Hoe mindful is Flaviena van Localista

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy!

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Flaviena van Localista. Free spirit en motivator die je wil meegeven dat het volgen van je hart altijd de beste keuze is. Ze volgt momenteel een opleiding tot yoga docent en schildert, danst, reist en zingt graag met haar lief, zoon en mopshond.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Ik vind het heerlijk om elke dag opnieuw te kunnen ‘leven’. En dan heb ik het niet perse over elke dag super avontuurlijke dingen doen, maar echt te leven door te genieten van de kleine dingen. Mijn maatstaf voor succes is geluk en niet andersom en daarom ligt mijn focus voornamelijk op het maken van plezier en het helpen van anderen waar ik kan. Daar haal ik veel voldoening uit. Wat dat betreft neig ik heel bewust naar een positieve levenshouding omdat dat beter voelt.

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Ja, maar dat verschilt enorm. Soms kan ik uit enthousiasme mezelf niet bedwingen om geduldig iets af te ronden of te wachten op een onthulling en dan kan ik heel hyper gaan tetteren. Van blijdschap, dat wel. En andere keren kan ik uren mediteren en mezelf verliezen in een schilderij dat ik geduldig tot uiting laat komen.

Hoe mindful is flaviena Localista

Stresskip of de rust zelve?

Voornamelijk de rust zelve. Ik ben ook een stresskip geweest en het heeft me niet veel goeds gebracht. Daarom weet ik nu hoe fijn het voelt om te kiezen voor rust, acceptatie en het idee van controle los te laten. 99% van wat er gebeurt heb ik toch niet onder controle en dat wil ik ook niet, maar ik heb wel controle over hoe ik erop reageer. Alles gaat voorbij, denk ik vaak. Waarom zou ik erover stressen? Wanneer ik vertrouw op rust en meditatie komen antwoorden en oplossingen helder naar voren op het juiste moment. Ook in het opvoeden van mijn zoon vind ik veel rust, het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld.

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Ik kan heel makkelijk loslaten. Ik hecht me niet enorm aan spullen en voel ook vrij snel aan wanneer ik mensen moet loslaten als we niet (meer) in elkaars leven passen. Als ik ooit een minder leuke aanvaring heb met iemand, wat zelden gebeurt, dan kan ik dat ook makkelijk loslaten omdat ik het me niet persoonlijk aantrek. Ik neem gemakkelijk een houding aan van oplossen/vergeven en ik ga niet zitten hameren op het negatieve.

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Ja. Maar dat is best een reis geweest. Als kind had ik het allemaal goed voor elkaar, ik droomde groot en had een ijzersterke verwachting dat alles goed zou lopen voor mij. En toen werd ik ‘volwassen’, of een vervormd beeld wat ik ervan had, en zat ik jarenlang in een spiraal van beter/groter/sneller/meer en niets van wat ik deed was ooit genoeg. Dat heb ik mezelf de afgelopen jaren afgeleerd en nu heb ik een voor mijzelf gezonder zelfbeeld, waarin ik mezelf accepteer. En als een grootdromend kind mag zijn én verantwoordelijke beslissingen kan nemen and all that good stuff. Ik accepteer dat ik alles ben, goed én slecht, zacht én hard maar de keuze waar ik met gemak naar neig is het enige dat belangrijk is.

 Hoe mindful is Flaviena yoga

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Ja. Ik geloof dat elke dag een nieuwe kans is om met een schone lei te beginnen. Ook in relaties weet ik dat vergeven iets is wat je voor jezelf doet en niet voor een ander. Een hart is veerkrachtig en met een frisse blik opnieuw kunnen beginnen is een daad van moed.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Ik doe soms teveel dingen tegelijk en dat kost me veel energie omdat ik daardoor regelmatig het gevoel heb dat er dingen onafgehandeld zijn. Uit enthousiasme wil ik weleens teveel hooi op mijn vork nemen zoals dat heet en ik ben me steeds meer aan het concentreren op het doen van één ding tegelijk. Er zit dan meer bezieling in mijn werk.

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

10 thoughts on “Hoe mindful is Flaviena van Localista

 1. Wat mooi beantwoord zeg. Ik vind vooral die zin van het vergeven erg mooi.

 2. Wat een leuke rubriek zeg. Ik vind het erg inspirerend om het verhaal van Localista te lezen. Wat een kracht straalt er uit de antwoorden! Als ik dit zo lees heb ik nog erg veel werk aan de winkel, maar ik denk niet dat dat erg is. Het is een reis die ieder voor zich moet maken, bij de één gaat die nou eenmaal wat sneller dan bij de ander (denk ik).

  • Anita

   Ieder legt inderdaad zijn eigen reis of, vroeg of laat kom je tot waar je wil zijn Inge!

 3. Heel mooi om te lezen en knap dat Flaviena zo in het leven staat en wat een prachtige vrouw.

 4. Ik blijf dit een mooie rubriek vinden. Interessant om te lezen hoe andere mensen in het leven staan. Mooie antwoorden. 🙂

 5. Gertie de Groot

  Wat een mooie vrouw.
  Zowel van buiten als van binnen!

 6. Weer erg interessant om te lezen! Fijn dat je nu de rust zelve bent, ik probeer dat ook te bereiken. Maar mijn stresskip wint het nog wel eens.

 7. Judeska

  Pfff ik ben sprakeloos, keer op keer na het het lezen van Flaviena’s verhaal krijg ik motivatie om op het goede pad te blijven en mijn contact met het universum actief te houden, makkelijk is het niet want in de wereld waar wij nou eenmaal in verkeren moet ik gewoonweg mezelf blijven herconditioneren. Flavienna zie ik als de bron van het positieve waar ik in geloof. Het doet mij goed….Dankjewel Flaviena bless you.

 8. Wat een positieve post! Knap hoor om zo mindfull te kunnen zijn. Ik ken de theorie, maar de praktijk kan bij mij nog wel wat beter.

 9. Het is een leuke post geworden zo! En wat een lieve reacties 🙂 Dankjewel Anita, dat ik een plekje mocht vullen in je rubriek. Ga zo door, ik blijf genieten van je blog. Liefs, Flav

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.