Ervaring met BRITA waterfilters

Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met het BRITA waterfiltersysteem. We kochten het waterfiltersysteem omdat we een nieuwe strijkijzer kochten en kalkaanslag tegen wilden gaan. Maar we filteren momenteel al het water wat we drinken en ik moet zeggen je proeft echt het verschil. Natuurlijk is het kraanwater in Nederland, vergeleken met andere landen, schoon en veilig om te drinken. Maar de Brita waterfilters halen net de paar stoffen eruit die het water nog zachter, voller en natuurlijker laten smaken.

BRITA waterfilterkan Marbella

Hoe werkt Brita waterfiltersysteem

Je kan kiezen uit de volgende producten; een waterfilter direct in de kraan, de Optimax (8,5 liter), een waterfilterkan (2,4-3,5 liter), glazen karaf (1 liter) of een Fill & Go waterfilterfles (0,6 liter) in verschillende kleuren. Wij hebben de Marella waterfilterkan 2,4 liter in huis waar 1,4 liter water ingaat, deze past ook nog eens in de koelkastdeur. Brita waterfilters vermindert chloor en kalk en absorbeert de metalen zoals lood en koper uit het kraanwater. Er wordt aangeraden om de filterpatronen maandelijks te vervangen. Op de waterfilterkannen zit namelijk een vervangingsindicator en als deze knippert dan werken de filterpatronen niet optimaal meer. Het systeem werkt echter wel gewoon dus je kunt er langer dan een maand mee doen als je dat wil.

BRITA waterfilter stap1 BRITA waterfilters stap2
Stap 1: onderdompelen in water & stap 2: vervangingsindicator activeren

Wat zijn de voordelen van Brita waterfilters

Als je graag bronwater drinkt omdat je kraanwater niet lekker vindt smaken dan scheelt zo’n waterfiltersysteem veel geld. Bronwater bevat daarnaast, als je het dagelijks drinkt, ook veel mineralen (zoals natrium) wat niet echt goed is voor je nieren. De aanschaf van het systeem kost natuurlijk wel wat maar dat haal je er dubbel en dwars uit. Daarnaast voorkomt het dus ook kalkaanslag waardoor je huishoudelijke apparaten langer meegaan en je deze niet of nauwelijks meer hoeft te ontkalken. En wat ik het grootste voordeel vindt is de smaak, thee smaakt voller en water zachter. Het kan zijn dat je deze mening niet deelt, maar ik ben blij dat wij het Brita waterfiltersysteem in huis hebben en gebruiken het ook echt dagelijks.

Zou jij een waterfilter aanschaffen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.