Review fitbit flex activiteiten tracker

In mijn laatste plog kon je zien dat ik momenteel een fitbit flex in mijn bezit heb. Een luxe stappenteller die je om je pols draagt zoals een horloge die niet alleen de stappen die je zet telt maar onder andere ook je slaapritme meet. Ik gebruik hem nu bijna twee maanden en vond het tijd voor een uitgebreide review. Werkt de fitbit flex net zo goed als ze zeggen en wat zijn de voor- en nadelen? Je leest het allemaal in deze review.

Fitbit flex printscreen home

Wat kan je allemaal met de fitbit flex

Bij de fitbit zit een small en large bandje waardoor je altijd een passende fitbit kan dragen en er zit natuurlijk ook een usb oplader bij. Zoals ik al zei is het een stappenteller, maar je kan er nog zoveel meer mee. Zo heb je de mogelijkheid om je calorie en vocht inname bij te houden om als je wil er een gewichtsdoel aan te koppelen. De stappen telt de fitbit automatisch, maar wil je ook andere workouts erin verwerken dan kan je dit middels gps doen. Dan moet je echter wel je telefoon meenemen want daarmee synchroniseer je het allemaal of je voert het achteraf handmatig in. Ik doe bijvoorbeeld niet aan hardlopen dus gebruik deze functie verder niet. Synchroniseren doe je door middel van een app op je telefoon of het kan op de tablet/laptop/computer.

Fitbit flex printscreen vocht inname Fitbit flex printscreen calorie inname

Tik je twee keer op de fitbit dan zie je hoe ver je bent in het bereiken van je dagelijkse doel. En als je vrienden ook een fitbit hebben kan je een challenge met ze aangaan. Daarnaast is het mogelijk om dus je slaapritme te meten maar daarvoor moet je hem natuurlijk wel de gehele nacht omhouden. Tik er vijf maal op en de fitbit zal in de nachtstand schieten. Je ziet dan hoe lang het duurt voordat je in slaap valt (rood), of je rusteloos/beweeglijk (blauw) bent gedurende de nacht en of je aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid komt. Ook kan je de wekker zetten op de fitbit flex zodat je met een trilling wakker wordt. De fitbit is licht, flexibel, gemakkelijk schoon te maken en de batterij gaat tot vijf dagen mee. En als laatste verdien je zelfs een badge als je een bepaalde mijlpaal hebt bereikt.

Fitbit flex printscreen slaapritme Fitbit flex printscreen kilometers per dag Fitbit flex printscreen aantal stappen

Mijn ervaring met de fitbit flex

Omdat ik zowel mijn stappen als de hoeveel nachtrust wil meten heb ik de fitbit flex de gehele dag om. Het enige moment dat hij afgaat is als ik ga douchen. De fitbit zit lekker en voor de afwisseling heb ik nog wat bandjes besteld, want zwart is ook maar zo saai. Heel fijn dat hij ook aangeeft hoeveel kilometers ik af heb gelegd die dag en hoeveel stappen actieve minuten waren. Echter is de fitbit flex wel gevoelig want ik heb al een paar meegemaakt dat hij door een trilling overdag in de nachtstand schiet. En wil ik hem op de nachtstand zetten als ik ga slapen dan lukt het vijf maal tikken niet altijd in één keer daarom tik ik altijd maar zes keer. Omdat ik hem toch de gehele dag om heb was het wel handig geweest als er een klok op zou zitten. Deze zit wel op een paar andere fitbits als dat een verreiste voor je is. Echter zijn deze vaak wel groter en breder en wat ik aan de flex zo fijn vind is het smalle formaat. De gegevens blijven tot 30 dagen in de app staan, maar je krijgt wel heel fijn elke week een voortgangsmail zodat de gegevens niet helemaal verloren gaan. Ik ben er tevreden over, maar fitbit is niet de enige activiteiten tracker dus oriënteer je goed als je er één aan wil schaffen.

 Fitbit flex aan pols Fitbit flex verwisselbare bandjes

Zou een activiteiten tracker iets voor jou zijn?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

11 thoughts on “Review fitbit flex activiteiten tracker

 1. Wat een fijn stuk zeg! Ik wil er al zo lang graag 1 hebben. Lijkt me zo prettig om te zien wat je nou beweegt enzo

 2. Gaaf zo een tracker! Ik houd tegenwoordig mijn stappen bij en probeer elke dag weer de 10.000 stappen te halen en als ik voor een run ga lukt dit makkelijk en anders is het nog best een opgave.

  Grappig hoe bewust een mens wordt door zo een hulpmiddel.

 3. Deze kan niet tegen water toch? Ik wil ook nog steeds een activiteiten tracker, maar op dit moment neig ik het meest naar de garmin vivofit 🙂

  • Anita

   Ik heb even gekeken en ze zeggen dat hij wel regenproof is maar inderdaad niet volledig waterproof. Ze zeggen dat het beter is dat hij droog en schoon blijft. Weet niet of er een volledige waterproof activiteiten tracker bestaat.

 4. Zodra mijn masker een beetje helpt wil ik ook wel zoiets. Dan kan ik mezelf doelen gaan geven om te lopen en dergelijke!
  Wel leuke verschillende kleurtjes 🙂

 5. Ik ben al een tijdje een activiteiten tracker aan het overwegen. Ik merk dat ik ongemerkt veel te lang stil zit en mede daarom lijkt het me handig. Welke het wordt en of ik er ooit één aanschaf weet ik niet. Ze zijn best prijzig dus ik wil wel echt van tevoren weten waar ik aan toe ben. Interessant om eens van een ander merk wat te lezen!

  • Anita

   Goedkoop zijn ze zeker niet! Mijn man heeft deze goedkoop kunnen krijgen dus dan is het leuk om uit te proberen.

 6. Ik heb mijn Up24 alweer de deur uitgedaan, oeps! Mijn vriend voorspelde het al, ik was er zo op uit gekeken. Zo gaat dat helaas vaker bij mij hihi. Maarja, dan weet ik dat ook weer! Die extra bandjes zijn wel erg leuk om af te wisselen 🙂

  • Anita

   Oh wat jammer Nina, toch niet leuk genoeg dus?

 7. Ik kende het niet, maar het lijkt me zeker wel wat! Misschien ga ik er ooit nog wel eentje kopen. Maar ik heb al zo’n lange wishlist.

 8. Wat ziet ‘ie er leuk uit, super fijn dat er zoveel verschillende bandjes zijn. De gegevens die je krijgt zien er heel uitgebreid uit, lijkt me handig. Goede review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.