Creatief zijn met het kleurboek voor volwassenen

Vroeger was ik dol op kleuren, hier kon ik mijzelf uren mee vermaken. Toen ik ontdekte dat er een kleurboek voor volwassenen op de markt was wilde ik deze natuurlijk hebben. Van het enige echte kleurboek voor volwassenen zijn momenteel 3 varianten te koop, waarvan één reiseditie. 15 september 2014 komt zelfs het derde enige echte kleurboek voor volwassenen uit en er is ook een kleuragenda voor 2015. Ik heb de reiseditie aangeschaft omdat de kleurboeken zonder ringband strak gebonden zijn en je hierdoor moeilijker kunt kleuren waar de kleurplaten in elkaar overlopen.

Kleurboek voor volwassenen

Waarom een kleurboek voor volwassenen

Het enige echte kleurboek voor volwassenen bevat abstracte en natuurlijke afbeeldingen. De prints & designs zijn uitnodigend en laten je creativiteit opborrelen. Met een kleurboek kun je even een moment voor jezelf pakken en heerlijk ontspannen. Juist omdat het ons herinnert aan vroeger en je er niet bij na hoeft te denken. Je waant je even in een andere wereld en vergeet alles om je heen.

Stabilo stiften

Ik kleurde mijn eerste kleurplaat uit het enige echte kleurboek voor volwassenen met potloden. Kleurpotloden had ik namelijk in huis, variërend van goedkope setjes tot een setje met stabilo kleurpotloden. Ik merkte dat de stabilo kleurpotloden veel intenser waren en hierdoor de kleurplaat echt opleefde. Stabilo heeft ook stiften en ik had dan ook snel besloten dat ik deze moest hebben. Ik heb gekozen voor pen 68, deze zijn 1 mm dik en zijn op waterbasis. Helaas betaal je er wel flink voor, maar ze hebben een hoge kwaliteit waardoor ze lang meegaan.

Kleurboek voor volwassenen potlood Kleurboek voor volwassenen stabilo

Overige kleurboeken

Voordat het enige echte kleurboek voor volwassenen op de markt kwam zag je mandala kleurboeken in de winkels liggen. Een mandala is oneindig rond met geometrische patronen waarvan beweert wordt dat het stress kan verminderen. Kunstenares Joëlle Jolivet heeft ook een aantal kleurboeken uitgebracht. Ze heeft een herkenbare eigen stijl en maakt gebruik van uitklapbare onderdelen waardoor je meer kunt kleuren dan je in eerste instantie ziet. Daarnaast zijn er momenteel nog veel meer varianten te koop. Kijk goed rond en schaf degene aan die je het meeste aanspreekt. Zorg er wel voor dat de bladen dik genoeg zijn zodat je ook met (stabilo) stiften kunt werken.

Mandala kleurboek Joelle Jolivet kleur alles kleurboek

Wat vindt jij van het enige echte kleurboek voor volwassenen en waar kleur jij ze mee in?

One thought on “Creatief zijn met het kleurboek voor volwassenen

  1. Leuk, dat je hier ook mee bezig bent! Ik ook :-)! Ik ben ook begonnen met potloden maar inmiddels ook met stiften aan de gang. Ik vind het heerlijk! Morgen heb ik er weer een artikel over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.