Home sweet home tag

Er is weer een nieuwe tag in blogland, namelijk de home sweet home tag, welke bedacht is door Nina van Simplynspecial. Een leuke tag over je huis, wat het een thuis maakt en wat je eventueel nog wil veranderen de komende tijd.

Als je aan thuis denkt, wat is het eerste wat er in je opkomt?

Rust, ruimte en een eigen plek. Na zes jaar met mijn man op een kleine studio te hebben gewoond hebben we in 2013 ons eerste huis gekocht. Waar ik een aantal artikelen over heb geschreven van het hele proces daar naartoe. Eindelijk hadden we dan een plek waar we weer mensen konden gaan ontvangen en de ruimte zouden hebben om dingen te doen zonder elkaar continu te storen. Ik zou mij nu niet meer in kunnen denken hoe we toen geleefd hebben en ons huis is echt mijn eerste thuis samen met R.

Wat is het fijnste plekje in je huis/kamer?

De serre in de woonkamer, die nu echter tijdelijk door de komst van Louie iets veranderd is. Het is een heerlijke plek om te zitten, te genieten van het weer en de tuin onder het genot van een goed boek of tijdschrift. Ook door de grote kast die ik zelf opgeknapt heb is het een lichte en gezellige ruimte geworden waar we regelmatig zitten.

Geluk is hier zitten

Wat zou je willen veranderen aan je huis/kamer?

We wonen hier nog maar anderhalf jaar en hebben het helemaal in kunnen richten zoals we zouden willen. We hebben veel geklust toen we de sleutel net hadden maar toch willen we graag nog de vloer in de keuken en de hal veranderen en beide toiletten aanpakken. Maar eerst gaan we het dak van de serre aanpassen, deze is namelijk gaan lekken. En dat kwam ook wel goed uit want de platen die er nu opzitten zijn niet mooi dus komt er een plat dak met een lichtstraat voor in de plaats. Daarna kijken we wel weer verder wat binnenkort haalbaar zal zijn.

Ben jij netjes of een rasechte rommelkont?

Vanuit thuis uit heb ik meegekregen dat ik alles op moet ruimen, maar tegenwoordig hang ik er een beetje tussenin. Er mogen stapeltjes met rommel liggen en als er ergens spullen liggen hoeven deze niet per direct opgeruimd te worden. Dit komt mede ook door R., hij is soms best een rommelkont. Dat is toch mannen eigen denk ik! Maar eigenlijk ben ik best wel netjes.

Happy lights lac assal sfeer in huis

Noem 1 ding wat je alleen doet als je helemaal alleen thuis bent

Ik voel mij veilig bij R. dus ik zou eigenlijk niets kunnen bedenken wat ik alleen maar doe als ik alleen thuis ben.

Noem 5 dingen die essentieel zijn voor jouw ultieme ‘thuisgevoel’

Essentiele dingen voor een thuisgevoel zijn voor mij mijn man en de hond. Een bank waar je heerlijk kan zitten en samen met anderen uren kan kletsen of om series te kijken. Een fijn bed, de accessoires die het een thuis maken en het kunnen genieten van ons op maat gemaakte schilderij.

Schilderij op maat gemaakt voor ons

Waar zie jij jezelf wonen over 5 jaar?

Grote kans dat we dan nog gewoon in dit huis wonen. Hij is groot genoeg voor eventuele gezinsuitbreiding, we wonen aan de rand van een grote stad en zijn dus van alle gemakken voorzien. Een droom is nog wel om in een wat groter dorp te wonen, maar dat zal binnen vijf jaar nog niet te realiseren zijn ben ik bang.

Ik tag Nicole » Meisje Eigenwijsje, Marij » Zomersproetje & Cindy » Sunshine Cin.

Voel je natuurlijk niet verplicht om de tag over te nemen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

18 thoughts on “Home sweet home tag

 1. Wat een leuke tag! Ik kende deze nog niet maar, misschien neem ik hem ook over hihi 🙂

 2. Toeval bestaat niet…Maar heel toevallig heb ik de tag vandaag ook op mijn blog ingevuld. Bedankt voor het taggen hihi.x

 3. Mooie poef daar Anita. Fijn dat het helemaal jullie eigen nest is. Thuis zijn, je thuis voelen is voor mij een heerlijk gevoel. Uiteraard zijn ook hier altijd projecten die moeten worden aangepakt maar helaas niet altijd lukt.

 4. Wat een heerlijk plekje met die twee stoelen!

 5. Die poef, helemaal leuk! Dank je wel voor het taggen, ik zal ‘m zeker overnemen!

 6. wat is het netjes bij jou….
  Die stoelen, met dat kleed, daar hou ik van….

  • Anita

   Beneden idd wel Jackie 😉

 7. Wat een gezellige plek met die stoelen, lijkt me heerlijk om daar een boek te lezen! Fijn dat het dak van de serre een lichtstraat krijgt, dat vind ik altijd erg mooi om te zien. Leuk tag!

 8. Ik heb de tag nog al zien voorbijkomen, wat leuk!

 9. Wat een leuke tag! Wat fijn dat je zo fijn woont en je zo tevreden bent dat je er over 5 jaar nog woont. En dromen mag je hebben toch, misschien komt dat grotere huis is een dorp er sneller dan je denkt :-).

 10. Ik ben spontaan verliefd geworden op je kleed! Alleen voor mij als knoeikont niet zo’n verstandig idee 🙂

 11. Dat plekje vind ik ook het fijnst bij jullie haha.. Ziet er erg knus uit.. plus je kunt van die ene stoel een masagestoel maken… Love it!

  • Anita

   Ja we zijn van alle markten thuis hier 😉

 12. Leuk hoe je die lichtbolletjes hebt gebruikt op dat plankje! Ziet er vrolijk uit.

  • Anita

   Alle credits daarvoor gaan naar mijn man!

 13. Leuke tag, had deze nog niet gezien! Rust, ruimte en een eigen plek: heel belangrijk inderdaad. Daar is een huis voor bedoeld :)! Oef, wat vervelend van het lek op het dak van de serre.

 14. Heel leuk ingevuld en jullie hebben echt een prachtig huisje!

 15. Wat leuk om je invulling te zien! Echt zo tof dat ik deze tag steeds meer op andere blogs voorbij zie komen 🙂 Die poef vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.