Hoe mindful is Cindy van Sunshine cin

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. De rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy!

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Cindy van Sunshine Cin. Cindy woont samen met haar man en zoon en is groot fan van uitgebreid koken, dagjes erop uit en wandelingen maken. Kleine en grote geluksmomenten geven haar positieve energie en ze probeert zich minder druk te maken om onbelangrijke dingen.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Ik sta redelijk positief in het leven, ik probeer ook de leuke dingen van alles te zien. Al lukt dat niet altijd hoor, er zijn ook heel veel momenten waarop ik vooral alleen de niet leuke dingen zie van iets. Dan zit ik gewoon even niet zo lekker in mijn vel. Ondanks dat ik me stoer voor doe, ben ik eigenlijk een heel gevoelig meisje en heel vaak onzeker. Terwijl ik ook weet dat ik niet altijd onzeker hoef te zijn en dan probeer ik weer de positieve kant van het verhaal te zien. Ik ben wel vrij optimistisch maar ook wel een beetje naïef daardoor misschien.

Kan je geduld opbrengen bij wat je doet?

Dat hangt enorm af van hetgeen wat ik doe. Soms heb ik urenlang geduld, op mijn werk bijvoorbeeld. Maar ik heb ook momenten dat ik minder geduld heb, als ik in een winkel sta en weet dat ik nog heel veel andere winkels af moet en het allemaal niet zo vlot loopt. Of als ik weg wil en mijn (allerliefste, laat dat duidelijk zijn) zoon loopt een beetje te miepen. Maar goed, hij is nog een baby en kan nog niet praten en soms moet ik dan ineens de planning in mijn hoofd omgooien. Dan krijg ik wel meer geduld.

Stresskip of de rust zelve?

Ook dit is weer afhankelijk van de situatie. Over hele kleine dingen kan ik ontzettend stressen, terwijl hele grote dingen ik dan weer rustig ben. Zoals een verbouwing. Ik probeer juist dan de rust te creëren in een toch al stressvolle situatie, maar ik hou me dan ook bewust afzijdig omdat ik er toch niets van snap. Maar ik kan heel erg stressen over kleine stomme dingen dus. Dat ik nog niet gestofzuigd heb en er visite op dat moment langs komt. Of dat we ergens hebben afgesproken en we staan in een dikke file en daardoor komen we te laat. Stomme stressmomenten.

hoe mindful is cindy achter kinderwagen

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Dingen die mij persoonlijk aan gaan, kritiek krijgen bijvoorbeeld, die laat ik moeilijk los. Daar kan ik over gaan malen. Maar soms denk ik ook wel weer “Ja doei” en dan laat ik het wel los. Sinds ik aan yoga doe (één keer per week) en daarbij ook wat meditatie en mindfulness op pik, kan ik dingen wel beter los laten. Dat is ook alleen maar beter en leuker voor mijzelf, want van dat malen daar word ik niet bepaald vrolijker van.

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Inmiddels wel. Sinds ik heel veel ben afgevallen, kan ik mezelf eindelijk accepteren. Het was niet zo dat de buitenwereld moeilijk deed, ik zie nu pas de echte Cindy die jarenlang verstopt zat onder die grote laag extra lichaamsvet. En eigenlijk is dat iets van de laatste jaren en daarmee heb ik mezelf ook beter leren kennen en mezelf ook kunnen accepteren. Tijdens de yoga is er vaak ook, in het begin, de “opdracht” om naar jezelf te kijken zonder te oordelen. Heel verfrissend!

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Nee. Dat kan ik niet. Vaak blijven dingen die in het verleden zijn gebeurd in mijn hoofd zitten, waardoor ik dus niet met een frisse blik ergens naar kan kijken. En dat is niet echt een hele goede eigenschap. Daardoor veroordeel ik dus al mensen op wat ze in het verleden hebben gedaan. Eigenlijk is dat helemáál geen goede eigenschap, want ik ben zelf iemand die fouten maakt en ben zelf ook niet erg heilig. En ik merk dat ik er mensen op beoordeel/veroordeel. Dit is wel iets waar ik aan moet werken. Pfoe, confronterend deze vragenlijst!

hoe mindful is cindy sunchine cin

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Mensen die ellenlange verhalen vertellen zonder eigenlijk iets te vertellen. Verder het van mezelf heel veel moeten, terwijl dat misschien helemaal niet zo hoeft te zijn. Maar ik moet zeggen dat ik dankzij yoga al die energievreters los kan laten en met een fris hoofd er weer tegen aan kan (voor zolang het duurt). Eigenlijk zou ik ook vaker willen mediteren of gewoon met een kop thee naar buiten willen staren, maar dat lukt niet altijd.

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

5 thoughts on “Hoe mindful is Cindy van Sunshine cin

  1. Leuk om hier over Cindy te lezen. Cindy, ik vind het nog altijd jammer (maar begrijpelijk) dat je bent gestopt bent met bloggen. Fijn dat yoga zo goed voor je werkt.

    • Cindy

      Aaah lieve Nesrin, dank je wel!

  2. Fijn dat yoga zo’n positieve invloed op je heeft!

  3. Weer erg fijn om te lezen! Kritiek krijgen is ook moeilijk loslaten, dat vind ik ook altijd.

  4. Leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.