De blog top drie tag

Vorig jaar werd ik door Nesrin van Daily cup of Bla Bla Bla getaged om de blog top drie tag in te vullen. Een tag over het bloggen waarbij het niet alleen om de statistieken draait. Ik deelde er namelijk al een paar in mijn 2014 in een notendop. Je komt ook te weten wat ik met mijn blog uit wil stralen en wat mijn blogtips zijn.

Uiltjes collectie mindjoy

Regels

 • Link naar de blogpost van Sylvia Vinkje afvinken lijst
 • Gebruik als illustratie je favoriete plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie  Vinkje afvinken lijst
 • Beantwoord de elf vragen op jouw manier
 • Nomineer twaalf andere bloggers

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

Mijn laptop, telefoon met 41 megapixel camera (hierdoor heb ik geen camera nodig) en inspiratie. Ik kocht vorige week zelfs een nieuwe laptop omdat mijn oude het intensieve gebruik niet meer aan kon. Door het bloggen gebruik ik hem nu namelijk weer veel vaker en langer dan voorheen en ook leek het mij fijner om dan voor een 17 inch scherm te gaan.

2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

Een pagina over de persoon achter de blog inclusief foto, contactpagina en/of follow me buttons en een categorie/tagwolk. Het is namelijk fijn om te weten wie de artikelen schrijft en wat de onderwerpen zijn waarover veelvuldig geschreven wordt. En daarnaast is het prettig om de blogger te volgen op andere kanalen of contact op te nemen bij vragen.

3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefst?

Mindfulness, ‘nieuwe’ ontdekkingen op allerlei gebieden en persoonlijke artikelen. Mindfulness heeft mij al veel gebracht en gaat mij hopelijk nog meer brengen het komende jaar. Ik wil jullie hier deelgenoot van maken en wie weet inspireert het je ook om met de onderwerpen die ik plaats aan de slag te gaan. Daarnaast vind ik het leuk om mijn ontdekkingen met jullie te delen en als laatste probeer ik met regelmaat persoonlijke artikelen te plaatsen.

4. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

5. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

Allereerst wil ik toegankelijkheid uitstralen. Iedereen is welkom, reageren wordt gewaardeerd en ik wil dat bezoekers goed de weg kunnen vinden op mijn blog. Dus mis je iets, laat het dan vooral weten! Daarnaast vind ik het belangrijk dat de artikelen die ik schrijf overwegend positief zijn, niemand heeft er wat aan als ik klaag artikelen schrijf. Zelf wordt ik daar in ieder geval niet vrolijk van. Als laatste en tevens een hoger doel hoop ik dat ik met mijn blog bewustzijn kan creëren en anderen inspireer. Mindfulness kan je zoeken in het alledaagse en het heeft mij al veel gebracht. Misschien helpt het jou ook?

6. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

Natuurlijk via Bloglovin, maar ook op Facebook en Twitter. De andere kanalen vind je in de sidebar.

7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

Bloggen helpt mijzelf om van mij af te schrijven, zaken aan te pakken die ik anders zou laten liggen en het deel zodat ik het ook doe. Daarnaast zorgt het ervoor dat ik een heleboel lieve andere bloggers en blogs leer kennen waar ik ook weer veel van leer en opsteek. Een nadeel vind ik dat alles wat je online zet door iedereen gelezen kan worden. Ik ben dan ook erg bewust bezig met wat wel en niet gepubliceerd wordt.

8. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

Ik kan dit niet terug vinden, maar voor mijn gevoel zijn dat MarionPetra en Nicole. Zo reageren ook Nesrin, Xaviera, Sas, Anna, Jackie, Nina, Jenn, Saskia en Gertie met grote regelmaat. Maar iedereen die de moeite neemt om een kijkje te nemen op mijn blog en een reactie achter laat, ontzettend bedankt!

9. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?

Poeh, dat is een moeilijke. Er zijn namelijk zoveel leuke en inspirerende bloggers die ik heb ontdekt de laatste paar maanden. De één zorgt ervoor dat mijn creativiteit aangewakkerd wordt terwijl de ander mij weer laat nadenken over de belangrijke dingen in het leven. En dan heb ik het nog niet gehad over de lekkere recepten die ik regelmatig voorbij zie komen. Nee sorry, ik ga hier niet tussen kiezen.

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?

Persoonlijke artikelen, artikelen die mij aan het denken zetten en plogs open in eigenlijk ook altijd als deze in mijn Bloglovin feed voorbij komen.

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

Wees jezelf en schrijf over onderwerpen waar je zelf vrolijk van wordt. Bloggen is een verlengstuk van je persoonlijkheid en moet je energie geven. En zoals ik in mijn waarom zo planmatig bloggen artikel al schreef, kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit.

Ik tag drie bloggers om in het thema te blijven, namelijk Nicole › Meisje-Eigenwijsje, Anna › Ook Anna doet dingen & Els › Nobody Else.

Voel je natuurlijk niet verplicht om de tag over te nemen.

 Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

20 thoughts on “De blog top drie tag

 1. Het blijft een leuke tag. Ik bezoek je blog met heel veel plezier. Vooral je mindfullness artikelen vind ik fijn om te lezen. Je laat me nadenken.

 2. Leuk geschreven! Ik kom met plezier op je blog!

  Dank je wel voor de tag! Ik ga hem zeker invullen :-)!

 3. Heel leuk om jouw antwoorden te lezen! 🙂

 4. Een erg leuke tag!

 5. Vorig jaar klinkt zo lang geleden 😉

  Leuk ingevuld Anita.

 6. Heel leuk om op deze manier meer te weten te komen over iemands blog! Ik kan je zeggen dat je naar mijn idee bereikt wat je wil uitstralen met je blog! Ik lees je artikelen iedere keer met veel plezier.

  En wat leuk dat je me genomineerd hebt :)! Bedankt! Dit is mijn allereerste nominatie ooit, jeej! Ik heb voor de komende week al gepland wat er op mijn blog online komt, maar daarna wil ik de tag wel overnemen.

  • Anita

   Wauw, leuk dat dit je allereerste keer is dat je getaged bent 🙂 Ik zie hem vanzelf wel voorbij komen!

 7. heel goed en leuk ingevuld…
  ik vind het heerlijk om hier te komen, je berichten doen me goed….

  • Anita

   Dat vind ik ontzettend fijn om te horen meis!

 8. Het is zeker een hele gave tag. Heb hen zelf ook voor komend weekend ingepland 😉

 9. Natuurlijk ook hier even komen lezen 🙂 altijd mooi om te zien hoe een leuke tag zich spreid over ale blogs…

 10. Hmm ik heb geen tagwolk ofzo… Dus dat mis je nog bij mij? Hihi…
  Zal hem binnenkort ook eens invullen bedankt voor het taggen!!

  • Anita

   Bij jou zijn je categorieën te vinden in je menu dus dat is zichtbaar genoeg toch?

 11. Ik vind je mindfull artikelen altijd heel leuk om te lezen! Net als de rest trouwens 🙂

 12. Erg leuk geschreven!! En leuk om te lezen x

 13. Ik blijf dit een erg leuke tag vinden om te lezen! Je hebt hem erg leuk ingevuld 🙂

 14. Leuke tag ook! En de uiltjes vind ik erg schattig.

 15. Het is en blijft een leuke tag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.