Hoe mindful is Saar van Galabria

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy!

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Saar van Galabria. Saar heeft een ongelofelijk zwaar pad bewandeld en op haar blog wil ze je laten zien dat je kansen en mogelijkheden moet benutten om zo het beste uit jezelf en je leven te halen. Saar legt haar hart en ziel in schrijven, spiritualiteit en haar hond Luna.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Ik probeer zo bewust mogelijk in het leven te staan en om te gaan met de dingen die op mij afkomen. Ik zal mezelf geen optimist of pessimist noemen. De dingen komen zoals ze komen en soms raakt mij dat heel erg, soms blijft het maar aan de oppervlakte. Het belangrijkste is voor mij om bewust met alles wat op me afkomt om te gaan. Ik heb in het verleden maar al te vaak mijn werkelijke gevoelens weg gestopt en dat is me behoorlijk zuur opgebroken. Ik zal dus ook niet gauw relativeren. Het is wat het is en daar zal je het mee moeten doen. Mezelf op mijn kop geven omdat ik somber gestemd ben, is geen optie meer. Al is het natuurlijk wel jammer als je die dag net naar een feest moet. Bewust en liefdevol, dat zijn denk ik de twee woorden die mijn levenshoudig het beste beschrijven.

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Dat is heel erg afhankelijk van wat ik aan het doen ben. Eigenlijk valt het als volgt samen te vatten: loopt alles min of meer zoals ik het wil dan mag het van mij gerust wat moeizamer of trager gaan. Gaat er het één na het ander mis, dan zal ik mijn geduld al gauw verliezen. Ik zie graag dat dingen gebeuren zoals ik ze gepland heb. Al weet ik zelf natuurlijk wel dat dat vaker niet dan wel gebeurd.

Hoe mindful is Saar Luna

Stresskip of de rust zelve?

Van binnen ben ik een ongelofelijk stresskip en heel gevoelig voor stress. Langs de buitenkant zal je dat niet altijd zien. Ik ben wel een beetje een binnenvetter. Ik vind het dan ook altijd een beetje grappig als mensen verwonderd zeggen dat ze niet begrijpen hoe ik daar zo rustig onder kan blijven, terwijl mijn man mij al lang door heeft. Hij reageert dan ook vaak heel verbaasd op zo’n uitspraak, want ik ben natuurlijk één en al stress vanbinnen op zo’n moment.

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Wanneer het over spullen gaat, heb ik weinig moeite met loslaten. Ik geef makkelijk iets weg en als mijn hond weer iets vernield heeft, dan kan ik vijf minuten kwaad zijn, maar daarna ben ik het al lang weer vergeten. Emoties, ruzies en gebeurtenissen kan ik veel moeilijker loslaten. Ik hou ze vaak ook onbewust vast. Het is voor mij heel belangrijk om een paar keer per dag stil te staan bij hoe ik me voel en waar ik aan denk. Zo ontdek ik vaak dat ik nog iets vast houdt, terwijl het eigenlijk al lang voorbij zou moeten zijn. Langs de andere kant kan ik wel heel kwaad over iets worden, maar kort daarna is er dan weer geen vuiltje meer aan de lucht.

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Dat is een hele moeilijke opgave. Ik stel hele hoge eisen aan mezelf en daardoor is het moeilijk voor mij om mezelf niet steeds te veroordelen. Ik betrap mezelf er wel eens op dat ik mezelf op mijn kop geef, terwijl dat nergens voor nodig is. Als ik me daarop betrap dan herinner ik mezelf eraan dat ‘wat ik ook doe vandaag, ik ben genoeg en ik ben het waard om lief te hebben.’

Hoe mindful is Saar Galabria trouwdag

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Ik probeer dit wel toe te passen en vaak lukt me dat ook. Als ik bijvoorbeeld een slechte dag heb, dan kan ik zeggen ‘ik begin de dag gewoon opnieuw’. Sommige handelingen doe ik dan ook effectief opnieuw. Zo ben ik een keer terug in bed gekropen om effectief de dag opnieuw te beginnen. Voor mij is elk moment een nieuwe kans. Het is niet omdat het een uur geleden niet gelukt is, dat het nu niet zal lukken. Daarvoor hoef ik zelfs niet tot morgen te wachten.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

De verwachtingen die ik aan mezelf stel en aan anderen opleg. Ik moet leren accepteren dat de dingen niet altijd gaan zoals ik wil dat ze gaan. Wanneer ik niet bewust de controle loslaat, vreet dat enorm veel energie. Met een open geest aan de dag beginnen is ontzettend belangrijk. De dingen laten komen zoals ze komen, is mijn levensdoel.

Hoe mindful is Saar strand

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

13 thoughts on “Hoe mindful is Saar van Galabria

 1. Ik ken Saar en haar blog niet en ik vind dit stuk heel oprecht en eerlijk geschreven. Bewust en liefdevol in het leven staan is heel mooi.

 2. Heel mooi om te lezen. Ik volg Saar al een hele poos en vind haar een prachtig mooi mens. ♥

 3. Wat leuk om te lezen, ik kende haar ook nog niet, zal haar website ook eens bekijken.

 4. Mooie rubriek. Wat heeft Saar deze vragen mooi beantwoord. Kan ook niet anders. 🙂
  En die foto van haar met haar man: prachtig!

 5. Wat een prachtige antwoorden! Ik herken me wel in wat dingen 🙂

 6. Mooie invulling van de vragen 🙂

 7. Xaviera

  Heel mooi om te lezen! Saar is zo’n mooi mens, ik leer altijd heel veel van haar.

 8. Weer zo’n mooi artikel. Het stukje van geduld herken ik wel. Ik merk aan mijzelf ook dat ik voor het een heel veel geduld heb en voor het andere juist minder. Zo rij ik graag paard en met paarden komt mijn engelen geduld naar boven, maar moet ik zelf iets maken en het lukt niet snel genoeg dan ben ik helemaal niet geduldig.

  • Anita

   Ook herkenbaar hoor Els. Op mijn werk met cliënten ben ik veel geduldiger. Misschien verwachten we teveel van onszelf en hebben we daarom minder geduld?

 9. Wat een mooie antwoorden op de vragen! Precies zoals ik Saar ken van haar blog, een mooi en krachtig mens!

 10. Wat een leuke rubriek! Ik ga Saar haar site eens even opzoeken!

  -X-

 11. Het was heel fijn en een hele eer om deze rubriek te mogen invullen. Ik vind het trouwens geweldig om de reacties hierop te lezen 🙂 Bedankt voor deze mogelijkheid lieve Anita!

  • Anita

   Graag gedaan lieve Saar, ik vond het fijn dat je de rubriek in wilde vullen en mij het vertrouwen gaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.