Hoe mindful is Els van Nobody ELSe

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Els van Nobody ELSe. Knutselen, vormgeven en fotograferen dat ik wat Els graag doet en met je deelt op haar creatieve blog. Twee keer per week neemt ze je mee in alles wat haar inspireert en geeft je daarnaast ook tips op creatief gebied. Ze houdt van paardrijden, lekker eten en kan uren kletsen.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Ik sta vrij positief in het leven. Het gaat nu ook goed. Ik woon nu ruim een jaar samen met mijn lieve vriend. Ik heb een leuke baan en lieve vrienden en familie. Ik heb gelukkig niks te klagen en doe dat dan ook niet. Ik probeer te genieten van de vele mooie momenten. Natuurlijk zijn er altijd dingen die ik liever anders zie, soms werk ik daaraan, maar soms is het zoals het is.

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Dat ligt echt aan de situatie. Soms wel en soms helemaal niet. Ik kan bijvoorbeeld heel lang foto’s maken van dezelfde locatie. Lekker rustig alles bekijken, fotograferen, opnieuw bekijken en nog meer foto’s maken. Met paardrijden heb ik ook altijd heel veel geduld. Ik probeer dan altijd rustig een paard iets duidelijk te maken. Ik word dan ook niet snel boos en ongeduldig. Maar ik ben ook ongeduldig. Ik wil graag dat dingen opschieten, vooral dat ikzelf opschiet. Boodschappen doen, schoonmaken, kleine klusjes wil ik altijd zo snel mogelijk doen. Ik kan me dan best ook wel eens irriteren aan langzame mensen.

Stresskip of de rust zelve?

Het grootste deel van de tijd ben ik echt een stresskip. Ik kan me echt druk maken om de kleinste dingen. Zo van dit moet ik nog doen, dit moet ik nog invullen, is de deur goed dicht. Soms verbaas ik mezelf dan wel weer. Een tijdje geleden reed er iemand op de achterkant van mijn auto. Ik was echt de rust zelve, alles ingevuld en auto laten maken. Veel mensen zeiden toen, wat zonde van je auto. Maar ik kon me er niet druk om maken, ik had niks, auto is weer zo goed als nieuw en de situatie kon helaas toch niet veranderd worden. Wel jammer van de vrije middag die ik moest opnemen.

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Loslaten gaat steeds beter. Ik probeer daar ook echt op te letten. Door te denken kan ik er nu iets aan doen? Nee? Dan loslaten! Het heeft namelijk geen zin om ergens in te blijven hangen. Let it go… Maar dat blijft natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Hoe mindful is Els Nobodyelse Ijsland

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Pff, lastig. Nee, ik kijk vrij hard naar mezelf. Ik moet alles perfect doen, ik mag geen fouten maken en wil altijd een goede indruk maken. Dat is wel lastig. Ik ga dan ook vaak twijfelen aan mijzelf, doe ik dit wel goed. Gelukkig leer ik bij en kan ik mezelf steeds beter accepteren. Zoals ik iets doe is het namelijk gewoon goed.

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Ik merk aan mijzelf dat ik soms best een oordeel kan hebben over mensen. Ik probeer altijd een inschatting te maken. Daarna kijk ik een beetje de kat uit de boom en waar nodig kan ik ook zeker mijn eerste indruk vervangen voor een tweede indruk. Ik een perfectionist met betrekking tot knutselen en fotografie. Soms lukt het alleen niet zoals ik het wil. Dan leg ik het weg en ga later weer verder. Vaak valt het allemaal dan wel mee en ben ik best tevreden.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Druk maken om dingen waarvan ik niet eens weet of ik me er druk over moet maken. Dingen die in de toekomst liggen, waarop ik op dat moment me nog druk genoeg over kan maken als het zover is. Ik wil meer leven in het nu. Dus niet te ver in de toekomst kijken.

Hoe mindful is Els Lucky

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

9 thoughts on “Hoe mindful is Els van Nobody ELSe

  1. Deze interviews blijven leuk om te lezen!

  2. Leuk om terug te lezen :-)!

  3. Leuk om jou zo weer op een andere manier te leren kennen Els!

  4. Heel leuk om Els hier te zien en meer over haar lezen! Wat een ontzettend mooie foto met het paard.

  5. wat is dit weer een prachtig artikel geworden….
    vind Els een mooi mens

  6. Wat een mooi interview met Els. Prachtig al die Els & paarden foto’s<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.