De belangrijkste tips voor een onbezorgd festival

Het festivalseizoen is alweer even bezig maar afgelopen zaterdag stond mijn eerste festival op de planning. Ik ging voor de allereerste keer naar Wish outdoor in Beek en Donk en wat een leuke middag en avond hebben we weer gehad. Andere jaren ben ik al eens naar Sensation, Extrema en Lakedance geweest en ga zeker één maal per jaar naar een Dance festival. Door de jaren heen heb ik een hoop geleerd en dat deel ik natuurlijk graag.

Wish outdoor devoted WenW 2015 mindjoy

Een poncho red je in een noodsituatie

Natuurlijk is het tijdens een outdoor festival altijd mooi weer en trek je je mooiste festivaloutfit aan die je al weken geleden heb gekocht of uitgezocht. Zoek je er een passend hoedje, haaraccessoires en zonnebril bij, trekt leuke maar comfortabele schoenen aan en pakt er nog een schattig klein tasje bij. Zo nu ben je klaar om te gaan maar vergeet zeker niet om een poncho in je tas te stoppen. Want laten we wel zeggen, we wonen nog steeds in Nederland en het weer kan van de ene op het andere moment helemaal omslaan. Op een festivalterrein heb je natuurlijk wel schuilplekken, maar je bent helaas niet de enige die daar een plekje wil bemachtigen. En soms sta je zo lekker te dansen bij je favoriete DJ dat je eigenlijk helemaal niet weg wil.

Neem zakdoekjes en desinfecterende handgel mee

Het toiletbezoek kan gedurende een festival steeds onaangenamer worden. De rijen worden langer, de toiletten zijn steeds smeriger en het WC papier raakt op. Ik probeer er zo weinig mogelijk te komen maar eens zal ik toch moeten gaan want je bent op een festival vaak toch een hele middag en avond. En goed eten en drinken is natuurlijk een must als je buiten in de warmte staat. Ik ben elke keer weer blij als ik zakdoekjes bij mij heb als ik op een festival het toilet bezoek en ook handgel in mijn tas heb zitten mocht de zeep op zijn. Het zijn echte lifesavers.

Draag oordoppen

Eigenlijk moet dit een overbodige tip zijn maar ik zie nog maar al te vaak dat mensen geen oordoppen dragen. Een piep in je oren als je thuiskomt? Dan zijn je oren overbelast en kan je zelfs een blijvende piep in je oren eraan overhouden. Bedenk dat de muziek altijd zo ontzettend hard staat dat je met zekerheid gehoorschade oploopt als je op een festivalterrein rondloopt. We moeten natuurlijk wel lief zijn voor onze oren en dan zijn oordoppen het eerste wat je in je tas moet stoppen. Je kan kiezen voor simpele gekleurde oordoppen die je kan kneden, maar zelf heb ik gekozen voor de Alpine partyplug. Dit mede omdat ze herbruikbaar zijn, ik gesprekken goed kan blijven verstaan en het een fijne pasvorm heeft. Als je heel vaak naar concerten of festivals gaat kan je er zelfs voor kiezen om oordoppen op maat te laten maken. Doen dus!

Alpine partyplug oordoppen festival musthave

Stop een dop van een waterflesje in je tas

Op een festivalterrein mogen geen blikjes, glazen flessen en andere scherpe voorwerpen komen. Maar wat ook niet mag zijn doppen meegeven als je een flesje water besteld. De reden? Doppen worden vaak los op het terrein gegooid, de massa loopt er veelvuldig overheen en dan zitten ze vast in de grond. Niet echt fijn voor de schoonmakers natuurlijk. Maar een flesje water drink je niet zomaar even op en soms is het wel lekker om er even een dop op te kunnen draaien. En zeker als je nog munten overhebt en een flesje mee wil nemen naar huis. Omdat ik geen alcohol drink gaat er naast water ook regelmatig een suikerhoudend drankje naar binnen, dat helpt mij de dag wel door.

Extra tip: neem geen deodorant in een spuitbus mee naar een festival want die wordt bij de ingang tijdens het fouilleren al meteen in de prullenbak gegooid.

Heb jij nog een belangrijke tip voor tijdens een festival?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

16 thoughts on “De belangrijkste tips voor een onbezorgd festival

 1. Die van die deo heb ik helaas al eens meegemaakt. Ik had gelogeerd dus een toilettas mee en toen moest ik mijn dure Deoleen in de prullenbak zien verdwijnen!

 2. Handige tip vooral die van het dopje meenemen! Ik merk zelf altijd op festival dat ze vaak alsnog weg gegooid worden als ze ontdekt worden. Wat ik zelf ook doe is genoeg eten en drinken meenemen. Op het festival terrein mag het niet mee naar binnen maar op de camping wel. Vooral op warme dagen echt een uitkomst.

 3. Handige tips. Ik ben nog nooit naar een festival geweest maar zou dit wel heel graag willen.

 4. Liw

  De enige juiste reden waarom je je dopje niet krijgt is om meer omzet te maken.

 5. Oeh de tijd van zulke festivals liggen bij mij helaas al een paar jaar achter me.. Nog meer tips? Uhm, neem een wit shirt mee voor een wet tshirt contest haha!

  • Anita

   haha, uhm nee niks voor mij Nicole 😉

 6. Ik vind het nog steeds belachelijk dat er geen dopjes op de flessen gegeven worden, dit is echt al weet ik veel hoe lang. En ik snap het hoor, helemaal, vanwege GHB ofzo, maar toch. Ik vond en vind dat nog steeds een groot minpunt. Ook een vest meenemen en in het kluisje stoppen, dat is iets wat ik altijd doe. Want ’s avonds koelt het toch goed af. Verder zit ik even heel hard na te denken wat ik eigenlijk altijd doe op een festival. Een klein tasje met een lang handvat, zodat je het over je schouder kan dragen, is ook een goeie.

  • Anita

   Ja dat vest had ik zaterdag wel kunnen gebruiken, het koelde idd ontzettend af en dat had ik niet verwacht!

 7. Wat leuk om te lezen. Ik bezoek zelf geen festivals maar hoorde laatst 2 collega’s praten met elkaar en die hadden dezelfde tips. Voor die van het dopje is handig.

 8. Een klein flesje zonnebrand is ook nooit verkeerd! Was ooit eens een dag op Pinkpop en was echt kei hard verbrand zonder dat ik er erg in had. Dus mocht het zonnig en warm worden, is het niet geheel onbelangrijk! 🙂

 9. Jaym

  Ah, mooie tips. Ik neem ook altijd een doppie mee. Vorige keer had ik alleen een verkeerd dopje die niet paste, stom!! De ene keer schenken ze chaudfontaine en de andere keer spa, dus dat past dan net niet helemaal lekker. Wat toevallig, ik gebruik ook alpine oordoppen. Mijn variant partyplug is alleen iets nieuwer want die ziet er iets anders uit. Maar echt wel belangrijk hoor. Geen piep dat is echt een verademing. Festivalletjes bezoeken is zo heerlijk. De 25ste mag ik weer naar Welcome to The Future. Wat wordt jouw volgende?

  • Anita

   Volgens mij kan je op de site vaak wel kijken wat ze schenken ;). Ja mijn oordoppen zijn al wat ouder idd, helaas geen festival meer op de planning staan dit jaar. Heel veel plezier bij welcome to the future!

 10. Och ik zeg altijd dat ik last heb van het Dance valley syndroom. Een aantal jaren geleden brak daar namelijk de ‘pleuris’ uit en heb ik 4 uur in de regen gelopen. Ik heb als ik naar een festival ga dan altijd schone kleren mee en een deken in de auto, verder een poncho. Goede tip trouwens van dat dopje

  • Anita

   poncho zit idd hier ook standaard in mijn tas. Afgelopen zaterdag niet meegenomen en was gelukkig ook niet nodig!

 11. Dat dopje is inderdaad een goede tip!!

 12. Wat een handige tips! Vooral die handgel is een goede. Zelf neem ik ook altijd papieren zakdoekjes mee, maar handgel had ik nog niet aan gedacht, slim! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.