Hoe mindful is Lesley van My Little Happiness

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Lesley van My Little Happiness. Lesley woont samen met haar vriend en Chihuahua Zoë en schrijft onder andere over fashion, lifestyle en beauty. Ze is haar blog begonnen nadat ze in een depressie belandde om afleiding te zoeken en haar creativiteit kwijt te kunnen. Het zijn de kleine dingen in het leven die het doen!

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Ik sta eigenlijk altijd positief in het leven. Geniet van elke dag en bekijk het van de mooie/goede kant. Toch kan ik soms wel lastig relativeren, dit heb ik echt moeten leren. Een paar jaar terug ben ik depressief geweest en ik heb van mijn psycholoog allerlei opdrachten gekregen om daarmee om te gaan. Ik dacht dat depressie altijd iets te maken had met negatief in het leven staan, zo voelde dat voor mij helemaal niet. Ik had op een gegeven moment gewoon geen gevoel meer en daardoor voelde ik me eerder leeg dan negatief. Mede door mijn blog en vooral te genieten van de kleine dingen gaat het nu goed! Ik sta nieuwsgierig in het leven en ben altijd benieuwd naar wat de volgende dag gaat brengen.

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Aan de ene kant ben ik heel erg ongeduldig en wil ik alles gelijk weten en doen. Aan de andere kant ben ik wel heel erg geduldig. Misschien kan ik dat beter gefocust noemen. Als ik eenmaal ergens mee bezig ben dan ga ik daar helemaal voor en heb ik heel veel geduld om dingen uit te zoeken en te regelen.

Hoe mindful is Lesley ootd

Stresskip of de rust zelve?

Meestal ben ik echt een stresskip. Ik kan me heel snel druk maken om iets wat achteraf allemaal reuze mee blijkt te vallen. Toch ben ik hier in de afgelopen jaren wel makkelijker in geworden en gaat het me steeds iets beter af. Ik maakte me bijvoorbeeld vroeger heel erg druk over wat andere mensen van mij zouden denken. Of beter gezegd ik dacht voor andere mensen te kunnen denken. Dat ze boos zouden worden of dat ze me vreemd of raar zouden vinden als ik iets deed. Door het uit te testen en bijvoorbeeld een keer niet naar die verjaardag te gaan waar ik geen zin in had kwam ik erachter dat het allemaal reuze mee viel! Het blijft wel een grote valkuil voor me.

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Loslaten is iets wat voor mij altijd moeilijk zal blijven. Bij de psycholoog ben ik ook hier mee bezig geweest en dat ging een tijdje redelijk goed. Toch merk ik dat ik het gewoon echt moeilijk blijf vinden. Of het nu gaat om een verbroken vriendschap of het gaat om iets wat iemand anders voor me doet. Ik ben een beetje een controle freak en als ik de controle kwijt raak dan ga ik stressen

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Dat kon ik nooit maar tegenwoordig wel. Het is een groot onderdeel geworden van mijn geluk. Door mijzelf te accepteren zoals ik ben, ben ik veel gelukkiger geworden. Waarom het nu wel lukt? Mijn grootste tip is vergelijk jezelf niet continu met andere. Jij bent wie je bent en kijk naar wat je wel bereikt hebt in je leven in plaatst van wat je niet bereikt hebt in je leven. Dingen als Facebook waren voor mij echt iets waar ik heel onzeker van werd. Iedereen is gelukkig naar je idee en je ziet alleen de mooie verhalen. Dat deze wereld niet echt is is soms best moeilijk te begrijpen maar door dus te kijken naar wat je wel bereikt heb en niet naar wat andere met hun leven doen kom je zeker een stap verder.

Hoe mindful is Lesley genieten aan water

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Ja zeker. Natuurlijk neem je je ervaringen uit het verleden mee, dit drukt echter niet op de start van iets nieuws. Dit heb ik eigenlijk altijd op deze manier gehad. Ik ben van mezelf erg nieuwsgierig en misschien dat het daarom we lukt?

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Dat ik mezelf soms iets te veel opleg om te doen. Dit is al verminderd maar soms heb ik daar even een terugval in. Ik heb al een paar energievreters aangepakt. Zo wilde ik minder gaan werken om meer tijd voor mezelf en mijn blog te hebben en dat heb ik gedaan. Ik werk nu maar 4 dagen in de week in plaats van 5. Ook heb ik een hekel aan het schoonmaken van de badkamer en heb hiervoor een schoonmaakster ingehuurd. Dit geeft me al veel rust en ik doe nu alleen nog de huishoudelijke klusjes die ik leuk vind!

Hoe mindful is Lesley My little happiness

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

7 thoughts on “Hoe mindful is Lesley van My Little Happiness

  1. Oh wat leuk om Lesley’s invulling hier te lezen! Herkenbaar trouwens dat stukje over stress en dat het achteraf blijkt mee te vallen 😉

  2. Leuk om Lesley’s antwoorden te lezen. Wat lekker dat je minder bent gaan werken. Heel goed! Lekker voor jezelf kiezen.

  3. Lesley is een topper! Loslaten is hier ook wel een dingetje waar ik mee worstel.

  4. Wat enorm herkenbaar om te lezen over je depressie en hoe je jezelf niet perse negatief voelde maar gewoon zonder gevoel..

  5. Leuk om te lezen. Iets te veel opleggen om te doen… herkenbaar hoor! Ik maak een lijstje en dat lijstje wordt steeds langer… En dan ben ik niet blij als ik deze niet af heb ;-).

  6. Ik kende Lesley nog niet, maar ga zo zeker haar blog even bezoeken. Wat een inspiratie en zo knap dat ze voor zichzelf en haar eigen geluk kiest! 🙂

  7. Wat lief meiden, allemaal lieve reacties. Word er helemaal verlegen van 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.