Hoe mindful is Debby van de H van Happiness

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Debby van de H van Happiness. Om zo positief mogelijk in het leven te staan is ze haar blog begonnen want als chronisch pijnpatiënt is dat niet altijd even gemakkelijk. Debby woont samen met de liefde van haar leven, 3 katten en een bull terriër Morris en geniet van de dingen die ze wel kan doen.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Ik ben een pessimistische optimist. Ik ga van veel dingen van het slechte uit zodat het altijd mee kan vallen. Ik ben zelf opgevoed met het vrij evangelie, maar geloof zelf niet in een God. Ik geloof in de goedheid van de mens en probeer zelf het meeste van de tien geboden toe te passen in het dagelijkse leven. Het klinkt idealistisch maar ik probeer mijn naasten lief te hebben en ze met respect te behandelen, als ik dat niet zou doen zou ik tenslotte tegenspreken dat ik geloof in de goedheid van de mens. Juist die dingen die wel met God te maken hebben pas ik dan juist weer niet toe, maar zondag is bijvoorbeeld wel een dag wanneer ik rust hou en niet snel zou klussen in huis. Stelen, moorden, vreemdgaan en het hebben van geen jaloezie zijn dan weer wel die dingen die ik heel belangrijk vind in het leven.

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Ik kan dat heel slecht maar sinds ik de dingen mindful probeer te doen, dus met het gebruik van al mijn zintuigen, merk ik dat het me tekens beter lukt. Zoals de was ophangen vind ik een vreselijke klus die ik snel afraffel, door mezelf te dwingen te genieten van de geuren en heel secuur de was op te hangen krijg ik er meer plezier in.

Stresskip of de rust zelve?

Van binnen kan ik heel snel in de stress raken van dingen, voor de buitenwereld laat ik dit niet merken. Ik raak vooral heel erg in de stress van dingen waar ik geen controle over heb en kan daardoor bijvoorbeeld slecht tegen onverwachts bezoek. Ik wil altijd alles van tevoren weten en tot in detail uitgewerkt hebben. Dit beperkt mij best wel bij de dingen die ik doe. Ik vind het heel moeilijk om die dingen los te laten en in dat geval praat ik erover met mijn vriend die mij vaak helpt bepaalde dingen te relativeren  Ook dit laat ik niet snel merken aan de buitenwereld, maar ik heb dan wel een opgejaagd gevoel. Vaak doe ik dan een ontspanningsoefening of ga schoonmaken.

Hoe mindful is Debby h van happines

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Loslaten van materialistische dingen gaat makkelijk, ik hecht niet veel waarde aan dingen. Loslaten van dingen in het dagelijkse leven vind ik heel moeilijk. Zo vind ik het bijvoorbeeld tot op de dag van vandaag heel moeilijk dat ik niet werk (afgekeurd). Momenteel is dit iets heel groots wat speelt, met name omdat de pijn zo hardnekkig is en ik hierdoor beslissingen moet maken die me verdrietig maken. Ik ben mij ervan bewust dat het is wat het is en als ik in dit verdriet blijf hangen het niets uitmaakt voor de situatie. Daarom probeer ik echt stil te staan bij die dingen die ik wel kan en die mij blij maken.

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Nee. Ik stel hele hoge eisen aan mezelf en moet mezelf constant bewijzen van mezelf. Fouten maken zie ik ook echt bij mezelf als falen. Zelf vind ik dit een akelige eigenschap. Het gekke is dat ik dat bij andere mensen niet heb. Ik leg mijn eigen lat gewoon ontzettend hoog. Dit is eigenlijk hoe ouder ik werd erger geworden, ik denk ook dat het te maken heeft dat ik niet werk en ik me toch wil bewijzen dat ik ertoe doe.

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Ik probeer wel te denken in kansen en mogelijkheden. Gelukkig ben ik altijd wel erg oplossingsgericht en gaat het niet zoals het gaat, dan is er wel een andere manier. Dat gaat me goed gelukkig af.

Hoe mindful is Debby selfie

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Die hoge eisen stellen van mezelf is zeker iets wat ik wel zou willen veranderen. Om eerlijk te zijn weet ik niet hoe ik dat aan moet pakken, maar het is wel iets waar ik momenteel erg mee bezig ben om hier iets voor te bedenken. Verder is mijn energie sowieso erg laag omdat ik een chronische pijn patiënt ben. Ik pak heel veel rust want dat heb ik echt nodig. Zo slaap ik overdag op de bank en moet ik soms afspraken afzeggen omdat ze niet lukken. Soms is dat lastig, maar ik bedenk me wel dat als ik over die grenzen heen ga ik een nog grotere rekening op mijn bord krijg.

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

14 thoughts on “Hoe mindful is Debby van de H van Happiness

 1. Het lijkt me heel lastig om positief te blijven als je zo veel pijn hebt. Ik vind dat knap.

 2. Wel een beetje de antwoorden die ik had verwacht. Grappig hoe je iemand via het bloggen toch best goed leert kennen. Die foto in het midden is zo ontzettend mooi!

 3. Wat heb jij er een mooi artikel van gemaakt zeg. Zo leuk dat ik hier mag staan met je leuke rubriek. thnx

  • Anita

   Heel graag gedaan Debby! Jij bedankt voor de openheid bij het invullen van de vragen 🙂

 4. Wat leuk om Debby hier te zien! Dit is zoals ik Debby ken. Ik vind dit een hele leuke rubriek.

  (poging 3 om een reactie te plaatsen)

  • Anita

   Ja helaas was het bereik van mijn site bij bepaalde providers niet toereikend maandag 🙁

 5. Ik heb echt met veel belangstelling dit artikel gelezen. Pfff, sommige dingen zijn echt zo herkenbaar. Dit weekend had ik het er met mijn vriend nog over, ik stel echt te veel eisen aan mezelf, maak ik een lijstje van dingen die wil doen, heb ik het af… schrijf ik er gewoon dingen bij, die ik dus niet af kan maken. Ben ik ontevreden met mijzelf :-(. Een klein voorbeeldje.

  • Anita

   Oh Els, teveel eisen stellen aan jezelf het is helemaal niet nodig! Ik hoop dat je je lijst binnenkort kan afmaken zonder er wat extra’s bij te schrijven en dus tevreden terug kan kijken op wat je gedaan hebt!

 6. Jeej een ‘bekende’ 🙂 En wat klinkt pessimistische optimist leuk. Ik denk dat dit ook wel een beetje op mij slaat. Voel wel veel herkenning in haar antwoorden.

 7. ik blijf dit altijd heerlijke artikelen vinden….

  • Anita

   Super fijn om te horen Jackie 🙂

 8. Wat leuk dit artikel over Debby! Ik herken het heel erg, de lat voor mezelf hoog leggen. Zou daar ook graag vanaf willen. Mooie foto’s.

 9. Heel erg mooi om te lezen. Ik blijf dit een leuke rubriek vinden. Echt leuk om te zien dat iedereen weer op zijn eigen manier antwoord geeft op de vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.