Doelen 2019 en eindresultaat doelen 2018

Vorig jaar heb ik in mijn Bullet journal een vision board gemaakt met daarin verwerkt de doelen voor 2018. Mooi, compact en altijd bij mij om er naar te kunnen kijken. Sommige doelen waar iets te ambitieus en van andere kan ik zeggen dat het is gelukt. Voor 2019 ben ik aan de slag gegaan in de Purpuz planner. Ik merkte dat het volledig uitwerken van de maanden steeds lastiger werd en ik het snel deed zonder voldoening. Daar moest natuurlijk verandering in komen.

Eindresultaat doelen 2018

Het grootste doel voor 2018 was om weer een baan te vinden. En zoals je in mijn jaaroverzicht hebt kunnen lezen, werk ik weer. Een kans die ik meteen aangegrepen heb om een andere weg in te slaan. Via het werk heb ik namelijk ook de mogelijkheid gekregen om een opleiding te volgen. En ben momenteel dan ook druk met de studie Opleidingskunde. Na onderzoek weet ik dat dit is wat ik graag wil gaan doen. Over het hoe en waarom daar kom ik binnenkort nog op terug. Een ander groot doel was om weer lekker in mijn vel te zitten. Ik kan je zeggen dat het hebben van werk hier sterk aan bijgedragen heeft. Maar ook de zwangerschapskilo’s zaten nog in de weg. Afgelopen zomer heb ik dan ook een afspraak gemaakt met een diëtist en ben inmiddels 9 kilo kwijt. Onderdeel van het lekker in mijn vel zitten was ook dat ik 10.000 stappen per dag zou zetten en home workouts ging doen. Beide is niet gelukt, ook door het hebben van een kantoorbaan, maar het eten gaat nu goed en dat is de basis. Helaas is mijn bos dus niet zo groen geworden als ik zou hebben gewild. Als laatste waren er drie mama gerelateerde doelen: elke avond schrijven in de Mom’s one line a day, J. haar eerste jaaralbum maken en aan de slag met het brieven aan mijn baby boekje. Alleen het laatste is niet gelukt omdat ik merkte dat ik al veel bijhield en het dubbel voelde afgelopen jaar. Al met al dus een geslaagd doelen jaar. Op naar de doelen voor 2019.

Vision board en doelen 2019

Zoals je al las ben ik overgestapt van mijn bullet journal naar de purpuz planner voor het uitwerken van de maanden. Het voelde te belastend naast werk, studie, gezin en huishouden om deze maandelijks uit te werken. Voor komend jaar ga ik hem gebruiken als herinneringsboek. Want ineens kwam de purpuz planner op mijn pad. Vorig jaar heb ik een aantal maanden uitgeprint om te ontdekken of het iets voor mij was. En het beviel zo goed dat ik hem dit jaar heb aangeschaft. Een fijn systeem waarin je via een map naar je eerste doel toewerkt en deze via een plan stap voor stap uitwerkt. Om het vervolgens op te nemen in je maand-, week- en dagplanning door kleine doelen te stellen. Mijn overkoepelende en grootste doel voor 2019 is trots zijn. Op wie ik ben, wat ik kan en dat ook uit te dragen. Dat heb ik visueel gemaakt in de planner. Ik blijf te bescheiden en daar moet verandering in komen, zeker omdat ik op zoek ben naar een beter passende baan.

Op het gebied van gezondheid heb ik mijzelf als doel gesteld om 8.000 stappen per dag te zetten, op gewicht te blijven en maandelijks meer de fiets te pakken in plaats van de auto. Voor onze dochter wil ik haar 2e jaar album maken en aan de slag met ‘brieven aan mijn baby’ en ‘mama schrijft’. Dit jaar willen R. en ik echt samen een weekendje weg en elk kwartaal een datenight inplannen. En op persoonlijk vlak ga ik dagelijks schrijven in mijn dagboek en ademhalingsoefeningen doen voor het slapen gaan. Ook ga ik ervoor zorgen dat YouTube en social media niet teveel tijd van mijn week vullen. Al met al weer een flinke lijst met doelen. Maar het gaat mij allemaal helpen om op alle vlakken te volbrengen wat ik wil bereiken.

Wat zijn jouw doelen voor 2019?
Volg mindjoy op Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook | Pinterest

7 thoughts on “Doelen 2019 en eindresultaat doelen 2018

 1. Mooie doelen!

 2. Heel veel succes met je doelen!

 3. De Purpuz Planner is inderdaad een mooie planner! Zo’n vision board is inderdaad geen gek idee.. misschien moet ik mij daar eens aan gaan wagen! Heel veel succes met je doelen, ik hoop dat het je gaat lukken! <3

  • Anita

   Visualiseren kan helpen om echt de stappen te zetten die nodig zijn. Ik maak hem nu al zo’n 4 jaar en kijk er gedurende het jaar regelmatig naar om er weer bewust van te zijn. Ook jij heel veel succes met je doelen!

 4. Jaa, je bent echt terug! Mooie doelen, Anita. Je mag echt trots zijn op wie je bent en wat je bereikt hebt. Ik ben alvast heel blij dat je terug bent in blogland en hoop dat ik weer veel mooie dingen van je mag lezen

  • Anita

   Heel lief Saar, dank je wel 🙂

 5. Regina Nieboer

  Mooie site, plus openhartige ervaringen. Knap Anita!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.