Hoe mindful is zo simpel is dan geluk

Mindfulness is bewuster leven met aandacht voor de kleine dingen in het leven. Leven in het nu en niet met je gedachten afdwalen naar het verleden of de toekomst is hierbij het streven. Proberen om de dingen niet op de automatische piloot uit te voeren, op je ademhaling letten en je leven niet te laten leiden door verplichtingen horen hier ook bij. Zelf probeer ik hier heel bewust mee bezig te zijn, maar ik vroeg mij af hoe jij dat doet. Een nieuwe rubriek, hoe mindful is…, is hiermee geboren. Elke eerste maandag van de maand laat ik een ander aan het woord door het invullen van onderstaande zeven vragen, enjoy!

Hoe mindful is logo mindjoy

Vandaag worden de vragen beantwoord door zo simpel is dan geluk. Deze dame blogt over de kleine dingen in het leven en beleefd elke dag wel een moment van geluk. Muziek, lezen, familie en vrienden zijn ontzettend belangrijk voor haar en ze hoopt anderen met haar blog te kunnen aanzetten om te genieten van de kleine dingen in het leven.

Hoe omschrijf je jouw levenshouding?

Al jong was ik mij ervan bewust dat het leven eindig is en dat je dus iedere dag moet genieten van het leven. Hierdoor ben ik heel erg positief en optimistisch ingesteld en probeer ik alles uit het leven te halen. Ik geniet van het leven, van de grote, maar juist van ook de kleine dingen. Dankzij mijn chronische ziekte is het niet altijd even makkelijk, maar toch zet ik door en probeer ik echt iets van mijn leven te maken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat je zelf je eigen geluk kan creëren. Natuurlijk heb je niet altijd invloed op de situatie, maar je bepaalt zelf hoe je met een situatie omgaat. Je bepaalt zelf welke gedachten en gevoelens je hebt bij een bepaalde situatie. Overigens ben ik niet iemand die vind dat je altijd positief moet zijn, ook de negatieve emoties mogen er zijn. Alleen is het wel belangrijk om niet in die negatieve emoties te blijven hangen. Anders gaan deze emoties jouw geluk in de weg staan.

Kan je geduld opbrengen bij de dingen die je doet?

Soms. In contact met andere mensen kan ik heel erg veel geduld opbrengen. Zo neem ik de tijd om te luisteren naar vrienden of leg ik in alle rust drie keer hetzelfde uit aan een collega. Wanneer iets echter puur om mijzelf draait is mijn geduld ineens als sneeuw voor de zon verdwenen. Zo kan ik bijvoorbeeld heel erg geïrriteerd raken als mijn laptop niet mee wil werken.

Hoe mindful is simpel geluk strand

Stresskip of de rust zelve?

De rust zelve. Ik ben absoluut geen stresskip en kan altijd rustig blijven in stressvolle situaties. Daarnaast maak ik me ook niet snel druk om dingen. Waar klasgenoten bijvoorbeeld helemaal gestrest kunnen zijn vanwege een moeilijke toets, ben ik iemand die het gewoon op zich af laat komen. Ik doe mijn best en meer kan ik niet doen. Dit betekent overigens niet dat ik met de pet naar dingen gooi. Ik ben namelijk wel perfectionistisch en wil alles zo goed mogelijk doen. Zo goed mogelijk dus, maar zonder stress.

Heb je moeite met loslaten of gaat dat je gemakkelijk af?

Het verschilt heel erg per situatie of ik daar moeite mee heb. Over het algemeen gaat loslaten mij goed af. Ik zal bijvoorbeeld geen dingen van mijn werk (als doktersassistent) mee naar huis nemen. Ook kan ik dingen rondom mijn gezondheid inmiddels goed loslaten. Geïrriteerd raken omdat ik in een file terecht kom doe ik ook niet meer. Als ik ergens echter heel veel moeite mee heb of het mij ontzettend raakt vind ik het lastiger om het los te laten. Dan kost het wel even wat tijd voor ik het naast me neer kan leggen.

Kan jij mild naar jezelf kijken zonder te oordelen, kan je jezelf dus accepteren zoals je bent?

Om heel eerlijk te zijn kan ik mijzelf niet altijd accepteren hoe ik ben. Meestal wel gelukkig, maar soms heb ik wel moeite met dingen. Door mijn gezondheid kan ik eigenlijk niet meer helemaal de persoon zijn die ik was. Over het algemeen vind ik dat geen probleem, maar een enkele keer vind ik het wel lastig. Het is eigenlijk niet zo dat ik mezelf niet accepteer zoals ik ben, maar meer dat ik op die punten niet kan accepteren dat ik niet meer kan zijn wie ik was. Snappen jullie het nog?

Hoe mindful is zo simpel is dan geluk

Kan je telkens weer met een frisse blik ergens naar kijken en opnieuw beginnen?

Vaak lukt het mij inderdaad wel om iets achter me te laten en opnieuw te beginnen. Binnen vriendschappen heb ik hier echter wel eens moeite mee. Wanneer er iets gebeurd is dat mij heeft gekwetst ben ik altijd wel bereid om het uit te praten of achter me te laten. Alleen blijft het op één of andere manier toch bij me en zal het mij een volgende keer opnieuw kwetsen, terwijl ik dan weet dat het niet nodig is. Het is een beetje lastig om uit te leggen zonder specifiek voorbeeld.

Welke energievreters wil je de baas zijn?

Waar ik zelf niet altijd goed tegen kan is de negativiteit van sommige mensen. Op zich is er niets mis met negativiteit, ook negatieve emoties horen erbij en mogen er zijn. Wanneer iemand echter alleen maar negatief is en alleen maar klaagt, maar verder niks doet om zich beter te voelen, dan vind ik het heel lastig om daar mee om te gaan. Het kost mij echt heel veel energie om constant alleen maar ellende aan te horen als ik mijn tijd met iemand door breng. Daarnaast kost de chronische pijn die ik heb (en de andere klachten die daarbij komen kijken) mij heel erg veel energie. Gelukkig heb ik wel geleerd om hier mee om te gaan. Hoewel ik mijn klachten op zich niet de baas kan zijn, kan ik er wel goed mee omgaan en zorgen voor een goede balans. Bovendien kan ik zelf bepalen hoeveel invloed mijn klachten op mijn gemoedstoestand hebben. Weinig om precies te zijn, ik ben een gelukkig mens!

Hoe mindful is simpel geluk eurodisney

Wil jij ook bovenstaande vragen invullen in deze rubriek? Neem dan even contact met mij op via het contactformulier of onderstaande social media kanalen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook  | Pinterest

17 thoughts on “Hoe mindful is zo simpel is dan geluk

 1. Wauw wat heb jij dit mooi verwoord zeg. Ik probeer ook zo mindfull te lezen en me vooral minder aan dingen te irriteren. Ik ga deze vragen van je overnemen als je dat goed vind, uiteraard vermeld ik jouw mooie blog.

 2. Dit was weer zo mooi om te lezen. <3

 3. Ik heb duidelijk het stukje gemist dat de vragen zijn gesteld aan zo simpel is geluk. Ik neem de blog dan ook niet over. Desondanks blijft het feit dat alles mooi verwoord is.

  • Anita

   Als je wil kan je een keer in deze rubriek op mijn blog komen Debby, laat maar weten!

 4. Wat fijn dat je alles zo goed los kan laten. Petje af!

 5. Heel erg mooi om te lezen en wat een prachtige foto. Dat negatieve in mensen, daar heb ik het ook vaak erg moeilijk mee. Ik herken dat wel. X

 6. Oh dat stukje wat je schrijft over geduld hebben met anderen en geen geduld met jezelf.. Enorm herkenbaar!

 7. Weer heel mooi om te lezen en mooie foto’s.

  Elke keer denk ik ja ik ga mij aanmelden maar ik pas elke keer weer. Wellicht zie je mij snel Anita want ik vind dit altijd een heel leuk rubriek.

  • Anita

   Ik zie je mailtje wel verschijnen dan 😉

 8. Mooi stukje! Mooie levenshouding ook 🙂

 9. Wat weer mooi ingevuld. Ik kan ook niet zo goed tegen mensen die als maar klagen. Al betrap ik me er wel eens op dat ik het soms ook wel goed kan ;-).

 10. Wat een mooie antwoorden.. heel inspirerend

 11. Ik zou wel graag minder een stresskip willen zijn. Maar dat valt niet altijd mee als er zich lastige situaties voordoen. Ik ben zo rustig als de situatie is ; )

 12. Heel mooi om te lezen. Mooie levenshouding ook!

 13. Wat super inspirerend om zo’n blog steeds door anderen te laten invullen. Hele mooie antwoorden!

 14. Wauw, wat een mooie reacties! Heel erg bedankt allemaal!
  Anita, heel erg bedankt dat ik mee mocht doen aan deze rubriek. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.