Hoe mindful is Inge van Monsieur Mango

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. De rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy!

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Inge van Monsieur Mango. Mega creatief en altijd bereid om anderen te helpen, dat is Inge. Samen met Mango leeft ze groen en heeft ze sinds kort een eigen woning. Tijdens haar studie heeft ze een tijd in Zweden gewoond maar nu heeft Inge haar plek in Nederland weer gevonden.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Waar ik eerst vooral beren op de weg zag en mijn glas meestal half leeg was in plaats van half vol, merk ik dat mijn levenshouding de laatste tijd is veranderd. Ik kan veel beter relativeren en dat is zo fijn! Kan iets niet? Oké jammer, maar de wereld vergaat niet. Morgen is er weer een dag. Dit is een soort mantra voor mij geworden. Ik denk dat ik tussen relativerend en hoopvol in zit, met een sprankje positiviteit.

Kan je geduld opbrengen bij wat je doet?

Ja dat denk ik wel. Er is vaak tegen mij gezegd dat ik engelengeduld heb als ik aan het handwerken/knutselen ben maar ook op het werk. Natuurlijk raak ik soms wel eens geïrriteerd en kan ik mijzelf helemaal gek maken als dingen niet lukken zoals ik wil. Uiteindelijk schiet dat niets op, dus probeer ik dat ook niet meer te doen. Ik probeer het mijzelf niet moeilijker te maken dan dat het is.

Stresskip of de rust zelve?

Ik ben een control freak in hart en nieren en daar hoort helaas wel een stresskip bij. Als het niet ging zoals ik had gepland dan had ik het daar wel moeilijk mee. Vooral tijdens mijn studie met deadlines waarvoor ik nog veel moest doen. Dat bezorgde een hoop stress en soms paniek: ik kreeg het dan in mijn hoofd even niet helder. Doordat ik nu veel beter kan relativeren, ben ik niet meer zo’n stresskip. Krijg ik het vandaag niet af? Jammer dan, morgen is er weer een dag! Er zijn belangrijkere zaken in de wereld. Dat helpt echt!

hoe mindful is inge sleutels nieuwe huis

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Dat ligt natuurlijk een beetje aan het onderwerp. Ik kan soms best ergens wel 2 dagen van balen, ook al kan ik hetgeen niet veranderen. Soms moet ik dingen gewoon even verwerken. Waar ik eerst gespannen in de bus of trein zat omdat deze vertraging had terwijl ik naar een belangrijke afspraak moest, kan ik mij daar nu absoluut niet meer druk om maken. Kan ik er iets aan veranderen? Nee. Het voelt zo bevrijdend om dingen los te laten, heerlijk! Het is alleen niet altijd even makkelijk.

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Poeh, dit vind ik een moeilijke. Nee ik ben bang van niet. Lief zijn voor mijzelf vind ik nog steeds heel moeilijk. Ik vind nog steeds dat ik alles goed en perfect moet doen en twijfel nog steeds heel erg veel. Ik probeer hier wel aan te werken, zodat ik mij uiteindelijk kan accepteren zoals ik ben. Dit heb ik altijd al wel gehad, maar ik merk wel dat ik langzaam aan milder voor mijzelf kan zijn. Het gaat dus steeds iets beter en daar ben ik blij mee. Het geeft een hoop rust om niet steeds het gevecht met jezelf aan te hoeven gaan.

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Ja vaak wel. “Kill your darlings” riepen ze op mijn opleiding vaak bij ideeën en dat is echt iets dat je moet leren; het is namelijk niet makkelijk. Het even wegleggen of even wat anders doen helpt vaak. Even je hoofd leegmaken, met een frisse neus door een lange wandeling bijvoorbeeld. Dat helpt mij het beste.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Mijn faalangst zou ik graag de baas willen zijn. Dat eeuwige twijfelen is gekmakend en achteraf meestal niet nodig. Hierdoor kan ik mij vaak druk maken om dingen, terwijl ik juist dingen los probeer te laten. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heb ik al een behoorlijke verandering doorgemaakt en ik hoop dit in een stijgende lijn te kunnen voortzetten!

hoe mindful is inge monsieur mango

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

5 thoughts on “Hoe mindful is Inge van Monsieur Mango

  1. Heel leuk om hier meer over Inge te lezen. Ik vind haar papegaai zo leuk

  2. Leuk om te lezen! Ik mag ook graag de blog van Inge lezen: vind haar artikelen zo leuk en origineel :). Nog een gelukkig nieuwjaar toegewenst! Liefs

  3. Leuk dat Inge deze rubriek heeft ingevuld 🙂 Mooi om te zien dat je een verandering hebt doorgemaakt. En ik herken het “stresskip-gebeuren” maar al te goed, helaas hihi.

  4. Echt super leuk om te lezen :-). Kill your darlings heel herkenbaar :-).

  5. Mooi om te lezen hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.