Helpling, hulp voor je huishouden + kortingscode

Schoonmaken, het is niet onze grootste hobby en vaak schuiven we bepaalde taken ook te ver voor ons uit. Nu we alweer anderhalf jaar geleden van een studio naar een heuse woning met verdiepingen zijn verhuisd moet er nog meer schoongemaakt worden. Het is dat het moet maar liever zou ik mijn tijd ergens anders aan besteden. Een hulp in de huishouding zou ideaal zijn maar we hebben het geld niet om dit structureel te doen. En daarnaast vind ik het apart om daar geld aan uit te geven want het is iets wat ik zelf ook gewoon kan doen. Maar omdat de pup eraan kwam, ik met mijn duimblessure zit en R. het druk had probeerden we een basis schoonmaak van Helpling uit. Benieuwd hoe het werkt en of het iets voor jou kan zijn?

 Helpling logo

Huishoudelijke hulp boeken

Als je een hulp zoekt kan dat natuurlijk via marktplaats of een advertentie bij de plaatselijk supermarkt maar ik vind het fijner om het via een organisaties zoals Helpling te doen die mensen in dienst hebben. Zo kan je altijd nog bij iemand aankloppen als er wat mis is. Helpling is vooral groot in de randstad, maar in elke provincie kan je een huishoudelijke hulp boeken. Ik woon in Eindhoven en ook daar zijn helplings aanwezig. Wil je weten of ze in jouw stad werkzaam zijn, kijk dan bij de FAQ. Je hoeft geen contract bij ze af te sluiten en kan je woning eenmalig laten schoonmaken. Maar als het je goed bevalt is er een mogelijkheid om een vaste hulp via helpling te boeken. De schoonmaakhulpen die via helpling werken hebben een schoonmaaktest doorstaan en een VOG (verklaring omtrent gedrag) moeten inleveren. Zo weet je dat je hulp betrouwbaar is en dus nog nooit in aanraking is geweest met justitie. Het boeken van een hulp gaat vrij eenvoudig. Je vult je gegevens in, kiest datum en tijd en dan wordt de huishoudelijke hulp met de beste beoordelingen uit jouw regio bij je ingepland. Na elke schoonmaakklus wordt er gevraagd of je de helpling wil beoordelen dus zo blijven deze ook nog eens actueel.

Wat doet je helpling

Het boeken van een schoonmaker ging zonder al teveel moeite, de stappen worden duidelijk aangegeven en je bent er zo doorheen. Omdat ik een voucher had moest je daarnaast nog wel je bankgegevens invullen. Dat mogen ze echter wel aanpassen want als je geen kosten hoeft te betalen is het invullen van die gegevens ook overbodig lijkt mij. Helping stuurt je een bevestigingsmail en de dag van tevoren krijg je ook nog eens een sms met de herinnering. Er wordt van je gevraagd om een aantal hulp- en schoonmaakmiddelen klaar te zetten zoals stofzuiger, dweil, emmer, doekjes, stofdoek en handschoenen. Je schoonmaakster neemt deze namelijk zelf niet mee. Tijdens de basis schoonmaak worden de woonkamer, slaapkamers, badkamer, keuken en sanitair schoongemaakt. Je kan ter plekke met de schoonmaker beslissen wat en hoe ze het moeten doen. Stoffen, dweilen en de meest gebruikte plekken in huis worden weer schoon gemaakt. Wil je dat de oven, ramen of koelkast gedaan worden dan moet je deze er nog afzonderlijk bijboeken.

Wat doet Helpling basis schoonmaak

 Mijn ervaring met Helpling

Helaas moest mijn toegewezen schoonmaakster haar eerste afspraak afzeggen in verband met ziekte van haar oppas. Ik kreeg drie kwartier voor de start van de boeking een telefoontje van het hoofdkantoor in Amsterdam om dit te melden en meteen een nieuwe afspraak te maken. Ik had er natuurlijk wel op gerekend, maar dit kan gebeuren. Ze proberen altijd een vervanger te zoeken maar dat was deze keer helaas niet gelukt. Twee dagen later was het zover en na een korte instructie ging ze meteen aan de slag. Binnen drie uur had ze onze badkamer, twee toiletten, slaapkamer, kantoor van R. en woonkamer ontdaan van stof, het keukenblad en gasfornuis schoongemaakt en nog even de dweil overal overheen gehaald. Het was weer heerlijk schoon in huis, maar ik vond het wel raar om een ander in je huis te laten schoonmaken terwijl je zelf ook thuis bent. Ook zetten ze je spullen net weer iets anders neer na het schoonmaken, maar dat is helemaal niet erg. Mijn hulp had ruime ervaring en heeft de boel goed schoon gemaakt en daar draait het uiteindelijk om. Ik ben erg tevreden en blij dat een ander weer even het klusje heeft geklaard voor ons.

Wil je ook gebruik maken van Helpling dan heb ik een leuke actiecode voor je VOORJAAR2015. Hiermee krijg je als nieuwe klant €15,- (het eerste uur) korting bij je eerste boeking op helpling.

Deze review bevat een dienst wat door een bedrijf is aangeboden. Lees hiervoor mijn disclaimer

Had jij al eens van Helpling gehoord? En ben je iemand die het schoonmaken van je huis uit handen kan geven?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

16 thoughts on “Helpling, hulp voor je huishouden + kortingscode

 1. Super dat je het hebt uitgetest, ik wilde ook maar in mijn regio is er blijkbaar toch nog steeds niets. Dat is wel jammer. Lijkt me fijn zo eens in de zoveel tijd!

 2. In dit afgelegen gat is niemand beschikbaar helaas!

 3. iemand die je huis voor je schoonmaakt, ideaal…
  ik heb het jaren gehad, tot ik weer alleen was en het niet kon betalen…
  Wat mis ik haar toch…

  • Anita

   Ik vind het idd een luxe, maar eens een zoveel tijd zou het wel lekker zijn!

 4. Nog nooit van gehoord. Maar het lijkt me heerlijk niet te hoeven poetsen. Niet zo mijn hobby ;).

 5. Ik hou ook niet van poetsen en een tijdje geleden zou ik hebben staan springen voor een hulp, maar nu is schoonmaken mijn manier geworden om ook mijn hoofd eens schoon te maken. Met een blessure, een puppy en een drukke man zou ik echter ook wel eens om een huishoudhulp schreeuwen 😀

 6. Ik zou het inderdaad ook fijner vinden om zoiets via een organisatie te regelen dan via Marktplaats of iets dergelijks. Je weet maar nooit, het is wel je huis. Wat ideaal dat je geen contract af hoeft te sluiten! Verder: heerlijk als er iemand is die voor je schoonmaakt. Ik ben daar ook niet zo’n fan van, poetsen…

 7. Tanja

  HIHI, ik heb lang een hulp gehad, maar ik had de rare gewoonte om de avond voor ze kwam alvast te gaan poetsen, want anders kwam ze in een vies huis….vreemd, maar omdat ik het niet afgeleerd kreeg, toch maar weer zelf aan de slag gegaan!

  • Anita

   Ja dan heeft het idd weinig nut Tanja 😉

 8. Hoewel ik er direct voor zou tekenen, een keer per week een goede schoonmaakster in huis, is het er nog altijd niet van gekomen. Iets houdt me tegen.
  Wel tof dat je dit eens uit hebt geprobeerd zeg. Had de reklame al op tv gezien…

 9. Wat leuk dat je deze dienst mocht uitproberen! Het lijkt mij erg handig om eens te doen als het zelf om wat voor reden dan ook niet gaat. Al lijkt het mij wel heel vreemd om een onbekend iemand in huis te hebben die dan ook nog eens aan de spullen moet zitten om schoon te maken, daar zou ik mij echt overheen moeten zetten!

 10. Inderdaad tof dat je dit mocht uitproberen, lijkt mij ook wel wat hihi. Het lijkt me inderdaad wel vreemd om thuis op de bank te zitten wanneer iemand vreemds bij jou aan het schoonmaken is haha.

 11. Ideaal. Wat goed dat dit bestaat vooral in gevallen dat iemand het zelf echt niet kan doen door een (tijdelijke) beperking.

 12. Gertie de Groot

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar ben blij met jouw tip.
  Inderdaad ideaal doordat je er niet structureel gebruik van hoeft te maken, maar alleen als het eens echt nodig is.

 13. Ik had nog er nog nooit van gehoord, maar wat een uitkomst. Wij hebben ook een tijdje een schoonmaakster gehad, maar die sloeg mijn slaapkamer altijd over. Mijn kamer is privé, vind het maar een raar idee als er een vreemde door mijn spullen gaat. Ze is er een keer geweest om mijn gordijnen te wassen en dat vond ik echt niet tof. Maar ik denk dat het ook wel een verschil maakt of je zelf thuis bent of niet

 14. Gertie de Groot

  Zag dat er nu (toevallig?) net een aanbieding is bij de Rentepuntenwinkel van ING van deze organisatie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.