Home made challenge | paddenstoelenragout + kipsaté salade

De home made challenge is in volle gang en ik zie al een heleboel lekkere recepten verschijnen. Zo maakte Jacqueline een gezonde energie reep en Linda een Italiaans stoofpotje. Ook in de Facebook groep worden een heleboel heerlijke recepten geplaatst en er zijn zelfs een paar nieuwe deelnemers bijgekomen. Zo ontzettend leuk! Vandaag heb ik weer twee recepten, die ik heb uitgeprobeerd, voor jullie op een rijtje gezet.

Home made challenge logo mindjoy

Paddenstoelenragout

Sinds ik de zelfgemaakte ragout in Thorn op had wilde ik nooit meer ragout uit blik eten. Een paar dagen laten plaatste Anki van zilverblauw een recept voor paddenstoelenragout en die heb ik natuurlijk meteen opgeslagen. Afgelopen weekend ging ik ermee aan de slag. Ik moet zeggen hij was echt ontzettend lekker en niet eens zo moeilijk om te maken. Dus die ga ik ook zeker vaker maken.

Ingrediënten paddenstoelenragout (2-4 personen)

  • 50 gram (room) boter
  • 50 gram (tarwe) bloem
  • 1 blokje groentebouillon
  • Scheutje witte wijn
  • Olie of boter om in te bakken
  • 1 ui
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • Bosje peterselie
  • 125 ml kookroom
  • Peper

Ik liet de wijn weg omdat R en ik geen alcohol drinken. En ja ik weet dat het verdampt! We hebben het namelijk niet in huis en voor een recept ga ik dat niet speciaal kopen, de smaak is ook prima zonder.

Ingredienten paddenstoelenragout

Bereiding paddenstoelenragout

  • Snijd de ui in kleine stukjes, borstel de paddenstoelen en snijd deze in de grootte die jij wil;
  • Smelt de boter op laag vuur;
  • Voeg beetje bij beetje de bloem bij de boter en roer deze met een garde goed door zodat er geen klontjes kunnen ontstaan;
  • Kook 500 milliliter water en los daar het bouillon blokje in op, voeg dit beetje bij beetje toe aan het mengsel terwijl je steeds goed blijft roeren;
  • Bak ondertussen in een andere pan de ui totdat deze glazig is;
  • Voeg de paddenstoelen bij de ui en bak deze mee;
  • Als het botermengsel eruit ziet als een papje, de ui en paddenstoelen goed gebakken zijn dan kan alles door elkaar geschept worden;
  • Voeg de peterselie en kookroom toe;
  • Roer goed door en breng de paddenstoelenragout op smaak met peper;
  • Garneer eventueel nog met wat peterselie.

Wij vinden het lekker om ragout met een pasteitje te eten dus dan is het recept voldoende voor 2 personen. Eet je er rijst of brood bij dan kan je hier wel met 4 personen van eten.

Paddenstoelenragout home made challenge

Kosten paddenstoelenragout; boter €0.20,  bloem €0.02, groentebouillon €0.12, olie €0.06, ui €0.10, paddenstoelen €3.88 (zou op de markt denk ik wel goedkoper kunnen), peterselie €0.25, kookroom €0.33. Totaal €4.96.

Kipsaté salade

Omdat ik verschillende broodsalades wil gaan maken ging ik vorige week aan de slag met de kipsaté salade van from fat to fit. Je hebt heel weinig nodig en alleen het pocheren van de kip heeft wat tijd nodig. Ik moest eerst even goed kijken wat pocheren nu precies was, maar het is gewoon de kip 15 minuten in kokend water (nadat het vuur uit is) garen. Als deze klaar is kan je de kip uit elkaar trekken met twee vorken. Je mengt, afhankelijk van de grootte van de kip, 3 eetlepels (met kop) pindakaas, 5 eetlepels sojasaus, 1½ theelepel gemberpoeder, 1 theelepel olie en wat kokend water tot er een glad mengsel ontstaat. In eerste instantie had ik er te weinig water bij toegevoegd, want hij viel zo ontzettend zwaar op de maag dus let hier op. Echter houdt R hier niet van dus voor mezelf vond ik het teveel omdat je het binnen een paar dagen op moet eten. Dus de volgende keer maak ik hem als er bezoek komt.

kipsaté salade home made challenge

Kosten kipsaté salade; kipfilet €1.76, pindakaas €0.40, sojasaus €0.40, gemberpoeder €0.03, olie €0.06. Totaal €2.65.

Wil je meedoen? Maak dan gebruik van het logo als je een blogpost over de home made challenge plaatst en hashtag #homemadechallenge op social media. Word lid van de facebook groep als je op de hoogte wil blijven van de voortgang, om ideeën uit te wisselen of vragen te stellen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

23 thoughts on “Home made challenge | paddenstoelenragout + kipsaté salade

  1. Dit kipsate salade lijkt me heelijk. De ragout sla ik over ;-). Ben niet van de paddenstoelen :-).Leuk deze challenges hoor! Alleen iets te vroeg nu ik nog niet in ons huisje woon.

    • Anita

      Ragout kun je maken met de vulling die jij lekker vindt dus het hoeft niet perse met paddenstoelen hoor 🙂

  2. Wat leuk dat je een van mijn recepten gebruikt hebt! Ik maak hem ook alleen als er bezoek komt, anders is het veeeeel te veel!

    • Anita

      Ja ik was er erg benieuwd naar! Oké ja daar kwam ik idd achter 😉

  3. Dit ziet er goed uit en makkelijk. Ik hou van ragout. Ik sla het recept op.

  4. Lekker, ragout wil ik ook nog eens maken.

  5. ragout wil ik ook nog eens zelf maken…
    Ziet er helemaal niet zo heel lastig uit ook…

    Die kipsate salade, mmmm
    dat at ik vroeger altijd heel erg graag

  6. Die paddenstoelenragout spreekt me heel erg aan: lekker, chique én voordelig! (Wel een beetje bewerkelijk misschien, maar ik hou van koken). Goeie tip! (Ik kan die ragout bijna ruiken via die plaatjes…)

    • Anita

      Bewerkelijk valt op zich wel mee toch 😉

  7. Leuk om te zien wat je al hebt gemaakt met de Home Made Challenge! Die paddenstoelenragout ziet er lekker uit!

  8. jammie, en nog niet zo moeilijk ook! bedankt voor het recept!

  9. Die paddestoelenragout ziet er lekker uit zeg!! x

  10. Die kipsaté lijkt me echt heerlijk. Die ga ik onthouden.

  11. Hmm, die ragout klinkt echt enorm goed zeg! Die wil ik ook eens maken. En kipsaté salade zelf maken kan natuurlijk ook gewoon, dat is dus echt zoiets wat ik klakkeloos zou inslaan in de supermarkt en nooit over na zou denken om het zelf te maken, haha. Leuke, inspirerende blogpost!

    • Anita

      Ja broodsalades gingen bij mij ook gewoon in mijn winkel mandje, maar zelf maken is niet eens zo moeilijk en ook nog eens lekkerder 🙂

  12. Oh wat fijn! Vegetarische ragout! 🙂 Ik ben zo dol op ragout maar heb het al heel lang niet gehad omdat ik geen vlees meer eet. Dit ziet er zo heerlijk uit 🙂

  13. Heel persoonlijk trekt het me niet haha, misschien omdat ik niet zo fan ben van aparte dingen oeps.. Toch maar eens proberen!

  14. Oh die kipsaté klinkt echt super lekker. Kan me wel voorstellen dat ie wat zwaar op de maag valt.

  15. Gertie

    Ragout is héérlijk en als je bij dit recept méér bouillon gebruikt en er daarna geraspte kaas doorheen smelt heb je ’n verrukkelijke kaasfondue!

  16. Ziet er beide erg lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.