Hoe mindful is Saskia van I live for my dreams

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Saskia van I live for my dreams. Kinderleidster, theeleut, boekenverslinder en crazy cat lady. Ze kan het hardst lachen om haar eigen grappen en blogt alweer 7 jaar op haar van-alles-en-nog-wat lifestyle blog, die regelmatig van lay-out veranderd.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Ik ben een positief ingesteld persoon die altijd vol optimisme ergens voor gaat. Door deze instelling kan ik zeker genieten van elke dag, ook van de kleine dingen. Mijn moeder zei vroeger (tot vervelends toe) altijd ‘Alles gebeurd met een reden’. Naarmate ik ouder ben geloof ik hier ook zeker in. Vanuit mijn opvoeding heb ik meegekregen dat ik alles kan zolang ik er maar met al mijn wilskracht voor wil gaan. Lukt het niet, dan heeft het zo moeten zijn.

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Ja en nee. Ik ben iemand die heel ongeduldig is. Opent mijn laptop internet niet meteen? Ik klik 100x waardoor ik daarna alle schermen opengeklikt krijg. Ook kan ik niet wachten tot we ons huis verkopen en alles duurt me altijd te lang. Echter, op mijn werk ben ik de rust zelve. Ik werk met kinderen en elke dag is anders. Je moet geduld hebben met kinderen die zelf dingen moeten leren, geduldig luisteren naar die ene ouder die altijd klaagt over van alles en zo kan ik nog wel even doorgaan. Collega’s op mijn werk benoemen dit ook vaak, dat ik rustig ben. Daar kan ik het op een één of andere manier wel opbrengen. Misschien omdat ik het zovaak op mijn werk doe dat ik het thuis niet meer kan opbrengen?

Stresskip of de rust zelve?

Stresskip. Zonder enige twijfel. Ik maak me meestal heel erg druk om de kleine dingen. Dingen die in mijn hoofd gaan zitten en die ik graag wil. In echt extreme situaties ben ik trouwens wel de rust zelve en kan ik goed relativeren. Ik vind het altijd vervelend om onbekende dingen te doen. Ik kan dan al een senariolijst in mijn hoofd afspelen met mogelijke gebeurtenissen en afloop. Meestal klopt er geen bal van en heb ik me om niets druk gemaakt. Ik probeer zeker mijn rust te pakken. Dit doe ik door het lezen van een boek, lekker te bloggen, series te kijken, te wandelen of heerlijk buiten te skaten.

Hoe mindful is Sas skaten

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Ik heb zeker wel eens moeite met dingen loslaten. Het relativeren probeer ik altijd maar lukt me niet zo goed als ik zou willen. Sommige dingen die in mijn hoofd belangrijk zijn kan ik niet makkelijk loslaten en daar blijf ik dan constant mee bezig.Ik kan wel een boek gaan lezen of iets anders gaan doen om mijn gedachten eraf te zetten maar naderhand komen ze toch weer terug. Iemand tips?

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Ik heb dit niet altijd gedaan maar kan nu met trots zeggen dat ik blij ben met mezelf. Met de persoon die ik door mijn opvoeding, scholen en gebeurtenissen ben geworden. Ik ben erg tevreden met het leven dat ik nu heb: een leuke man, lieve mensen om me heen en een hele fijne baan waar ik elke dag met plezier naar toe gaan. Ik ben een spontaan persoon die makkelijk contact maakt en zal altijd mezelf blijven ongeacht de omstandigheden. Ik kan met veel liefde zeggen dat ik op een plek ben waar ik ooit hoopte te zijn.

Hoe mindful is Sas i live for my dreams

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Ja, dat kan ik. Elke tegenslag zie ik als een leerdoel. Heb ik die ene baan niet gekregen? Er komt vast wel weer wat anders op mijn pad. Werkte het niet op de manier die ik in mijn hoofd had? Dan proberen we wat anders. Ik kan best wel veel schakelen waardoor telleurstellingen meestal uitblijven of in ieder geval niet lang duren. Het stresskip gehalte kan ik dus ook in een relatief korte tijd weer ombuigen, wat erg fijn is en zeker wat tijd heeft gekost.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Controle. Ik ben iemand die echt een controle freak is. Alles moet volgens een planning en gestructureerd. Iets wat erg veel energie van me vergt. Ik ben al bezig stapje voor stapje dit minder te doen. Want sommige dingen maken nou eenmaal niet uit, hoewel dit krampachtig vast houden mij soms ook wel weer een stukje rust en duidelijkheid geeft. Ik ben dus zeker bezig om hierin een ballans te vinden.

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

8 thoughts on “Hoe mindful is Saskia van I live for my dreams

 1. Heel herkenbaar Saskia en wat leuk trouwens dat wij jouw invulling mogen lezen!
  Voor het loslaten van dingen: misschien moet je ze eens opschrijven of van je af schrijven (voor jezelf uiteraard niet voor je blog). Als je ze dan eenmaal hebt opgeschreven, kun je misschien verder?

 2. Leuk Saskia om te lezen :-). Goed dat je met trots kunt zeggen dat je blij bent met jezelf :-). En terecht! Houden zo!

 3. Leuk om zo Saskia nog weer wat beter te leren kennen! En ja, controle en loslaten… het blijft soms lastig…

 4. weer leuk om dit te lezen…
  Komt wel over zoals ik Sas ‘ken’ lijkt me echt een leuke meid

 5. Ik herken er veel in hoor: Stresskip, moeite met loslaten, een laptop die niet werkt en dan 100x erop klikken. Trouwens, wat ik ook zo leuk vind: Een foto van Saskia haha! Dit blijft echt een leuke rubriek

 6. Wat leuk om op deze manier Saskia weer wat beter te leren kennen; hoewel het al heel goed past bij het beeld dat ik van haar had. Mooi om je invulling te mogen lezen Sas!

 7. Heel erg leuk om te lezen Sas!

 8. Oh wel gelezen maar zie dat ik nog niet eens heb gereageerd… WHOOPS. Heel erg bedankt Anita dat ik hieraan mee mocht werken! De reacties op dit artikel zijn super lief<3 Blij dat ik overkom op deze manier in het artikel, wat mensen van me gewend zijn.

  Dank voor het idee Inge, opschrijven werkt half en niet altijd even effectief. Wel ben ik meer fysiek bezig wat helpt: skaten, wandelen, sporten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.