Ervaring met muffinsmix IKEA

Afgelopen week was ik bij de IKEA en kwam natuurlijk weer met meer thuis dan de bedoeling was. Ik ging namelijk alleen voor de cadeau- en kantoorartikelen, maar kan de food afdeling niet overslaan. En ineens zag ik een erg leuke muffinsmix staan en kon deze niet weerstaan door de super leuke verpakking. Ze hebben een chocolade en citroen variant en ik koos voor de laatste. Vandaag mijn ervaring met de muffinsmix van Ikea.

Ikea aankopen

Hoe werkt de Ikea muffinsmix

Het enige wat je toe hoeft te voegen is water, want verder zit alles er al in. Als eerste moet je de mix los schudden. De verpakking is namelijk gemaakt van karton en de mix kan aan de bodem vastgekleefd zitten. Daarna voeg je 250 ml water toe en schud je 30 seconden intensief zodat de mix mengt met het water. Als laatste schenk je de mix in het bakblik. Er staat dat je er 10-15 muffins mee kan maken en het lukte mij om zo’n standaard muffinblik van 12 mee te vullen. Echter toen ik niets meer uit het pak kreeg zag ik dat er onderin het pak nog een hoop mix vastgeplakt zat. Ik moest dus het pak helemaal openmaken en kon met een lepel met moeite bij de bodem om de rest van de mix te mengen met water. Toen ik dat erbij had gedaan kon het de oven in. En ik zat zelf natuurlijk helemaal onder.

Citroenmuffins ikea Citroenmuffins in blik

Smaaktest muffinsmix Ikea

Op de verpakking stond dat de muffinsmix 15 minuten op 200 graden in de oven moest. Ik vond ze echter nog wat bleek en nat eruit zien dus stopte ze er nog 5 minuten in. Nu waren ze mooi goudbruin en het rook ook nog eens heerlijk in de keuken. Maar nu kwam het allerbelangrijkste, zouden ze ook lekker smaken? Ik moet zeggen ze ruiken sterker dan dat ze smaken. Ze zijn natuurlijk niet te vergelijken met zelfgemaakte muffins, maar voor een muffin mix is hij zeker prima te noemen. Alleen de prijs vind ik een beetje aan de hoge kant. De Ikea muffinsmix kost namelijk €3,79.

 

Citroenmuffins gebakken Citroenmuffin dichtbij

 

Zou jij de Ikea muffinsmix kopen?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

5 thoughts on “Ervaring met muffinsmix IKEA

 1. Hier was ik echt heel erg benieuwd naar. Ik heb er zelf even mee in mijn handen gestaan, maar uiteindelijk niet gekocht…

 2. Het is inderdaad best prijzig voor een Muffin mix. Het is wel erg simpel, ideaal als je weinig tijd hebt.

 3. Zat er vandaag aan te denken dat ik dit weekend muffins wil bakken! Denk jij dat het lekker is om hier ook nog wat pure chocolade doorheen te doen, waardoor het een soort chocomuffins worden? 🙂

  • Anita

   Je kan ook gaan voor de chocolade variant 😉 maar citroen en chocolade gaan goed samen hoor!

 4. zweefbij

  vind de muffinmix erg chemisch ruiken en ze smaken een beetje naar zeep, ik koop dit niet meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.