Health Challenge: gezond de zomer uit

Met vallen en opstaan leer je welke ‘goede’ eetpatronen voor jou werken. Echter was het de laatste jaren bij mij eerder vallen dan opstaan en dat moet echt gaan veranderen. Ik wil mijn eetgedrag blijvend aanpassen en was gestart met mindfood. Dit kan ik weer oppakken maar het is meer ontdekken hoe ik eet en waarom dan een daadwerkelijke verandering van mijn eetpatroon. Nicole bedacht een health challenge en omdat de stappen mij erg aanspreken leek mij dit een goed moment om met haar mee te doen.

eat good feel good quote
Bron

Inhoud health challenge

Nicole heeft veel baat gehad bij Bodieboost. Zelf had ik hier wel eens van gehoord maar nooit echt in verdiept. Voor deze challenge, die 10 weken gaat duren, gaf ze een eigen draai aan de principes van Charlotte. Elke week komt er een nieuwe gewoonte bij zodat je het in kleine stappen kan gaan opbouwen. Hierdoor is kans van slagen vele malen groter dan dat je alle stappen in één keer zou gaan veranderen. Komende week beginnen we met het drinken van alleen maar water, eventueel met fruit voor de smaak, of thee. We krijgen veel te veel calorieën binnen door het drinken van frisdrank en sapjes en het is goed om deze loze calorieën te elimineren. Zie hier wat de andere weken inhouden:

Week 1Geen calorieën drinken, dus alleen water (eventueel met fruit erin) 1 cheat per dag
Week 2Starten met gezonde tussendoortjes, dus 5x per dag eten
Week 3Minimaal 2x per dag half bord groente
Week 42 stuks fruit per dag
Week 52x koolhydraten per dag
Week 62x eiwitten per dag
Week 72x zuivel per dag
Week 8Maximaal 2 smaakmakers per dag (honing, mayo, etc)
Week 9Maximaal 2 cheats per week (of 1 cheatdag)
Week 10Alles samen

Wat wil ik bereiken

Jaren geleden ben ik door het tellen van calorieën afgevallen. Dit is natuurlijk niet echt een goede manier en dat is wel gebleken want alle kilo’s zitten er weer aan. Je moet kijken naar alle voedingswaarden, voldoende groente en fruit eten en niet teveel zondigen. Eet je een dag teveel dan is een balans dag aan te bevelen. Deze health challenge gaat mij helpen om deze goede gewoonten aan te leren zodat ik ook weer lekker in mijn vel ga zitten. Daarnaast is bewegen een must en dat wil ik ook weer langzaam aan gaan oppakken. Ik weet echter dat ik niet teveel tegelijk moet doen wil het kans van slagen hebben. Met de fitibit zie ik nu of ik voldoende beweeg op een dag en dat is alvast een goede stok achter de deur. Even een extra rondje met Louie of een paar keer naar zolder lopen, het helpt allemaal.

Doe jij mee met de health challenge?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

29 thoughts on “Health Challenge: gezond de zomer uit

 1. Anja

  Ik doe mee en week 1 is een makkie, want dat doe ik al 🙂

 2. Oh, dit lijkt me ook wel iets! Misschien doe ik ook even mee, kwaad kan het alvast niet. Begrijp ik nu wel goed dat je in week 3 niet alles van week 1&2 moet doen, of wel? Omdat er bij de laatste week staat: alles samen.. 😉

  • Anita

   Elke week komt er iets bij dus in week 2 doe je zowel week 1 als 2 enzovoorts. Anders blijven de andere gewoontes niet hangen en alles is belangrijk! Leuk dat je mee gaat doen!

 3. Wat goed dat je het gaat doen! Ik wens je heel veel succes :-). Ik ben ook op het eten aan het letten. Maar zo streng wil ik het nog niet aanpakken. Vind het echt knap dat je het wel gaat doen!

 4. Knap dat je mee gaat doen. Ruud en ik gaan een stuk minder snoepen en regelmatiger eten. Om zo gezonder te leven en meer en betere energie te krijgen. Ruud is meer gaan fietsen en buikspieroefeningen aan het doen, hij is na de vakantie wel iets aangekomen ;-). Veel succes!x

  • Anita

   Alle beetje helpen al. Thnx meis!

 5. Ik wist natuurlijk al dat je mee doet en vind het heel fijn want zo kunnen we elkaar steunen! Lees ook dat er meer mensen zijn die wel mee willen doen, kei leuk!

  • Anita

   Steun is erg belangrijk! We gaan het aan meis!

 6. Wat fijn dat je er aan mee doet! Ik eet sowieso heel gezond, ik eet volledig plantaardig en suikervrij en bijna alles biologische en zo weinig mogelijk bewerkte voedingsmiddelen. Toen ik gestopt was met suiker te eten, ben ik 6 kilo afgevallen (wat helemaal niet de bedoeling was)

  Succes ermee!

  • Anita

   Suiker is inderdaad een boosdoener.

 7. Goed dat je dit gaat doen! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat en kijk uit naar jouw verhalen hierover.

  Tip: een stappenteller? 10.000 stappen per dag is een leuke uitdaging en je hebt Louie die mee werkt 😉

  • Anita

   Lieve schat, dat doe ik nu al met de fitbit. Die telt ook mijn stappen dus dat komt goed!

 8. Heel veel succes, ik hoop dat je je doel bereikt en dat je je straks fit voelt en goed voelt over je voeding!

 9. Super goed dat je hieraan mee wilt doen! Ik zou het eigenlijk ook moeten doen, maar het is voor mij niet echt haalbaar gezien ik nog thuis woon en met de pot mee eet.

  • Anita

   Overdag kan je je eetpatroon aanpassen toch? En dat je met de pot mee moet eten hoeft geen nadeel te zijn hoor.

 10. Wat goed dat je meegaat doen! Ik weet niet of ik zoiets zou volhouden, ik ben nogal een sjaak afhaak, oeps haha. Hopelijk kun je je doel bereiken en voel je je straks lekkerder in je vel.

  • Anita

   Ik moet wel voor mijn gezondheid, ik hoop ook dat ik weer beter in mijn vel ga zitten.

 11. Ik vind het een goede challenge. Ik doe er niet aan mee, maar wil jullie wel volgen natuurlijk!

 12. Wat een heerlijk challenge zeg. Zelf wil ik binnenkort een maand geen vlees eten.

  • Anita

   Benieuwd hoe het je gaat bevallen Debby!

 13. Lijkt me inderdaad fijn om het iedere week een stukje verder op te bouwen, dan is het niet ineens zo’n ‘shock’ dat je niets meer mag. Heel veel succes! 🙂

 14. Wat stoer dat je dit gaat doen! Ik vind vooral dat koolhydraten tellen zo lastig want oh men ik sta hier echt nooit bij stil. Al zal vaker een stuk lopen echt niet verkeerd voor mij zijn!

 15. Goed bezig! ik doe niet mee, maar ga jullie natuurlijk volgen!

 16. Nina

  Wat een leuke challenge! En dat ga je zeker volhouden. Ik volg al een paar maanden het bodieboost principe en vind het heeeeel fijn en haalbaar! Heel veel succes met de challenge!

  • Anita

   Wat fijn om te horen Nina!

 17. Ik las ook bij Nicole dat ze hier mee bezig was. Ik wens je veel succes met de verschillende challenges.

  • Anita

   Bedankt Josan, lief dat je hier even een reactie achterlaat!

 18. Ik heb zowel Bodieboost als Sonja bakker gedaan, voor een korte tijd werkt het super en je verliest er veel kilo’s door.. helaas zitten die kilo’s er bij mij ook weer aan ( plus een paar extra vriendjes). Ik denk dat ik ook maar eens mee ga doen, want vaak dit soort kleine stapjes zijn wel beter vol te houden!

  • Anita

   Wat leuk dat je mee gaat doen! Kleine stappen gaan idd vaak beter en dan is de omschakeling ook minder zwaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.