Home made challenge | aankondiging

Begin van het nieuwe jaar is vaak de tijd dat mensen weer gaan diëten, sporten en goede voornemens tot uitvoering proberen te brengen. Echter, zoals je las in mijn mindful omgaan met eten artikel, is het een levenswijze en bewustwording van je eetgewoontes en relatie met eten. Ik ben momenteel druk bezig met de opdrachten uit het boek maar hiermee samenhangend wil ik een challenge aangaan. Misschien vind je het leuk om mee te doen? Lees dan vooral verder en ga samen met mij de home made challenge aan.

Home made challenge logo mindjoy

Inhoud home made challenge

In de supermarkten vind je een hele hoop kant-en-klaar producten, zoals bijvoorbeeld broodsalades en soep, die met regelmaat in mijn winkelmandje belanden. Maar het zit vol met zout, E-nummers en andere ingrediënten met lange namen terwijl het zo goed zelf te maken is. Maar waarom doe ik dat dan niet? Gemak dient de mens, zowel R en ik hebben niet altijd zin en tijd om uitgebreid in de keuken te staan. En eigenlijk hoeft dat niet eens want sommige gerechten heb je net zo snel zelf gemaakt. Echter doen we het gewoon te weinig. In de maand januari wil ik daarom een challenge aangaan en 5 producten eens echt home made gaan maken. Zo ben ik ook mindful met eten bezig en beslis ik zelf wat ik aan de gerechten toevoeg. Je kiest, als je mee wil doen, zelf wat je home made gaat maken tijdens deze challenge, maar ik vraag je wel met enkele zaken rekening te houden:

 • Maak gebruik van het logo als je een blogpost over de home made challenge plaatst en hashtag #homemadechallenge op social media;
 • Word lid van de facebook groep als je op de hoogte wil blijven van de voortgang, om te zien wie er allemaal met de challenge meedoen en ideeën uit te wisselen.

Mijn home made challenge

De gerechten die ik graag in januari home made wil gaan maken zijn de volgende:

» Brood, ik koop het altijd en heb het nog nooit zelf gemaakt dus dat wordt een uitdaging.
» Broodsalades, heerlijk voor op het zelfgemaakte brood en natuurlijk beter dan kant-en-klaar.
» Erwtensoep, bij de winter past deze soep natuurlijk ontzettend goed en ik wil het nu eens zelf gaan maken.
» Ragout, ik had tijdens het bezoek aan Thorn een ontzettend lekkere ragout op en nu wil ik het nooit meer uit een blik eten.
» Sushi, als sushi liefhebber moet ik het toch ook gewoon zelf kunnen maken.

Oh en spekkoek, churros en pasta wil ik ook nog eens zelf proberen te maken. Maar eerst  bovenstaande producten en dan kijken we wel weer verder.

Doe jij ook mee met de home made challenge?

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

19 thoughts on “Home made challenge | aankondiging

 1. Klinkt goed en het is natuurlijk veel beter. Ik denk er nog even over na. De factor tijd houdt me nu nog tegen.

  • Anita

   Zou leuk zijn als je meedoet Petra, maar snap dat het naast werk en gezin moeilijker wordt!

 2. Ik maak niet zelf brood of pasta, maar kook verder wel alles vers! Hier geen pakjes of potjes, inderdaad vanwege de grote hoeveelheid zout en de E-nummers. Als je er eenmaal vanaf bent, wil je het ook niet meer; ik heb de hele avond dorst! Heel af en toe nog wel een soepje stiekem hoor ;-). Ook mijn kinderen krijgen geen potjes, zou het raar vinden als ik zelf alles vers eet en hij niet. Alleen soms wanneer we weg zijn, daar ben ik met de tweede al wat makkelijker in dan ik met de oudste was. Maar dan alleen met de warme maaltijd, fruit altijd vers.
  Succes met de challenge!! Ben benieuwd naar je ervaringen!

  • Anita

   Thnx! En wat goed dat je niets met pakjes en potjes doet. Pakjes gebruiken we hier ook bijna niet, maar het zijn meer de kant-en-klaar producten die je opwarmt.

 3. Wat een leuke challenge, het is inderdaad veel beter om alles zelf te maken! Ik ga nog niks beloven (i.v.m. energie hebben) maar als ik iets homemade ga maken zal ik het zeker laten weten en meedoen.

 4. Dit klinkt echt super leuk 😀 we wilden toch al een tijdje lang brood maken, dus waarom niet nu? 🙂

  • Anita

   Wat leuk dat je mee wil doen!! Ben benieuwd wat je verder nog wil gaan maken.

 5. Wow wat een challenge. Super knap dat je hieraan begint. Ik ga dit zeker volgen.

 6. Ik doe zeker mee!

 7. Wat een goed idee! Veel beter dan eten uit blik natuurlijk. Ik ga dit zeker volgen.

 8. klinkt goed, helemaal in combi met dat boek van mij…
  ik kom bijna nooit op fb, maar ga toch even lid worden van de groep…
  en eens zien wat ik op mijn blog kan delen…

  • Anita

   Wat leuk! Ik ben benieuwd, past idd goed bij het boek wat je laatst online plaatste

 9. Wat een super leuk idee, ik kan alleen niet koken dus sla over 😉
  Ben wel erg benieuwd naar jou invulling en foto’s!

 10. Oesja

  Ik doe mee!!

  • Anita

   Super leuk meis! Zag je verzoek op FB 😉

 11. Wat ontzettend leuk, had het laatst voorbij zien komen op bloglovin maar geen tijd gehad om verder te lezen. Ik ga zeker weten meedoen, nu alleen nog bedenken wat ik dan ga maken.

  • Anita

   Leuk dat je mee gaat doen Linda! Erg benieuwd wat je wil gaan maken!

 12. Ik maak altijd alles al zelf, als je hulp nodig hebt dan hoor ik het wel ok 🙂

 13. Hoi,
  ben hier via jacqueline gekomen, wat een leuke uitdaging!! denk dat ik hieraan mee ga doen gr Bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.