Hoe mindful is Saskia van images and words

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy!

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Saskia van images and words. Op haar lifestyle blog vind je artikelen over alles wat ze leuk vindt. In het bezit van een motor en doet graag verslag van de vele reizen die ze maakt. Fotografie, muziek en haar katten maken haar daarnaast ontzettend gelukkig.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Ik probeer zo positief als mogelijk in het leven te staan. Te genieten van alle dingen die ik doe. En de dingen die moeten op een zo leuke manier als mogelijk te doen en ervaren. Vooral bij de kleine (geluks)momentjes probeer ik tegenwoordig wat vaker stil te staan (mijn I Heart It rubriek op mijn blog). Dit omdat het tegenwoordig vaak draait om bezittingen en het pronken daarmee. Alles moet groter en beter en mooier. Terwijl het juiste de kleine eenvoudige dingen zijn die het leven zo leuk maken.

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Ja. Ik doe liever iets meteen goed ook al duurt het dan iets langer. Ook als jonger meisje kon ik uren fröbelen in een kleurboek. Of nu, als ik ergens mee bezig ben kan ik daar echt geconcenteerd mee bezig zijn en mijn gedachten helemaal verzetten. Vaak kan dat ook nog een threpeutisch/rustgevend werken.

Stresskip of de rust zelve?

Tegenwoordig gelukkig weer steeds vaker ‘de rust zelve’. Ik heb een tijdje wat minder goed in mijn vel gezeten en merkte dat vooral door een gehaaste en gestreste houding. Door steeds heel bewust mijn pauzes en rustmomenten te pakken ben ik hiermee aan de slag gegaan. Bewust tijd plannen om te sporten en mijn vrje tijd ook echt vrije tijd te laten zijn. Een heel leerproces om zo te gaan denken en doen. Maar merk wel dat het nodig is om niet weer in herhaling te vallen richting de burnout achtige klachten die er eind vorig jaar waren.

hoe mindful is saskia images words

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Ik kan soms lang piekeren over kleine en grotere dingen. Iets wat ik eigenlijk al mijn hele leven doe. Wel probeer ik het tegenwoordig sneller een oplossing te bieden door er actie op te nemen. Dus een gesprek aangaan om mijn hart te luchten of iets doen waardoor het issue verholpen wordt. Hoe moeilijk dat soms ook is. Het zorgt wel weer voor innerlijke rust.

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Waar ik vroeger als jong volwassene nogal eens onzeker was over mijn uiterlijk, mijn kunnen en wat anderen van mij vinden sta ik tegenwoordig gelukkig wat zekerder in het leven. Stiekem vind ik dat ik het goed voor elkaar heb: een gelukkig huwelijk met een super lieve man, een vaste baan, geen financiële problemen. Ik kan de dingen doen die ik graag wil, kan mooie spullen aanschaffen en ga regelmatig erop uit.

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Tot op een bepaalde hoogte. Iets met een emmertje en een druppel. Ik kan veel geduld opbrengen en vaak overnieuw beginnen. Op een gegeven moment houdt het gewoon op. Meestal begin ik dan te mokken en te mopperen op mezelf vooral.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

De negatieve invloed die het gedrag van anderen soms op mij heeft. Ik ben als een spons. Heerst er ergens een negatieve sfeer dan heeft dat meteen impact op mijn eigen humeur. Daarin ben ik nog zoekende. Ik ga in mei en juni een tweedaagse cursus “effectief communiceren” volgen die me daarin hopelijk wat handvaten gaat geven.

 hoe mindful is saskia motorrijden

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

6 thoughts on “Hoe mindful is Saskia van images and words

 1. Leuk om Saskia te leren kennen, ik kende haar blog sowieso ook nog niet.
  Blijf dit een leuk item vinden 😀

 2. Wat leuk om Saskia hier tegen te komen!
  En ik bedenk me net dat ik al een tijdje niet meer op haar blog ben geweest…
  * surft nu verder *

  • Anita

   Wat leuk dat je Saskia hierdoor weer herontdekt!

 3. Wat een stoere foto op de motor! Saskia is een “bekende” leuk om dit te lezen.

 4. Weer een leuk artikel om te lezen. Zo leer je mensen toch anders kennen. Fijn dat je vind dat je het zo goed voor elkaar hebt! Zo klinkt het ook :-).

  Leuke foto als afsluiter!

 5. Leuk om jouw antwoorden te lezen Saskia. Heel herkenbaar wat je schrijft onder ‘Welke energievreters wil je de baas zijn?’, ik ben ook zo’n spons die alles opneemt. Mooi dat je die cursus gaat doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.