Hoe mindful is Sytse van The S Files

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door Sytse van The S files. Een emotionele en frisse Fries die samenwoont met DLVZL en twee katten. Sytse leeft in volle overgave en is druk bezig met het nastreven van geluk. Schrijven is zijn passie en hij doet zijn best om zo mindful als mogelijk te leven in de chaotische wereld.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Ik denk dat ik best wel positief ben. Ik probeer altijd overal het beste in te zien en dat ook te koesteren. Soms wordt het me wel heel lastig gemaakt en kan ik mijn positiviteit niet altijd vasthouden. Maar als ik alleen maar positief was, zou dat ook niet gezond zijn, toch?

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Meestal wel. Ik probeer alles heel bewust te doen zodat ik me ook echt maar met één ding bezig houd. Soms komt er wel iets anders tussendoor maar ik heb dan (meestal) heel gauw de focus weer bij waar ik mee bezig was en zou moeten zijn. Ik weet wel dat het eerst lastiger was, maar hoe langer je iets doet hoe gemakkelijker het wordt.

Stresskip of de rust zelve?

Haha, wil je een eerlijk antwoord of een mindful antwoord? Als ik eerlijk ben, ben ik soms een stresskip. Maar als ik dan de situatie weer laat bezinken, dan komt de rust wel weer terug en kan ik dingen goed relativeren. Dan weet ik weer even dat die ene situatie helemaal niet zo vreselijk is als ik in eerste instantie dacht. Soms gaan mijn emoties wel met mij op de loop, maar ik leer dat steeds meer onder controle te houden.

Hoe mindful is Sytse genieten zonsondergang

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Dat verschilt per situatie. Sommige dingen/mensen kan ik heel gemakkelijk los laten. Dingen veranderen en zo ook mensen. Soms voegt het gewoon niet meer. Daar heb ik na een paar dagen bedenktijd meestal wel vrede mee. Het ene weegt zwaarder dan het anderen en soms is het gewoon beter. Al weet ik dan nog niet altijd waarom.

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Nee en dat ligt aan de manier waarop ik met mezelf om ga. But i’m working on that. Ik probeer veel beter voor mezelf te zorgen. Bewustere keuzes te maken over eten, sporten, de mensen waar ik mee omga en ik probeer rustig aan mezelf anders te bekijken.

Hoe mindful is Sytse The S files

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Vaak wel. Als ik iets gedaan wil krijgen, dan gaat dat ook altijd wel. Soms niet de eerste, tweede, derde of vierde keer, maar een vijfde keer wel. Je kunt zo vaak vallen als je wilt. Als je maar één keer meer opstaat dan je bent gevallen, voor mij is dit zo gewoon geworden. Ik heb als kind best wel vaak mezelf moeten herpakken en dat heeft gemaakt dat ik het nu veel gemakkelijker kan.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Piekeren. Ik pieker wel eens. Ik bedenk dan allemaal verschillende scenario’s op één en dezelfde situatie. Daar word ik gek van. Al helemaal omdat het toch anders loopt dan een van de door mij bedachte scenario’s. Daarnaast wil ik niet meer zo onzeker zijn. Ik ben soms best onzeker als ik ergens in m’n eentje naartoe moet. Dat is vaak helemaal nergens voor nodig maar het vreet wel echt energie. Daarom ga ik nu ook meer dingen alleen doen zoals Weightwatchers, een persevenement en ik ga vrijwilligerswerk doen. Dat patroon van onzeker zijn voor nieuwe dingen moet ik nu toch eindelijk maar eens doorbreken.

Hoe mindful is Sytse poes sushi

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

6 thoughts on “Hoe mindful is Sytse van The S Files

  1. Leuke blog! Knap dat Sytse over zijn angsten en onzekerheden probeert heen te stappen. Niet altijd makkelijk maar wel de moeite waard.

  2. Leuk interview. Heel erg knap dat je aan de slag bent gegaan met je onzekerheid!

  3. Wat leuk om Sytse zo beter te leren kennen. Lastig hoor, om over je angsten heen te stappen. Het is niet zo makkelijk als het lijkt, ik weet er alles van!

  4. Vind het inspirerend om te lezen dat je alles wat je wilt veranderen op dit moment aanpakt, Syts. Zo makkelijk is dat niet, en je doet dat toch maar even! Naar persevents gaan, alleen ergens naar toe gaan, proberen beter voor jezelf te zorgen. Heb ik veel bewondering voor!!

  5. Wat leuk om je zo nog beter te lezen kennen Sytse :-). Volgens mij heb je niks om onzeker over te zien :-).

  6. Knap dat je uit je comfortzone bent en nieuwe dingen aan het doen bent. Leuk interview is het geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.