelf maken is vaak sterker dan te zeggen “ik ga het proberen”! You can do it girl! X

 14. Gertie de Groot

  Lijkt me een mooie ervaring te zijn geweest.
  Ik ga het zeker zelf ook eens proberen.
  Mijn luchtkasteel zal iig zéker aan zee staan, zodat ik mijn zorgen aan de golven mee kan geven.

 15. Een van de gevleugelde uitspraken van Walt Disney is: “als je het niet kunt dromen dan kun je het ook niet bouwen”. En zo werkt dat ook in onze binnenwereld, je moet het je kunnen inbeelden, dan pas kun jij je leven leven inrichten zoals jij dat wilt. http://obviousz.nl/nl/workshops/

 16. Wauw dat moet een mooie ervaring zijn geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.