Op z’n tijd is een pizza wel lekker en het is erg makkelijk om gewoon een bevroren pizza te kopen en deze in de oven te schuiven. Of er natuurlijk eentje te laten bezorgen/ af te halen. Door de home made challenge die ik in januari heb gedaan ben ik vaker gaan kijken hoe ik producten zelf kan maken. Deze keer hebben we zelf pizza gemaakt en omdat we de BBQ chicken variant heerlijk vinden was de keuze al snel gemaakt.
Ingrediënten barbecue chicken pizza
Je kan ervoor kiezen om de pizza met gist te maken maar dan moet je hem ook lange tijd laten rijzen. Wij kozen ervoor om alleen bakpoeder, en in ons geval baking soda, te gebruiken. Zo heb je toch een beetje luchtigheid, maar hoef je het deeg geen anderhalf uur te laten staan.
- 225 gram tarwebloem, wil je er ander meel in verwerken doe dit dan in een verhouding van 90% tarwemeel en 10% ander meel
- 3 gram bakpoeder/baking soda
- 3 gram zout
- 7,5 ml olijfolie
- 120 ml water
- Klein blikje tomatenpuree
- Italiaanse kruiden en paprikapoeder naar smaak
- 1 tomaat
- 6 champignons
- 1/3 paprika
- Gerookte pikante kip
- Geraspte kaas
- Barbecuesaus
- Snufje peper en zout
Bereiding pizza deeg
Weeg je tarwebloem af en doe deze in een kom, meng de bakpoeder, zout, olijfolie en water er doorheen. Kneed het deeg een paar minuten totdat het mooi egaal is. Dit kan machinaal of met de hand. Leg wel wat bloem op je werkblad als je het gaat kneden, dit omdat het anders eraan vast gaat plakken. Als het deeg klaar is maak er een bal van en dek het af met wat keukenplastic. Laat het een half uur rusten.
Pizza beleggen
Rol het deeg na het rusten uit op wat bakpapier en zorg dat het overal even dik is. Heb je een pizzasteen dan is dat natuurlijk ontzettend ideaal. Deze hebben wij echter niet dus we maken gebruik van een bakplaat met bakpapier. Smeer de tomatenpuree uit over de bodem (binnenkort wil ik de puree ook eens zelf gaan maken) en strooi hier wat Italiaanse kruiden overheen. Snijd de tomaat, champignons en paprika in kleine stukjes en beleg hiermee je pizza. Breng het op smaak met wat paprikapoeder, peper en zout, leg de kip erop, strooi er wat kaas overheen en maak het af met de BBQ saus. Bak de barbecue chicken pizza 15 minuten op 220 graden in de oven en geniet.
Ga jij wel eens voor een zelfgemaakte pizza?
Oh yum! Zelfgemaakte pizza! Zeker een van mijn favoriete dingen om te eten. Dit ziet er super uit! 🙂
Dit ziet er heerlijk uit. Ik maak zelf zelden pizza maar ik vind het sowieso lekkerder dan een Domino of supermarkt pizza.
Woaaaah ziet er heerlijk uit!
Ik vind de Dr. Oetker BBQ Chicken pizza zooooo lekker – maar deze ziet er gewoon BETER uit. Ik ga hem maken!
thnx voor je super enthousiaste reactie. Hij is alleen wel minder fluffy maar wel erg lekker 😉
Ziet er erg goed uit!! Wij gaan vaak voor makkelijk; of van de supermarkt (liefst ristorante) of restaurant in de buurt. Toch vind ik dat ik deze binnenkort eens moet gaan maken. En dan zorg ik er voor dat het ‘plateautje’ om de pizza op te leggen goed staat… ;-).x
Haha, ja dat is wel zo handig 😉
Dat ziet er echt heerlijk uit!
Oehlalala! Lekker!
Oh! Nu krijg ik enorme trek. Ik ben dol op pizza
Mmm. Lekker! Ik heb laatst een een pizza gemaakt met een half turks brood. Was ook lekker :-).
Is idd ook een goed idee. Hoef je alleen maar te beleggen 🙂
de bbq pizza koop ik regelmatig…
dit ga ik volgende keer dus gewoon zelf maken
thnx, hij ziet er echt mega lekker uit
Ik wil een tijden eens zelf een pizza maken, lijkt me gewoon gezonder dan zo’n diepvries- of bezorggeval.
Komt er alleen niet van…
Deze ziet er in elk geval smakelijk uit.