It’s a quote tag

Vorige week werd ik eerst door Lieke en een dag later door Amy getagd om de It’s a quote tag van Maaike in te vullen. Quotes, ik deel ze graag op mijn blog en plaats ze bij heel veel artikelen om mijn verhaal nog meer kracht bij te zetten. Ook op mijn instagram account zie je ze vaak voorbij komen. In één of twee zinnen kan een quote je laten nadenken, de spijker op zijn kop slaan of het kan zelfs een levensmotto van je gaan worden. ‘Niks moet, niksen mag’ is een quote die mij al een tijdje helpt om dingen te kunnen relativeren.

The power of imagination makes us infinite – John Muir
Wat is de vreemdste droom die je ooit hebt gehad?

Poeh dat is een goede vraag, vaak onthoud ik mijn dromen als ik net wakker ben maar gedurende de dag vergeet ik hem vaak weer. Ik zou ze eens op moeten schrijven omdat dromen natuurlijk ook een bepaalde betekenis kunnen hebben. Ik heb thuis een droom encyclopedie liggen die ik vroeger eens doorgebladerd heb op zoek naar een antwoord maar nu al een tijd onaangeraakt in de kast staat. Soms heb ik wel eens een hele enge droom waar ik dan wakker van wordt waarna ik niet meer in slaap durf te vallen. Bang om weer in die droom gezogen te worden.

Nothing is worth more than this day – Johann Wolfgang von Goethe
Wat was je favoriete moment van vandaag?

Samen met R. ben ik de hele dag op pad geweest en hebben we weer eens een bezoek gebracht aan Duitsland. Lekker lunchen bij de backwerk, naar de DM om goedkoop onze voorraad weer aan te vullen en producten bij de supermarkt meenemen die hier duurder zijn. Balea, ik kocht het nu voor het eerst. Benieuwd of ik het fijn vindt. En het allerfijnste was natuurlijk het tanken, daar werd ik echt blij van en mijn bankrekening ook!

Aankopen Balea DM Duitsland

Success is often the result of taking a misstep in the right direction – Al Bernstein
Wat is je grootste blunder van de afgelopen tijd?

Ik ben iemand die vaak woordblunders maakt en manlief wrijft dat er daarna nog jarenlang in. Eentje die ik jaren geleden maakte was over een concert dat met oud & nieuw uitgezonden werd. Ik vroeg of het live uitgezonden werd. Echter was het op tv dag en midden in de nacht is het natuurlijk ontzettend donker. Je kan wel raden dat iedereen in een deuk lag en nee er was geen alcohol in het spel, het was gewoon Anita door de bocht. Op een meer recente blunder kan ik nu even niet komen.

In the end, it’s not the years in your life that count. It’s the life in your years – Abraham Lincoln
Als je zelf een leeftijd mocht kiezen, hoe oud zou je dan willen zijn?

Elke leeftijd vind ik wel wat hebben. De onbezonnenheid van mijn jeugd, de veranderingen die je als puber doormaakt, eerste volwassen stappen zonder hulp van je ouders, studerende leven en niet weten wat de toekomst gaat brengen. Ik zou niet echt specifiek naar een bepaalde leeftijd terug willen om deze tijd weer te herbeleven. Het heeft mij namelijk allemaal gemaakt tot wie ik nu ben en er springt geen periode echt bovenuit.

Fantasy is a way of looking at life through the wrong end of a telescope, and that enables you to laugh at life’s realities – Dr. Seuss
In welk sprookje zou je mee willen spelen?

Ik was vroeger helemaal dol op de kleine zeemeermin dus ik zou graag met Ariel in de zee willen zwemmen. Maar ook samen met haar de eerste stappen aan land beleven en de wereld weer opnieuw gaan ontdekken. Onderstaand nummer kan ik dan ook echt van begin tot eind meezingen en brengt mij weer helemaal naar vroeger. En natuurlijk ben ik een paar jaar geleden naar de musical geweest, nostalgie. Alleen jammer dat de nummers dan zo aangepast worden maar leuk was het wel.

If one cannot enjoy reading a book over and over again, there is no use in reading it at all – Oscar Wilde
Welk boek heb je het vaakst herlezen?

Ik lees een boek vaak maar één keer omdat als ik het herlees ik vaak precies weet wat er gaat komen en het dan minder leuk vind. Een te goed geheugen soms. Boeken, ik heb ze wel graag in mijn bezit en vooral complete series maar ze staan er maar om te staan. Eigenlijk best jammer. Maar ik moet van mezelf eerst de boeken lezen die ik gekocht heb maar nog niet gelezen heb. Daarna beslis ik welke er in huis blijven en ik dus nog graag een keer wil gaan lezen. Grote kans dat de Harry Potter serie de eerste gaat worden want dat is lang geleden dat ik deze gelezen heb.

Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen
Wat zijn volgens jou onmisbare ingrediënten voor een feestje?

Gezelligheid van de lieve mensen om mij heen. Praten, dansen of genieten van een lekker hapje is toch veel fijner als je dat samen met iemand anders kan doen. Ik kan mij dus echt geen voorstelling maken van mensen die het fijn vinden om helemaal alleen te zijn. Ik heb gewoon graag mensen om mij heen en een feestje is niet compleet zonder.

Sunset is still my favorite color, and rainbow is second – Mattie Stepanek
Wat is je favoriete kleur als je NIET uit de standaard kleuren mag kiezen?

Roze en rood zijn mijn favoriete kleuren, maar ook vrij standaard. Een kleur die ik momenteel erg mooi vind is mintgroen en dan vooral als accentkleur voor in je interieur. Ook de kleuren die je ziet in de lucht als de zon op of onder gaat, hier kan ik echt van genieten.

Fill your paper with the breathings of your heart – William Wordsworth
Op welk artikel dat je de afgelopen tijd hebt geschreven ben je het meest trots?

Het uitspreken van de keuzestress waar ik momenteel mee zit, maar ook de creatieve kant die ik van mijzelf weer heb laten zien door aan de slag te gaan met washi tape. Het meest trots ben ik nog steeds op het artikel voor jezelf zorgen, hierin komt naar voren dat ik mijzelf en mijn gezondheid nu voorop zet en niet doorga totdat het te laat is.

Music in the soul can be heard by the universe – Lao Tzu
Welk liedje heb je als laatste geluisterd?

Ik ben nu aan het genieten van de Kygo mixtapen. Deze duren vaak een uur en daar kan ik dan naar luisteren zonder dat ik steeds een nieuw nummer op hoef te zetten. Mixen zijn sowieso altijd heerlijk om naar te luisteren.

One that would have the fruit must climb the tree – Thomas Fullers
Voor welk eten mag je ‘s nachts wakker worden gemaakt?

Sushi ♥ en ik probeer het nu ook steeds vaker zelf te maken. Maar ik kom qua smaak nog lange na niet in de buurt van de sushitent hoor.

vegetarische maki home made challenge

You’re never fully dressed without a smile
Wat maakte je voor het laatst aan het (glim)lachen?

Mijn man, samen hebben we vaak de grootste lol om en met elkaar. Zo fijn dat we dezelfde humor hebben en ook weten wat de ander aan het lachen kan maken. We voelen elkaar daar echt in aan.

Always do what you’re afraid to do – Ralph Waldo Emerson
Wanneer stapte je voor het laatst uit je comfortzone?

Toen ik de familieopstelling aanging. Ik wilde dit al erg lang maar steeds werd dit naar de achtergrond geplaatst. Totdat ik dacht en nu wil ik het meemaken en weten wat het voor mij zou kunnen betekenen. Aanvoelen, jezelf en anderen daardoor helpen en je krachten niet wegstoppen maar ten volste benutten. Ik hoop steeds vaker uit mijn comfortzone te stappen en te doen wat mijn hart mij ingeeft in plaats van mijn hoofd.

Time you enjoy wasting is not wasted time – John Lennon
Als je nu een extra uur zou krijgen, wat zou je daar dan mee doen?

Een uur extra me-time en dan de dingen doen die goed voor mij zijn maar die ik te vaak laat liggen. Zoals de fijne tips vanuit de meer energie challenge die ik een keer uit heb geprobeerd maar nog niet geïmplementeerd heb in mijn dagelijkse leven. Kijken of mediteren mij meer rust kan bieden, weer eens een kleurboek erbij pakken of lekker knutselen.

The world is a book and those who do not travel, read only one page – St. Augustine
Waar zou je ooit nog graag heen reizen?

In de The questions of life tag heb ik dat ook al eens naar voren laten komen, maar dan wil ik toch echt een keer naar New York willen.

Ik tag Sylvia » Sylvia Kuijsten, Emily » Emily Lotus & Marion » Mijn Kladblog.

Voel je natuurlijk niet verplicht om de tag over te nemen.

Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

19 thoughts on “It’s a quote tag

 1. Leuke tag en mooie antwoorden!

 2. wat een bijzondere tag…
  En een boek maar 1x lezen, sommige kan ik blijven lezen ook al weet ik precies wat er gebeurt, hahaha..
  En voor sushi mogen ze mij ook wakker maken hoor..

 3. Haha die blunder zou mij ook kunnen overkomen! Fijn dat je zoveel humor hebt samen met je man, heerlijk om zoveel te lachen. Dat artikel over voor jezelf zorgen is erg mooi inderdaad, mooi dat je daar trots op bent! Leuke vragen zijn dit allemaal. 🙂

 4. Toffe tag! Haha, leuk van de kleine zeemeermin! New York zou ik ook wel eens willen bezoeken.

 5. Ik ben ook fan van de kleine zeemeermin! 🙂 Wel grappig om de Nederlandse versie eens te horen, ik ben de Vlaamse versie gewend 🙂

  • Anita

   Is die heel veel anders Sofie?

 6. Wederom een leuke tag!!
  haha de kleine zeemeermin. Ik heb die film echt grijs gedraaid vroeger.

 7. “Niks moet, niksen mag” hoe geweldig is die quote!

 8. Wat leuk ingevuld. Mmm, sushi daar kunnen ze mij ook wel voor wakker maken. De vraag over het concert of het live… ja, die had ik ook kunnen stellen. Haha!

 9. Ah wat een leuke TAG! En wat vind je van de Balea douchegels hihi? En oh, je herinnert mij eraan dat ik snel weer eens Ariel de zeemeermin wil zien hihi.

  • Anita

   Hij ruikt heerlijk Nina, gaat denk ik echt een blijvertje worden 😉

 10. Je hebt m al ingevuld! Wat leuk om je antwoorden te lezen!
  Wat kan ik me vinden in het maken van ‘domme’ uitspraken. Gewoon eruit floepen wat je denkt en achteraf er pas achter komen dat het grappig is wat je zegt. Haha. Ik ben nu al bang voor dr uitspraken die ik te horen krijg als ik ooit ga trouwen. 😉
  En Ariel willen zijn vind ik echt mooi gevonden! Zij gaat voor wat ze wilt en leert daar veel van. Mooi!!
  Enuh! Ik vind het zo leuk dat quotes zoveel voor ons betekenen. Dus kom maar op metnog meer! Xx

  • Anita

   Thnx nogmaals voor het taggen Lieke! Ja quotes zijn heerlijk dus de tag was op mijn lijf geschreven.

 11. Gertie de Groot

  Mooie quotes, vooral die van Abraham Lincoln, daar kan ik me op dit moment helemaal in vinden.
  Ook interessante vragen en leuke antwoorden.

 12. Niks moet niksen mag. Ik moest ‘m even twee keer lezen, want mijn brein vulde natuurlijk al meteen ”niks moet, alles mag” in. Helemaal goed, die ga ik onthouden. Wat een ontzettend leuke tag en mooie antwoorden weer. Ik neem ‘m heel graag van je over! Thanks! XXX

  • Anita

   Je mag idd alles, moet niksen is soms ook wel eens heerlijk. Leuk dat je hem over gaat nemen, ben benieuwd!

 13. Wat heb je deze tag leuk ingevuld zeg en in sommige antwoorden kan ik mij zo vinden haha! Vind het overigens nog steeds goed dat je die familieopstelling hebt gedaan en uit je comfortzone bent gestapt: heel mooi om dat mee te maken. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.