Hoe mindful is Eline van From fat to fit

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Eline van From Fat to Fit. Op zoek naar lekkere en gezonde recepten? Dan ben je op de blog van Eline aan het juiste adres. Gezond en lekker koken is volgens haar veel makkelijker dan mensen denken. Samen met haar kat woont Eline in het mooie Zeeland waar ze ook graag etentjes geeft.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Ik ben een vrij positief ingesteld persoon die goed is in het relativeren van dingen. Ik heb het niet altijd makkelijk (gehad) maar probeer altijd het beste in te blijven zien van een situatie. Natuurlijk heb ik ook soms dagen waarin ik alles heel negatief zie en er heilig in geloof dat iets nooit meer goed zal komen maar dat blijft over het algemeen beperkt tot één dag. Het heeft wat mij betreft geen nut om in negatieve gedachten te blijven hangen, dat kost alleen maar heel erg veel energie en levert over het algemeen niks nuttigs op.

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Niet altijd, als ik bijvoorbeeld aan het werk ben en iets heeft een deadline en ik ben afhankelijk van anderen om die deadline te halen dan frustreert dat me enorm. Ik heb het liefste alle touwtjes zelf in handen zodat ik overzicht en dus rust heb. Ik ben een beetje een control freak en doe het liefste alles zelf.

Hoe mindful is Eline from fat to fit

Stresskip of de rust zelve?

Een beetje van allebei. Bij tijd en wijle ben ik een paniekmiep en soms net zo zen als buddha. Het ligt er heel erg aan of ik zelf invloed kan uitoefen op de situatie die op dat moment voor de stress zorgt. Zo ben ik altijd al geweest, van kinds af aan.

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Ik vind loslaten soms heel erg moeilijk. Vriendschappen die verwatert zijn, toekomstplannen die drastisch veranderen, zulk soort dingen kost me veel moeite om dat los te laten. Dat lukt uiteindelijk wel maar heeft wel tijd nodig.

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Sinds ik heel veel ben afgevallen ben ik een stuk liever voor mezelf en accepteer ik mezelf veel meer zoals ik ben. Ik ben verre van perfect maar kan daar prima mee leven ondertussen. Natuurlijk zijn er dingen die anders/beter moeten/kunnen en daar werk ik dan ook aan maar sommige dingen zijn nou eenmaal zoals ze zijn en dat is eigenlijk wel prima!

Hoe mindful is Eline sporten

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Dat probeer ik wel. Soms lukt iets een eerste, tweede of derde keer niet, en dat is helemaal niet erg, misschien lukt het de keer daarna wel namelijk! Dat is wel een leerproces van jaren geweest en nog steeds moet ik mezelf er af en toe aan herinneren maar dat lukt prima!

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Wat bij mij echt energie kan vreten is als ik geen overzicht heb. Ik probeer dus beter te plannen zodat ik weet wat ik wanneer moet doen. Een eigen bedrijf hebben is heel erg leuk maar zonder goede planning raak je uitgeput. Goed plannen en goed mijn agenda in de gaten houden zijn dus mijn verbeterpuntjes voor de komende periode!

Hoe mindful is Eline koken etentje

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

5 thoughts on “Hoe mindful is Eline van From fat to fit

  1. Leuk om te lezen!

  2. Leuke blog!

  3. Erg mooie invulling weer van deze rubriek.

  4. Van die deadline snap ik helemaal. Ik hou er ook niet van als mensen waarmee je samenwerkt zicht niet aan de afspraken houden en de deadline steeds dichterbij komt. Ik ben namelijk wel iemand die zich graag aan de afspraken houdt. Van overzicht hou ik ook :-). Verder leuk ingevuld hoor :-).

  5. Met plezier gelezen en ik ga snel een kijkje nemen op de blog van Eline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.