Hoe mindful is Nicole van Meisje-Eigenwijsje

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy!

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Nicole van meisje-eigenwijsje. Nicole heeft een mamablog vol met lifestyle & fotografie. Haar dochter Fay (9 maanden) heeft een slechte start gehad en kreeg in het ziekenhuis als bijnaam meisje eigenwijsje. Nicole kan zelf ook behoorlijk eigenwijs zijn dus de naam voor haar persoonlijke blog was hierdoor snel gekozen. De roze wolk die na de zwangerschap zou moeten volgen was er echter niet, maar Nicole is momenteel hard op weg om uit de postnatale depressie te komen.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Doen, durf en droom. Bewustzijn staat echt centraal in mijn leven. Bewust zijn van de dingen die je doet, die je kan en waar je van droomt. En die dromen dan niet vooruit blijven schuiven want wie weet hoe het leven loopt. Ik probeer echt enorm te leven in het hier en nu al is dat enorm moeilijk. Het is wel mijn streven. Nu hebben we het goed, nu kunnen we een boel dingen en nu hebben we een gezond kindje. Hoe dat 9 maanden geleden was is eigenlijk niet meer belangrijk. Al blijft het moeilijk daar afstand van te nemen.

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Ik verbaas me er zelf over wat voor een geduld ik eigenlijk in me heb. Ik verbaas zelfs mijn nabije omgeving ermee. Maar ik schijn dus enorm veel geduld te hebben. Ik ontdek dan ook zoveel kanten aan mezelf nu ik ook de tijd heb om aan mezelf te denken. Al blijf ik het moeilijk vinden om egoïstisch te zijn het zorgt wel voor enorm veel inzicht en geduld.

Stresskip of de rust zelve?

Beide kanten zit wel in me. Ik kan echt de rust zelve zijn, maar zodra ik me moet haasten word ik een stresskip. Ik kan gewoon niet tegen haasten, ik moet alles ruim gepland hebben. Dat past veel beter bij me. Als ik voor mezelf een tijdstip heb gesteld dat ik weg wil zijn dan zal ik er ook alles aan doen om dat te halen. Daarom was het leven op Aruba zoveel beter voor me, daar keken ze niet naar tijd en daar heb ik dan ook nooit stress gehad.

Hoe mindful is Nicole meisje-eigenwijsje
Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Loslaten is één van de moeilijkste dingen die er is, in mijn ogen. Ik heb al een behoorlijke tijd geleden gebroken met een vriendin maar nog heb ik het niet 100% los gelaten. Er blijft een stukje bij me. Dit gaat trouwens vooral over relaties, daarin kan ik moeilijk loslaten. Maar accepteren dat bepaalde dingen bijvoorbeeld niet kunnen of lukken daar kan ik juist weer heel goed mee om gaan. Dat kan ik loslaten.

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Nee juist helemaal niet. Dat is ook de basis van mijn depressie op het moment. Ik ben helemaal niet mild voor mezelf. Ik wil altijd meer, beter en beoordeel mezelf dan ook altijd matig tot slecht. Ik heb altijd de lat hoog voor mezelf gelegd, dat was op school al. Nu heb ik ook altijd goed kunnen leren, maar het was nooit goed genoeg. Haalde ik een 9 wilde ik een 10. Daaraan gekoppeld heb ik enorme faalangst. Ik denk dat dingen mij niet lukken of dat ik dingen niet kan dus begin er maar niet aan. Zo roep ik altijd dat ik 2 linkerhanden heb en dat ik dus totaal niet creatief ben… Terwijl ik eigenlijk het tegenovergestelde laat zien.
Toch zie ik altijd dingen die beter kunnen. Het is nooit goed genoeg.

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Dit is iets wat ik echt enorm moeilijk vind. Echt ergens opnieuw mee beginnen met een frisse blik? Nee, wat dat betreft kan ik niet loslaten. Het blijft me bij. Het is wel iets wat ik moet leren en wat nu ook in het behandelplan zit van de depressie. Loslaten en opnieuw beginnen zonder datgene wat er was.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

De grootste energievreter die ik de baas wil zijn maar bij lange na niet ben, dat is dat ik altijd voor anderen wil zorgen. Ik wil iedereen tevreden stellen en zorgen dat anderen het goed hebben. Ik wil er voor anderen zijn en doe mezelf daarin vaak tekort. En als ik dan eens aan mezelf denk dan voel ik me ontzettend schuldig en kan ik nog niet genieten van het kiezen voor mezelf. Er is nog een energievreter die ik wel te baas ben en dat is dat ik geen energie meer stop in mensen waarbij ik geen energie terug krijg. Dat heb ik zo vaak gedaan en ook al vind ik het ontzettend moeilijk om dan een vriendschap of contact te breken, ik doe het wel.

Hoe mindful is Nicole Fay

Wil jij bovenstaande vragen ook invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

17 thoughts on “Hoe mindful is Nicole van Meisje-Eigenwijsje

 1. wat een leuke rubriek. Ik ben er niet bewust mee bezig, maar onbewust toch wel haha.
  Ik weet niet zo veel over mindfulness dus dat is dan denk ik ook de reden dat ik er niet zo mee bezig ben.
  Misschien maar eens in verdiepen, het klinkt erg fijn :).

  • Anita

   mindfulness is gewoon meer in het hier en nu leven en luisteren naar jezelf. Bekijk mijn mindfulness maandag artikelen maar eens 😉

 2. Leuk. Pittige vragen als je er niet bewust mee bezig bent. Wel goed om er bij stil te staan.

 3. Wat een leuke rubriek. Erg leuk om te lezen over Nicole omdat ik haar blog sinds een poosje volg. Inderdaad wel pittige vragen. Ik zou ze zelf ook niet zo één twee drie kunnen beantwoorden.

 4. wat een mooie vragen,
  bij alle vragen gingen de radartjes in mijn hoofd draaien, wat zou ik hier op antwoorden…
  wat heeft Nicole dit mooi en opdrecht ingevuld…

  • Ik zou zeggen stuur Anita een mailtje… Vind ze vast erg leuk!

   • Anita

    Wat leuk dat je zelf al ging nadenken hoe te antwoorden. Zoals Nicole idd zegt, altijd leuk als je de vragen in deze rubriek wil beantwoorden.

 5. Wow! Dit vul je niet even snel in…Heel mooi om te lezen Nicole. Knap dat je alles hebt kunnen invullen.

  • Dank je, was inderdaad even pittig maar goed om bij stil te staan!

 6. Wat een interessante rubriek. Hele mooie woorden ook.

 7. Wat een mooie rubriek! Pittige vragen inderdaad maar heel goed om bij stil te staan en over na te denken. Heel mooi om jouw antwoorden te lezen Nicole! Ik hoop dat je kunt leren om zonder schuldgevoel eerst aan jezelf te gaan denken, het is een mooie eigenschap om altijd voor anderen klaar te willen staan maar minder fijn als dat ten koste gaat van jezelf.

  • Anita

   Thnx Xaviera, pittig is het idd zeker. Maar door er bewust over na te denken hoop ik anderen te triggeren.

 8. Heel mooi om op deze manier te leven en om stil te staan bij de kleine dingetjes om ons heen. Vaak zijn we te druk en gehaast waardoor je de mooie dingen om je heen niet ziet.

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

 9. Goh, mooie rubriek! Ik ben er best wel mee bezig, mindfullness, probeer bewust in het nu te leven en te genieten. Maar dat is soms best lastig! Genieten gaat me goed af, maar moet toegeven dat het heel gemakkelijk gaat weer met mijn hoofd in het verleden of (voornamelijk) in de toekomst te zitten. Maar ook gewoon om de rust te vinden om stil te staan bij de gewone dingen. Heel leuk om te lezen hoe anderen hierin staan! (Knap gedaan Nicole!!) En ook leuk om de vragen voor mezelf te beantwoorden.

 10. Leuke rubriek!

 11. wat goed om bij stil te staan, leuke rubriek. Nicole heeft hem erg persoonlijk ingevuld zo te lezen. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.