Hoe mindful is Petra van Happy Lioness

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy!

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Petra van Happy Lioness. Petra heeft een persoonlijke blog en schrijft vol passie over haar leven, dromen en gedachten. Als trotse mama komen er natuurlijk ook mama gerelateerde artikelen online. Nieuwsgierig, geïnteresseerd en vol liefde begeeft zij zich in de bloggerswereld.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Dit vond ik een lastig vraag. Wat is een levenshouding? Bovendien wil je eerlijk zijn en geen gewenst antwoord geven (gewenst voor mezelf). Nicole schreef namelijk in de vorige editie: dromen, durven, doen. Ik zou dat heel graag willen. Maar de comfort zone zit zo lekker. Nu sta ik er wel net buiten. En ik ben niet van plan terug te gaan, maar ik moet de stap naar ‘doen’ nog echt wel zetten. Als ik echt kijk naar hoe ik in het leven sta, dan staat centraal ‘Respect’. Respect voor de mensen om me heen maar ook voor de wereld om mij heen. Behandel een ander zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Oordelen en veroordelen komt steeds minder in mijn leven voor. Dat is iets wat ik het afgelopen jaar vooral heb geleerd. Juist ook door het bloggen. En ik denk dat de spreuk ‘wie goed doet, die goed ontmoet’ ook wel heel goed bij mij past. Zo probeer ik tenminste wel te leven.

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Ik ben eigenlijk een heel ongeduldig type. Dingen kunnen me helaas niet snel genoeg gaan. Boodschappen doen (altijd de verkeerde rij), een taart bakken, een Ikea-kast in elkaar zetten. Maar als het op bloggen aankomt of in mijn werk, dan ben ik juist weer geduldig. Ik schrijf een tekst niet altijd in 10 of 15 minuten. Heel soms ben ik er wel eens 2 uur mee bezig. Vooral het finetunen kost tijd. Ook voor het kiezen van de juiste foto of het bewerken neem ik de tijd. Ik wil het goed doen. Ik denk dat je wel kunt stellen dat ik hoe leuker ik iets vind, des te geduldiger ik ben.

Hoe mindful is Happy Lioness

Stresskip of de rust zelve?

Stresskip is mijn tweede naam, helaas. De maand december was voor mij dan ook een ramp. Op zoek naar de juiste cadeaus, het huis schoon hebben, een kerstmaaltijd uitzoeken en voorbereiden. En dan hopen dat iedereen het lekker vindt. Ondertussen ben ik in mijn hoofd druk bezig met de outfits voor de kinderen en mezelf. Mijn hersenen maken in zo’n maand echt overuren. Helaas werd manlief een paar dagen voor kerst ziek en moest ik alles doen. Het ging me allemaal gemakkelijk af, maar ik kan me vooraf overal zo druk over maken. Ik denk dat het plannen en het voor iedereen goed willen doen er voor zorgen dat ik makkelijk gestrest raak.

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Mmm, daar moet ik even over nadenken. Ik ben niet iemand die echt in het verleden blijft hangen. Ik ben vroeger gepest maar heb dat heel goed los kunnen laten. Het heeft even mijn leven beheerst totdat ik de juiste mensen tegenkwam die me in hebben laten zien dat ik er wel toe doe. Het is jammer dat ik door het pesten mezelf heb weggecijferd. Maar het is gebeurd. Inmiddels durf ik mezelf steeds vaker te laten zien. Ik ben ook best vergevingsgezind. Je moet het wel heel bont maken wil je ruzie met me hebben.

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Dat gaat me steeds beter af. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat ik 100% tevreden ben, maar dat is niet zo. Wel vind ik mezelf een aangenaam mens. Is dat erg om te zeggen? Ik heb oog voor mijn naasten en de wereld om mij heen. Ben oprecht geïnteresseerd in mensen en heb geleerd om minder snel mijn oordeel klaar te hebben. Perfect ben ik niet. Gelukkig maar. En niet iedereen hoeft vrienden met me te zijn. Niet met iedereen is er een klik. Logisch. Maar ik denk ook niet dat ik iemand ben aan wie je een hekel hebt. Hoop ik. Als ik in de spiegel in de badkamer kijk, dan ben ik dit jaar voor het eerst ook echt tevreden. Het wordt een ander verhaal als ik in de spiegels van een paskamer kijk. Er is een gedeelte van mijn lichaam dat ik nog niet accepteer. En dat is mijn buik. De enige die daar iets aan kan doen ben ik zelf. Helaas is de knop nog niet goed om.

Hoe mindful is Petra ootd

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Op zich wel. Maar voordat ik weer opnieuw begin, moet ik even een moment van bezinning in lassen. Het even loslaten om er vervolgens weer met een frisse blik tegen aan te kijken. Ik vind het dan vaak heel verrassend hoe je beeld kan veranderen. Wat mij soms helpt is om het op te schrijven. Niet op beeld maar even in een notitieboekje. Met pijltjes en verwijzingen.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Plannen. Ik ben een ongelofelijke planner. Helaas kan het wel eens voorkomen dat iets niet volgens plan verloopt. Zeker met kinderen. Als dat gebeurt, kan ik in de stress schieten. Ik ben dan ook echt even niet te genieten. Wanneer ik er dan op terugkijk, vraag ik me af wat er nu zo erg was. Het antwoord is vaak niets. Waarom ik me er dan zo druk om maak is mij een groot raadsel. Volgens mijn man is één van mijn mooiste eigenschappen dat ik zorgzaam ben. Ik zorg ook graag. Wil iedereen helpen. Maar het kost wel energie om er voor iedereen te zijn. En vaak vergeet ik mezelf. Ik moet echt accepteren dat ik het niet iedereen naar de zin kan maken.

Hoe mindful is Petra happy lioness bevalling

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

29 thoughts on “Hoe mindful is Petra van Happy Lioness

 1. Wat een mooi artikel is dit geworden! Ik vind Petra een toppertje!

 2. Mooie artikel en wat mooi uitgeschreven :-). Mooie antwoorden Petra!

 3. weer een heel mooi artikel…
  mooi open geantwoord Petra..
  En doen, doen word mijn woord voor 2015 .. Ik denk te veel, maak wel plannen maar op het doen blijf ik nogal eens hangen…

 4. Wat een geweldige rubriek! Het lijken me best pittige vragen, maar Petra je hebt ze erg mooi en eerlijk beantwoord, top!

 5. Leuk om te lezen! Ik zal je een mailtje sturen, ik wil ook wel een keer meedoen 🙂

  • Anita

   Wat leuk Jenn, ik zie je mailtje wel tegemoet komen dan 😉

 6. Super mooi Petra!! Je bent gewoon een lekker ding! Dit hebben jullie samen heel leuk gedaan.

  Heel herkenbaar trouwens geen geduld hebben met Ikea kasten en rijen in de supermarkt….maar juist wel veel geduld hebben met andere (belangrijke 😉 )dingen.

 7. Ah thanks meid. Leuk om te lezen 🙂

 8. Dat eerste stuk over je levensvisie vind ik zo mooi!!! Sorry, ik praat rechtstreeks tegen Petra nu 😉 Echt heel erg mooi wat je zegt over respect en oordelen en veroordelen. Heel mooi! Zo is ook echt hoe ik jou zie. Hele mooie eigenschap om zo in het leven te staan. Dat over mild naar jezelf kijken…. Alsof ik lees waar ik zelf een poosje terug stond. Ik denk dat we allemaal wel een beetje dat proces doormaken. We hebben er gelukkig de leeftijd naar om onszelf stukje bij beetje meer te gaan accepteren. Mooi proces vind ik het.

  Leuk Anita, deze rubriek!

  • Dank je wel. Ik vind dat ook echt heel belangrijk. En hoe ouder hoe wijzer zeggen ze wel eens, maar ik geloof dat het klopt.

  • Anita

   Thnx meis! Ja hoe verder we komen in het leven, hoe meer we leren over onszelf. En accepteren hoort daar idd ook bij!

 9. Ik hou van deze rubriek, geweldig dat je dit doet Anita! Prachtig om de antwoorden van Petra te lezen, vooral het stuk over hoe je naar jezelf kijkt, herkenbaar en inspirerend. Wat ben je toch een mooi mens Petra!

 10. Leuk! Ik hou van interviews! Liefs, Eva

 11. Wauw Petra, wat heb je deze vragen mooi uitgebreid ingevuld. Laat mij ook meteen eens nadenken waar ik sta in het leven.
  Mooie rubriek Anita!

 12. Wauw wat mooi!!! Ben er stil van!!! Leuke rubriek.

 13. Ook jij hebt het super mooi ingevuld Petra. Was al benieuwd naar jouw antwoorden. Ik vind je ook echt gegroeid.. Milder voor jezelf geworden en je straalt meer lijkt wel. (zie je te weinig, dat wel..)

 14. Wat een mooie rubriek zeg! Lijkt me leuk om eens mee te doen.

  Ik ben ook gepest geworden, maar ik heb er dus wel degelijk moeite mee gehad in mijn verdere leven. En afgelopen zomer kwam ik mijn pester ineens tegen. Ik met het angstzweet in mijn handen en toen sprak ze me ineens aan. Ik had nooit gedacht dat ze zelf enig idee had van de gevolgen van haar gedrag. Maar ze bood haar excuses aan voor vroeger, voor alles wat ze gezegd en gedaan had en ze vertelde me dat ze niet wist waarom ze het gedaan had. Ik vond het vreemd, maar tegelijkertijd ook een opluchting. En dapper van haar dat ze haar fouten durfde toe te geven.

  Nog steeds heb ik erg weinig zelfvertrouwen, maar wie weet in de toekomst. Ik hoop dat ik dat ooit kan veranderen.

  • Anita

   Ik snap dat het angstzweet je uitbrak. Zelfvertrouwen moet groeien, hopelijk kan je steeds weer stappen maken naar het doel wat je wil bereiken. Al zijn het maar steeds kleine stappen, alles is meegenomen!

 15. Ik vind dit nog steeds een hele bijzondere blogrubriek. En wat een mooie, open antwoorden!

 16. Mooi artikel is het geworden 🙂

 17. Leuk om te lezen hoe mindfullness in de praktijk gaat!

 18. Goed bedacht, deze rubriek! Als je die vragen leest, vraag je je toch meteen af wat je er zelf op zou antwoorden. Het is dan interessant om je eigen antwoorden te kunnen vergelijken met die van iemand anders en dan zie je dat anderen vaak met dezelfde dingen worstelen.

 19. Ik volg de blog van Petra dus leuk om haar antwoorden op deze leuke vragen te lezen! Leuke foto’s ook!

 20. Prachtige antwoorden van Petra. En deze ’tag’ leidt tot diepere antwoorden van de bloggers dan je vaak ziet, leuk!

 21. Wat een leuke rubriek.
  Ik vond het leuk om je reacties te lezen Petra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.