Hoe mindful is Desirée van Aandachtige blog

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Desirée van Aandachtige blog. Desi doet alles met aandacht, is veganist en groener gaan leven. Ze staat hierdoor zelfs weer met plezier in de keuken, ook voor het zelf maken van beauty- en schoonmaakartikelen. Al deze onderwerpen komen natuurlijk aan bod op haar persoonlijke blog.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

In mijn levenshouding probeer ik zoveel mogelijk te leven met aandacht voor de dingen om me heen. Ik wil met open ogen het leven tegemoet gaan en genieten van alles wat er te beleven valt. Hoewel ik een optimistische levenshouding heb, ben ik ook erg realistisch. Ik ben me bewust dat het leven niet altijd alleen maar leuk is. Ik hoef de dingen dan ook niet mooier te maken dan ze zijn, maar ik probeer wel te zoeken naar het mooie in alles. Ik denk namelijk dat alle dingen die er gebeuren je iets kunnen leren.

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Als het over zelfontwikkeling gaat, heb ik echt eindeloos geduld en gun ik mezelf alle tijd. Zolang ik niks hoef te presteren, kan ik veel geduld opbrengen. Als ik echter wel het idee heb dat ik moet presteren, dan wil ik alles het liefst zo snel en efficiënt mogelijk doen. De nadruk op prestatie maakt mij totaal niet gelukkig en ik word er alleen maar gestrest van. Daarom probeer ik mezelf te leren om rustiger en met meer geduld te werken, want dit geeft me veel meer voldoening. Dit is wel lastig en regelmatig vergeet ik dit. Dan kan ik heel geïrriteerd worden als het me allemaal niet snel genoeg gaat. Zodra ik dit opmerk, probeer ik weer geduldig te reageren, want dat scheelt mij veel frustratie.

Stresskip of de rust zelve?

Vroeger was ik een enorme stresskip en kon ik me om alles vreselijk druk maken. Een 10-daagse Vipassana meditatie cursus afgelopen december heeft me erg geholpen om dit minder te doen. Ik probeer nog steeds dagelijks te mediteren, want ik merk dat dit me erg helpt om rustig te blijven in stressvolle situaties. Ik zie nu in dat je druk maken om dingen die je niet kan veranderen alleen maar zonde van je tijd is. Uiteraard schiet ik nog wel eens terug in mijn oude gewoontes, maar dat heb ik tegenwoordig wel veel sneller in de gaten. De rust zelve ben ik nog niet, maar ik kom wel steeds dichterbij.

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Ik word steeds beter in loslaten. De afgelopen jaren heb ik bijvoorbeeld heel veel spullen weggedaan. Het loslaten van materialisme heeft me veel vrijheid gegeven. Ook het loslaten van oude emoties en vervelende gebeurtenissen in het verleden heeft me erg goed gedaan. Als ik oude dingen die ik niet meer nodig heb, loslaat, dan ervaar ik een enorm gevoel van ruimte, vrijheid en rust. Heel erg fijn is dat!

Hoe mindful is desiree

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Inmiddels durf ik wel te zeggen dat ik blij ben met de persoon die ik ben. Ik heb er vertrouwen in dat ik goed genoeg ben. Ik geloof namelijk heilig dat iedereen op deze wereld goed genoeg is, puur en alleen omdat je er bent. Ik denk niet dat je je hoeft te bewijzen op welke manier dan ook. Ik weet wel dat ik niet perfect ben, maar dat streef ik ook niet meer na. Perfectie zal je toch nooit bereiken en het levert alleen maar frustratie op als je jezelf te hogen eisen stelt. Ik heb zowel slechte als goede eigenschappen en dat is helemaal prima zo!

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Ja! Hoewel ik het heel fijn vind om een gelukkig leven te leiden, zijn de momenten in mijn leven waarop ik me het slechtste voelde, de meest leerzame geweest. Hierin heb ik heel erg kunnen oefenen om nooit op te geven en steeds opnieuw te beginnen! Elk moment is een nieuwe kans om het anders te doen. Juist het moment waarop je in een heel diep dal zit, is het ideale moment om je leven drastisch om te gooien. Je hebt dan toch niets meer te verliezen! Het is makkelijk en vertrouwd om in je comfortzone te blijven, maar er kunnen hele mooie dingen gebeuren als je besluit om ook daarbuiten te gaan kijken.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Eén van mijn energievreters is angst voor het onbekende. Ik kan me erg druk maken om grote nieuwe dingen. Zo zit ik op dit moment in een verhuizing naar een nieuwe stad en daardoor slaap ik een stuk slechter. Ik weet dat angst een normaal effect is van uit je comfort zone komen, maar toch blijf ik me druk maken. Ik zou me daar graag minder druk om willen maken. Ergens weet ik namelijk ook wel dat alles goed komt en dat ik piekeren niets aan de situatie verander.

Hoe mindful is Desiree aandachtige blog

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

8 thoughts on “Hoe mindful is Desirée van Aandachtige blog

 1. Wat leuk om op deze manier iemand anders aan het woord te laten! En wat een leuke vragen ook. Het schijnt inderdaad zo te zijn dat je meer kan loslaten wanneer je letterlijk oude spullen weg doet. Leuk om hier terug te lezen! 🙂

 2. Wat toevallig! Ik heb haar blog net een paar dagen geleden ontdekt, dus dan is dit wel heel erg leuk om te lezen!

 3. Mooi om te lezen!

 4. Weer zo’n mooi inspiratie artikel! Het is altijd mooi om het mooie in alles te zien en zoeken :-).
  Wat een leuke foto’s ook!

 5. Wat mooi dit 🙂 Leuk gedaan!

 6. Oooh wat een super leuke foto ook er bij met die koe. <3 Herkenbaar trouwens, dat van de angst voor het onbekende. Ik had daar ook altijd heel erg veel last van!

 7. De angst voor het onbekende ken ik maar al te goed. Ik merk wel dat je dat kunt trainen. Door gewoon maar te doen.

 8. wat een mooi artikel weer…
  ik vind dit altijd fijne post om te lezen…
  Angst, dat is iets wat op dit moment een dingetje is (achter komen dat er best wat angsten zitten, maar ook uitzoeken waardoor ze komen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.