Home made challenge | aankondiging #2

Begin van het nieuwe jaar is vaak de tijd dat mensen weer gaan diëten, sporten en goede voornemens tot uitvoering proberen te brengen. Echter is het een levenswijze en bewustwording van je eetgewoontes en relatie met eten. Ik heb mijzelf als doel gesteld het komende jaar meer recepten uit te proberen en hiermee samenhangend wil ik de home made challenge weer aangaan. Misschien vind je het leuk om mee te doen? Lees dan vooral verder en ga samen met mij de home made challenge aan.

Home made challenge logo mindjoy

Inhoud home made challenge

In de supermarkten vind je een hele hoop kant-en-klaar producten, zoals bijvoorbeeld broodsalades en soep, die met regelmaat in mijn winkelmandje belanden. Maar het zit vol met zout, E-nummers en andere ingrediënten met lange namen terwijl het zo goed zelf te maken is. Maar waarom doe ik dat dan niet? Gemak dient de mens, zowel R. als ik hebben niet altijd zin en tijd om uitgebreid in de keuken te staan. En eigenlijk hoeft dat niet eens want sommige gerechten heb je net zo snel zelf gemaakt. Echter doen we het gewoon te weinig. In de maand februari wil ik daarom een challenge aangaan en 5 producten eens echt home made gaan maken. Zo beslis ik zelf wat ik aan de gerechten toevoeg. Je kiest, als je mee wil doen, zelf wat je home made gaat maken tijdens deze challenge, maar ik vraag je wel met enkele zaken rekening te houden:

 • Maak gebruik van het logo als je een blogpost over de home made challenge plaatst en hashtag #homemadechallenge op social media;
 • Word lid van de facebook groep als je op de hoogte wil blijven van de voortgang, om te zien wie er allemaal met de challenge meedoen en ideeën uit te wisselen.

Mijn home made challenge

Vorig jaar bestond mijn challenge uit het maken van brood, broodsalades, erwtensoep, ragout en het zelf maken van sushi. Alle recepten en hoe ik de home made challenge ervaren heb zijn terug te vinden op mijn blog, inclusief de kosten per gerecht. De gerechten die ik dit keer home made wil gaan maken zijn de volgende:

» Bitterballen/kroket, eens kijken of het home made lekkerder gaat zijn;
» Friet, bij bovenstaande hoort natuurlijk ook zelfgemaakte friet;
» Spekkoek, een hels karwei maar ik wil het echt een keer zelf gaan maken;
» Brood, vorige keer was het finaal mislukt dus ik ga graag voor de herkansing;
» Worstenbrood, als echte Brabander kan worstenbrood natuurlijk niet ontbreken in deze challenge.

Doe jij ook mee met de home made challenge?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook Pinterest

18 thoughts on “Home made challenge | aankondiging #2

 1. Ik doe mee! toevallig laatst de home made enchiladas gemaakt.. Echt super lekker. Normaal pakken we zo’n knorr pak maar nu dus echt niet meer!

  • Anita

   Zelfgemaakt is inderdaad veel lekkerder en zoveel extra werk is het ook niet 🙂

 2. ik wil ik meer zelf maken..
  en vind het eigenlijk nog gewoon leuk uit…
  Mijn doel voor dit jaar meer bakken..
  Plan voor dit weekend, bananenbrood, rode linzensoep en stoofvlees

 3. Ik doe mee. Mijn lunches kunnen best wel wat meer aandacht gebruiken.

  • Anita

   Leuk Hanneke, ik heb je verzoek op FB geaccepteerd. Daar kan je het document aanvullen wat je wil gaan maken

 4. Leuk, misschien doe ik wel mee!

 5. Toevallig maak ik al heel veel zelf thuis, maar er zijn vast nog dingen te vinden die ik home made kan maken. Ik ga eens rondsnuffelen of ik iets vind wat leuk en lekker is en dan doe ik misschien ook wel mee!

  • Anita

   Je kan het jezelf zo gemakkelijk of moeilijk maken als je zelf wil Saar 🙂

 6. Leuk! Ik vond het vorig jaar ook heel leuk om deze challenge te volgen. Ik ben heel benieuwd naar de bitterballen/kroket en friet!

 7. Wat een leuke challenge! Ik maak sowieso altijd vers eten klaar omdat ik geen geraffineerde suikers eet. Ik eet wel soms eens pizza bij een pizzeria of friet van de frituur.

 8. Op mijn werk heb ik samen met wat cliënten wel eens een poging gedaan om bitterballen te maken. Super gezellig, maar wát een zooi haha. Uiteindelijk hebben we het prutje maar op brood gesmeerd. Qua smaak trouwens heeel prrrrima! Ben benieuwd naar jouw resultaten!

  • Anita

   Oké dat beloofd wat dan! Ik ben ook heel benieuwd 🙂

 9. Ik maak eigenlijk al al mijn eten zelf. Ik kook vrijwel nooit uit pakjes. Dus voor mij is dit niet echt een challenge, maar gewoon een levenswijze.

 10. Wat leuk! Daar zal je vriend vast blij mee zijn? :-).

 11. Leuke challenge! Ik eet zelf eigenlijk alleen maar homemade, dus ik hoef niet mee te doen! Maar ik ben benieuwd naar je progress! Succes en eet smakelijk! 😉

 12. Ik probeer altijd zo veel mogelijk zelf te maken en dat is zoveel lekkerder dan al die dingen uit pakjes. Wat ik nog wel graag zou willen, is een goed recept voor naan brood. Dat is zoooo lekker, maar het is me nog niet gelukt om de smaak zelf na te maken.

 13. Een goede challenge, want er zit vaak zoveel troep in die zakjes! Ik moet zeggen dat ik het zelf wel lastig vind om volledig alles zelf te maken. Zo vind ik bijvoorbeeld de ‘saus’ van de Tortilla’s van Knorr Wereldgerechten fan-tas-tisch. Het is me nog niet gelukt om dat zelf zooo lekker te krijgen. En dan vind ik dan vaak wel jammer hoor. Ik probeer nu meestal een goede combi: als in: een beetje van jezelf, en een beetje van Maggi (of Knorr of wat anders zeg maar).

 14. Wat een goed initiatief zeg! Veel gezonder ook om zelf alles te maken, zit tegenwoordig zoveel troep in die kant en klare zakjes! Succes <3 Misschien ga ik z'n challenge ook wel eens aan, lijkt me top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.