Eindresultaat doelen voor 2017

Begin dit jaar ging ik weer aan de slag met het maken van een vision board. Het visueel maken van je doelen helpt namelijk in het verwezenlijken daarvan. Afgelopen jaar ben ik er echter wel minder bewust mee aan de slag gegaan dan vorig jaar. Toen plaatste ik ook nog een halfjaarlijkse update op de blog. Maar door het in gebruik nemen van mijn bullet journal heb ik hier wel een aantal doelen in kunnen verwerken. En nu het jaar bijna om is werd het tijd om de balans op te gaan maken.

Vision board 2017 mindjoy

Eindresultaat doelen voor 2017

 • De bevalling goed doorstaan en het een plek weet te geven

Ik wist van tevoren dat ik een geplande keizersnede onder algehele narcose zou ondergaan. En je kan jezelf daar nog zo goed op voorbereiden. Maar hoe het daadwerkelijk voelt om je bevalling niet mee te kunnen maken is een ander verhaal. Het heeft, door complicaties, een tijd geduurd voordat ik lichamelijk goed hersteld was. En het een plek geven daar ben ik nog steeds mee bezig. Nu de datum dichterbij komt merk ik dat het weer meer in mijn gedachten zit.

 • In mijn nieuwe rol als mama groeien

Groeien moest het zeker want ineens heb je een dochter die volledig afhankelijk van je is. Ik denk ook omdat ik het moment zelf en het eerste uur na haar geboorte niet meegemaakt heb. En natuurlijk onder invloed was van de narcose en morfine. Het meer tijd nodig had om die rol echt goed aan te kunnen nemen. En nog vind ik het af en toe gek dat ik mezelf mama mag noemen. Dan heb je zo lang de wens gehad en werk je er naartoe. Het is een beetje onwerkelijk nog soms.

 • Mom’s one line a day boek invullen en de ontwikkelingen van onze kleine meid vastleggen

Elke avond sluit ik standaard de dag af met het invullen van dit boekje. De eerste drie maanden heb ik alle dagen meer tot in detail beschreven en daarna ben ik zaken bij gaan houden in mijn bullet journal. Zoals mijlpalen, tandjes die doorkomen en de eerste hapjes. Ik vind het voor mezelf fijn want de ontwikkelingen gaan zo snel. Ook vind ik het prettig dat zij dit later door kan lezen en eventueel kan gebruiken als ze later zelf kinderen heeft.

 • Reading challenge voltooien

Het jaar begon goed want ik had zeeën van tijd en ging als een speer. Maar toen de baby er was kon ik mezelf er niet echt meer toe zetten en op concentreren. De boeken die ik kocht omtrent slapen en opvoeden van je kind las ik in één ruk uit. Maar daar bleef het verder bij. Dus de reading challenge heb ik helaas niet volbracht dit jaar en weet nog niet of ik hem volgend jaar wel ga starten.

Draagmama marsupi baby 8 weken

 • Weer lekker in mijn vel zitten na de zwangerschap

Ik ben nu op de goede weg, maar was na de bevalling echt even het vertrouwen in mijn lichaam kwijt. Ook zat ik in een passieve modus en moest ik alles weer langzaam opbouwen na de keizersnede. Maar sinds ik weer een Fitbit heb gaat het stappen zetten per dag als een speer. Nu nog aan de slag met home workouts en dan komt het wel goed!

 • Samen met R. leuke dingen doen zowel met als zonder kind en hond

Dit doen we helaas nog te weinig moet ik zeggen. We zijn zo bezig met zorgen voor, werk en andere verplichtingen dat uitstapjes niet zo hoog op onze prioriteitenlijst staan. De laatste tijd doen we het wel vaker maar dat is ook omdat onze kleine meid nu dingen bewuster meemaakt. Zo leuk om haar reactie dan te zien.

 • Een andere baan vinden waar ik meer mijn kwaliteiten in kwijt kan en wat beter bij mij past

Nog steeds druk mee bezig. Het is lastig om uit een sector te stappen en op zoek te gaan naar iets totaal anders. Maar ik geef de hoop niet op, blijf zoeken naar mogelijkheden en ga gesprekken met mensen aan die mij hierover advies kunnen geven. Eens tref ik die ene werkgever die mij de kans geeft en ziet wat ik te bieden heb.

 • Mijn tijd goed leren inplannen met alle nieuwe verantwoordelijkheden

De eerste drie maanden was het vinden van een ritme echt een enorme zoektocht. Maar ik moet zeggen dat het de laatste tijd best aardig gaat. Natuurlijk loop ik soms nog gigantisch achter de feiten aan maar als iets niet lukt dan is dat maar zo. Het leven met kinderen is niet altijd te plannen. Tijd en aandacht besteden aan haar vind ik vele malen belangrijker dan het huis tot in de puntjes op orde hebben. Dus we komen er wel!

 • Vaker kaartjes sturen naar bekende en onbekende mensen

Een glimlach op de mat ontvangen hoe leuk is dat. Het afgelopen jaar heb ik kaartjes gestuurd maar minder dan dat ik in eerste instantie gedacht had. Er zijn een aantal kindjes geboren, waaronder onze dame natuurlijk en zoals elk jaar stuur ik nog steeds kerstkaarten. Alhoewel het meer mocht ben ik tevreden met het resultaat.

Hoe is het met jouw doelen voor 2017 vergaan?

Volg mindjoy op
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

3 thoughts on “Eindresultaat doelen voor 2017

 1. Fijn dat je je weer steeds beter gaat voelen.

 2. gertie

  Je weet toch dat wij best wel eens op willen passen als jullie samen iets leuks willen gaan doen hè? ! Verder goed bezig hoor en onthoudt: Amsterdam en Rome zijn ook niet in één dag gebouwd!

  • Anita

   Lieve Gertie, dat weet ik! Ik probeer ook de tijd voor dingen te nemen. Maar soms zou je gewoon willen dat het sneller gaat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.