Eindresultaat doelen voor 2016

Begin dit jaar ging ik aan de slag met het maken van een vision board. Ik had een aantal wensen en doelen voor 2016 die ik hiermee visualiseerde. Het afgelopen jaar heeft deze naast mijn bed gestaan zodat ik er dagelijks aan herinnert werd. Halverwege het jaar maakte ik de balans op en plaatste een update online. Hierdoor werd ik er nog eens extra bewust van wat ik wilde bereiken. Maar nu het jaar om is werd het tijd om de balans op te gaan maken.

Vision board mindjoy 2016

Eindresultaat doelen voor 2016

 • Hopen dat het ons gegund is om zwanger te raken

Ik zal maar meteen met het allerleukste nieuws van afgelopen jaar beginnen. Want ja het was ons eindelijk gegund om zwanger te blijven na twee miskramen te hebben gehad. Ten tijden van de vorige update wist ik al dat ik voor de derde keer zwanger was maar alles was nog zo spannend dat ik het pas 2 maanden later bekend durfde te maken. Extra bijzonder ook dat het is gelukt zonder gebruik te maken van extra hormonen. Nog steeds zo dankbaar met alle lieve reacties die ik kreeg en hoe iedereen zo meeleeft met hoe het gaat.

 • 30 dagen yoga challenge van Adriene volbrengen en yoga of andere sport (dans) intrigeren in mijn dagelijks leven

Afgelopen jaar heb ik twee Pilates privélessen gevolgd die mij meer bewust hebben gemaakt van mijn houding en spanningen in het lichaam. De yoga challenge was helaas te hoog gegrepen maar tegen het eind van het jaar ging ik wel wekelijks naar yogales. Dit was alleen geen ‘normale’ yoga maar ik had mij ingeschreven voor zwangerschapsyoga. Ontzettend van genoten en ook veel aan gehad.

 • Meer in balans komen. Dat wil zeggen: één dag per week offline zijn, balans vinden tussen alle zaken die ik graag doe en mijn hoofd geen overuren laten draaien

Afgelopen juni was ik alweer een heel eind in de richting maar nu ben ik al steeds meer waar ik wil zijn. De rust is er steeds meer en mijn hoofd draait geen overuren meer. Alhoewel het wel erg makkelijk is om terug te vallen in het alles willen en moeten van mezelf. Dus het blijft iets om voor altijd rekening mee te houden zoals ook mijn burn-out mijn leven heeft veranderd. Alleen om één offline dag per week in te plannen is eigenlijk gewoon finaal mislukt.

 • Het huis eens goed opruimen

Was de zolder in juni mooi opgeruimd is het nu weer een opslagplaats geworden. Tja dat krijg je als de kleine kamer leeg moet om het als babykamer te kunnen inrichten. Ik ben nog steeds blij dat ik mijn kleding- en boekenkast goed heb opgeruimd. En eind dit jaar hebben we eindelijk de schuur opgeruimd toen we de veranda gingen bouwen. Al met al dus een geslaagd opruim jaar.

Eindresultaat veranda tuin mindjoy

 • Meer recepten uitproberen buiten de kookclub om

Tja, hier kan ik kort over zijn: mission failed! Ik begon weer heel fanatiek aan een nieuwe home made challenge maar kwam niet verder dan twee gerechten. R. en ik blijven helaas toch de makkelijke weg kiezen als het op koken aankomt. Des te leuker is het dan steeds om samen met de meiden tijdens de kookclub een heerlijk driegangen diner op tafel te zetten.

Halverwege het jaar liep ik nog achter op schema maar boektober hielp mij weer goed op weg. In Oktober las is namelijk weer vier boeken waardoor ik de laatste twee maanden er ook nog maar vier hoefde te lezen. Een eitje zou je zeggen, maar het is mij echt op de valreep gelukt. Volgens jaar ga ik mijn reading challenge minder groot maken. Want met de komst van de baby denk ik dat 12 boeken al een hele challenge gaat zijn.

 • Een andere baan vinden waar ik meer mijn kwaliteiten in kwijt kan en wat beter bij mij past

In de zomer heb ik het is nooit te laat project eindelijk online gezet. In vier weken nam ik je mee in de stappen die nodig zijn om te veranderen. Ook gaf ik je handige tips en tricks en modellen mee die je daarbij konden helpen. Omdat ik zelf het laatste half jaar druk bezig ben geweest met een coach om van werk te veranderen hielp het mijzelf ook. Ik weet nu een beetje welke richting ik op wil maar een nieuwe baan is nog niet aan de orde. Na mijn zwangerschapsverlof kijken we weer verder.

 • Meer creatief bezig zijn waarbij ik gebruik maak van wat ik al in huis hebt

Omdat de zolder nu weer een opslagplaats is en ik minder goed bij mijn spullen kan blijft het op mijn to do lijst staan. Ook heeft het niet echt prioriteit gehad afgelopen jaar moet ik zeggen. Ik keek liever een aflevering van één van mijn favoriete series of las verder in het boek wat ik op dat moment aan het lezen was. Creatief bezig zijn vind ik nog altijd erg leuk en zal het vast wel weer een keer oppakken. Nieuwe dingen kopen doe ik al een tijdje niet meer dus dat scheelt weer. Te druk met kijken naar babyspullen, haha!

Ik hoop komende week nog een nieuw vision board voor 2017 te gaan maken en natuurlijk deel ik het dan weer met jullie. En een hele fijne jaarwisseling gewenst!

Hoe is het met jouw doelen voor 2016 vergaan?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

13 thoughts on “Eindresultaat doelen voor 2016

 1. Wat goed dat je zoveel bereikt hebt en natuurlijk het allermooiste cadeautje straks in het nieuwe jaar komt.

  Ben benieuwd naar je vision board voor dit jaar.

  Heel gelukkig, gezond, liefdevol en mooi nieuwjaar! Dikke kus.

 2. Toch een mooi overzicht hoor! Heel leuk ook zo’n vision board 🙂 Leuke maar subtiele manier om je aan je doelen te herinneren. Opschrijven op je blog is wel leuk, maar na een maand weet je de meesten al niet meer, hihi. Alvast een fijne jaarwisseling toegewenst en ik wens je al het moois toe voor 2017! 🙂

 3. Jullie hebben toch wel een prachtig cadeau gekregen het afgelopen jaar! Hoewel het cadeautje zelf natuurlijk pas in het nieuwe jaar tevoorschijn komt. 😉

 4. Mooi hoor! Ik vind het vooral heel gaaf dat je zwanger bent Anita.

 5. Dat is allemaal toch behoorlijk gelukt toch? Goed gedaan zeg! Ik ben benieuwd naar je nieuwe vision board!

  Zelf kijk ik tevreden terug op 2016. Als ik naar mijn vision board kijk dan voel ik me toch behoorlijk gelijk geschakeld daarmee!

 6. Wat een goed jaar :-). En hopelijk wordt 2017 nog een mooier jaar :-). Dat kan bijna niet missen!

 7. Ben zo blij dat jullie in verwachting zijn:) Ik wens je alle goeds voor 2017!

 8. Zullen we samen aan de slag gaan met dat vision board misschien dat ik het dan dit keer wel doe

  • Anita

   Altijd gezellig! Het is een leuke manier om met je wensen aan de slag te gaan!

 9. Wat een leuk idee zo’n vision board! Ga ik ook morgen maken! Een heel fijn en mooi 2016 gewenst!

 10. Mooie doelen! En prachtig hoor, dat eerste doel gewoon behaald. Zo blij voor jullie. Geniet van het begin van 2017<3

 11. Wat een goed idee zo’n visionboard! Ik ben tegenwoordig bijna dagelijks in een dagboek aan het schrijven en daaruit volgen ook steeds allerlei doelen etc. Misschien een goed idee om die ook eens uit te printen en naast mijn bed te zetten.

  Mijn doel voor 2016 was om me meer bezig te houden met anderen ipv mezelf. Maar uiteindelijk liep het anders 😉 Ga het dit jaar weer proberen.

  Hoop dat 2017 een topjaar wordt voor jullie met de kleine!

 12. Mooi overzicht! Ik vind zo’n visionboard ook wel een goed idee, heb ik nog nooi gedaan zo, maar wie weet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.