Breaking Bad, must see TV serie

Een televisieserie die je echt gezien moet hebben is Breaking Bad. Deze serie heeft 11 Emmy, 2 Golden Globes en nog 78 andere awards gewonnen. Op IMDb krijgt Breaking Bad een 9.6. Als dat je nog niet overtuigd heeft zal ik je in dit artikel vertellen waarom Breaking Bad een must see TV serie is.

Breaking Bad logo

Verhaal Breaking Bad

Breaking Bad is een drama en misdaad serie over het leven van Walter White. Walter is een scheikundeleraar en krijgt te horen dat hij terminaal ziek is. Om zijn gezin, zijn vrouw is op dat moment zwanger van zijn tweede kind, na zijn dood niet met lege handen achter te laten gaat hij op zoek naar een manier om extra geld te verdienen. Bij toeval ontmoet hij Jesse Pinkman, een oud-leerling van Walter, en rolt zo in de wereld van de drug Crystal meth. Ik kan hier nog veel meer vertellen, maar de kans bestaat dat ik spoilers weggeef als je Breaking Bad nog niet gezien hebt.

Wat maakt Breaking Bad zo goed

Breaking bad heeft in alle vijf seizoenen geen zwakke momenten gekend en is gestopt op zijn hoogtepunt. De hoofdpersonen Walter & Skyler White, Walter White Jr, Jesse Pinkman en Hank & Marie Schrader, maar ook de andere personages, worden door de acteurs extreem goed vertolkt. Je wordt helemaal in het verhaal getrokken en ik heb meerdere malen met mijn mond open van verbazing voor de televisie gezeten. De personages zullen dan ook altijd veel besproken blijven en vooral de ‘Yeah, Bitch’ van Jesse. Vince Gilligan en zijn schrijversteam, waaronder Bryan Cranston zelf, hebben goed denkwerk verricht om een geweldige serie neer te zetten.

Interessante weetjes over Breaking Bad

  • Als de schrijvers staking in 2007-2008 niet had plaatsgevonden dan zou Jesse in aflevering 9 van het eerste seizoen uit de serie geschreven worden. Door de staking is deze aflevering nooit uitgezonden en bestaat het eerste seizoen maar uit 7 afleveringen.
  • In de gehele serie vind je verwijzingen naar andere afleveringen. Dit kan zijn in de afleveringsnaam, in de zinnen die de acteurs zeggen of in een flashforward die je een blik op de toekomst geven. Zo ook ‘FeLiNa’, dit is een anagram voor finale en het zijn de chemische symbolen van ijzer, lithium en natrium (lees: bloed, meth en tranen).
  • De serie heeft 62 afleveringen en het 62e scheikundige element is Samarium, dat is een geneesmiddel wat gebruikt wordt bij pijnbehandeling bij kanker.
  • Walter White Jr. (RJ Mitte) heeft cerebrale parese maar loopt normaal gesproken zonder krukken en heeft dit dus speciaal voor Breaking Bad weer moeten leren.
  • De Savewalterwhite website bestaat echt.

Tip: er komt een spin-off van Breaking Bad aan in 2015 genaamd Better Call Saul.

Heb jij ook zo genoten van Breaking Bad of wil je hem nog gaan kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.